HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2012 Pazartesi - 08:46

İzmir Srebrenitsa’yı unutmadı: Bir mektup da sen yaz!

İzmir'de, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde, acıların paylaşılacağı ''mektup imza kampanyası'' başlatıldı. Kampanyada imzalanan ortak mektuplar, 11 Temmuz'da yapılacak anma törenlerinde Srebrenitsa Anneleri Derneği'ne teslim edilecek.

İzmir Srebrenitsa’yı unutmadı: Bir mektup da sen yaz!

İZMİR - İzmir'de, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde, yaşanan acının ortak olduğunu ifade etmek üzere, ''Srebreninitsa'ya Bir Mektup da Sizden'' sloganıyla kampanya başlatıldı.

İzmirli Boşnaklar Derneği'nce Şirinyer semtinde açılan stantta, 11 Temmuz 1995'te yaşanan ve 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa katliamında yaşanan acıların paylaşıldığının ve Bosna Hersek halkının yanında olunulduğunun ifade edildiği mektup metni, vatandaşların imzasına açıldı.

Kampanyaya katılan vatandaşlarca imzalanan mektuplar, zarfa konulduktan sonra katliamın yıl dönümünde yapılacak anma törenlerinde, Srebrenitsa Anneleri Derneği'ne teslim edilmek üzere bir sandıkta toplanıyor.

Dernek Başkanı Hamza Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'daki katliamı lanetlediklerini belirterek, dünya çapında benzer olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Bosna Hersek halkının yalnız olmadığını, onlar gibi üzülen insanlar olduğunu tüm dünya kamuoyuyla paylaşmak istediklerini ifade eden Yavuz, ''Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimini aşırı milliyetçi adayın kazanmasından dolayı endişe duyuyoruz. Katliamların olmaması için kamuoyunu sürekli ayakta tutmak zorundayız. Bu olayların unutturulmaması için bizler de mektup kampanyasını başlattık'' diye konuştu.

Yavuz, 8 Temmuz'a kadar sürecek kampanyalarına İstanbul'da 5, Bursa'da 3, Adana, Aydın ve Kocaeli'nde de birer derneğin destek verdiğini kaydederek, ''Mektuplar, Boşnak kardeşlerimizin yalnız olmadığını ifade edecek şekilde Srebrenitsa Anneleri Derneği'ne ulaştırılacak'' dedi.
    
'SUÇSUZ İNSANLARIN KATLİNDEN, TÜRKİYE HUZURSUZDUR'
Kampanyaya hazırlanan ortak mektup metnini imzalayarak katılan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de 1995 yılında Birleşmiş Milletler gözetimindeki Srebrenitsa'da, 8 bin savunmasız insanın katledildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:''Srebrenitsa'da katliamı yapanlardan bazıları, elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar. Birkaç ay önce Bosna Hersek'teydik. Çok üzücü bir şeye şahit olduk. Katliama karışanlardan bazılarının Srebrenitsa Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu gördük. Bunların da dikkate alınması, 'dur' denilmesi lazım. Bu olayların sadece Bosna'da değil, günümüzde Suriye'de de gerçekleştiğini görüyoruz. Suçsuz insanların katlinden, Türkiye huzursuzdur.''

Katliamın yıl dönümünde düzenlenecek anma törenlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte katılacaklarını ve mektupların adresine ulaşmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kampanya çerçevesinde, 10 binin üzerinde mektup toplanmasının hedeflendiği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MARANDAS 18 Haziran 2012 Pazartesi 13:28

ACINIZ ACIMIZDIR... GÜN GELECEK BU KATLİAMA YARDIM EDENLER ECELİ İLE DEĞİL CAN ÇEKİŞE ÇEKİŞE ÖLECEKLER... BU ACILARIN BİR DAHA YAŞANMAMASI DİLEKLERİMLE... MARANDAS...

Yorumu oyla      14      5  
BALKANLILAR 18 Haziran 2012 Pazartesi 11:01

izmir gavurdur gavur kalacak diyenler o övündünüz gavurlar bakın neler yaptı biz balkan insanı olarak bu deyimi kabul etmiyoruz bizde gavur bizleri orda satan anası babası belli olmayanlara derdik izmir modern çağdaş atatürkçü çizgide de canımı yiyin HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYENLER NERDE ACABA

Yorumu oyla      16      5  
Yorum 18 Haziran 2012 Pazartesi 09:34

Bu konu istemezükçüleri pek ilgilendirmiyor galiba belediye ile ilgili bir konu olsa yorum yazmak için sıraya girerlerdi.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üst kurul başkanlarına ‘Danıştay’ kapısı açıldı
BDDK, RTÜK, EPDK, SPK’da Başkanlık görevinde bulunanlar da artık Danıştay ...
İki otomobil çarpıştı: 6 ölü, 7 yaralı
Mardin'deki iki otomobil kafa kafaya çarpıştı 6 kişi hayatını kaybederken,ölenlerden 1'i bebek.
Adalar'da panik: Piknikçiler Heybeli Ada'yı yaktı!
Heybeliada'da 3.5 hektarlık alanı yok eden yangın kontrol altına alındı.
 
Bu hafta çok sıcak olacak!
Hava sıcaklığı yeni haftada da ülke genelinde mevsim normallerinin 4-8 ...
Yabancı dil eğitimi artık 2. sınıfta verilecek!
Yeni sisteme göre, yabancı dil eğitimi 4. sınıftan değil 2. sınıftan itibaren ...
Babalar gününde LYS'ye yetişme faciası
İstanbul Maltepe’de sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 ...
 
Kazada 3 yakını ölen sürücüye 5 yıl hapis
Buca’da 1 yıl önce meydana gelen kazada 3 kişinin ölümüne, 8 kişinin de ...
LYS öncesi kimlik krizi karakolda bitti
İzmir'de, kimliğini unuttuğu için sınav salonuna alınmadığını söyleyen ...
Casusluk soruşturmasında tutuklu sayısı 65 oldu
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eskort kızları kullanarak askeri belgeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva