HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2023 Çarşamba - 14:41

İzmir siyasetinde ‘projektör’ tartışması… Gökce, ‘İnce’ operasyon mu yapıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir’den aday gösterileceği yönünde çıkan iddialar ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Bayır açıklamasında “Birileri kendini kamufle etmek için projektörü çevirebilir. Asıl dikkati birisinin üstünden başkasının üzerine çekmek isteyebilir. Bu Buğra Gökce üzerinden yaratılan algının kırılması için yapılmış olabilir. Bizim ilçeleri gezmemizle alakalı olarak örgütte yüksek sesle Buğra Gökce’ye ithal adaylık üzerinden karşıtlık başlamıştı” dedi.

İzmir siyasetinde ‘projektör’ tartışması… Gökce, ‘İnce’ operasyon mu yapıyor?

EGEDESONSÖZ- CHP’de İzmir için devam eden aday belirsizliği tartışmaları da beraberinde getirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Bir TV’de katıldığı programda son günlerde İzmir kent gündemini meşgul eden “ithal aday” tartışmasına değindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı iken görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Buğra Gökce’nin adaylığını “ithal aday” olarak yorumladığını söyleyen Bayır, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun isimlerinin İzmir’le anılmaya başlaması ile ilgili olarak çarpıcı bir yorumda bulundu.

GÖKCE ÜZERİNDEN YARATILAN ALGININ KIRILMASI İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR
Bayır açıklamasında “Buğra Bey ilk geldiğinde İzmirli, partili kamuoyu ‘biz ithal aday istemiyoruz’ diye bir çıkış yapmıştı. Projektörler dışarıdan gelen sadece Buğra Bey olduğu için ona dönmüştü. 2-3 gün öyle gitti. 3 gün sonra Muharrem İnce’nin adı ortaya atıldı. Bu ithal aday konusu İnce’ye döndü. İstemiyoruz, oy vermeyiz dendi. Bunlar olurken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu buraya kaydırıyorlar diye iddia ortaya atıldı. Bu tartışmsları gayri ciddi buluyorum. 100 yıllık partiye yakışmaz. Birileri CHP’nin içi karışsın diye bu dedikoduları çıkarabilir. Birileri kendini kamufle etmek için projektörü çevirebilir. Asıl dikkati birisinin üstünden başkasının üzerine çekmek isteyebilir. Bu Buğra Gökce üzerinden yaratılan algının kırılması için yapılmış olabilir. Bizim ilçeleri gezmemizle alakalı olarak örgütte yüksek sesle Buğra Gökce’ye ithal adaylık üzerinden karşıtlık başladı. Belki bu bir kişi üzerindeki dikkati birkaç kişinin üzerine dağıtmak için uydurulmuş bir şey olabilir diye düşünüyorum. Ya da bu şekilde bir karmaşa olsun da bu karmaşadan mevcut başkanla biz devam edelim gibi bir anlayış da oluşabilir. Ona, buna olmaz diyorsunuz, biz de mevcutla yürüyelim gibi bir anlayış da olabilir” ifadelerini kullandı.

ÇOK RAHATLIKLA BU OPERASYONLARI YAPABİLECEK KABİLİYETTE GÖRÜYORUM KENDİSİNİ…
Konuyla ilgili değerlendirme yapan İntegral Araştırma Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız ise İnce-İmamoğlu görüşmesinde kesinlikle İzmir konusunun masaya gelmediğini duyduğunu söyledi. Yaldız açıklamasında “Bayır, yayında bir teşhis koydu ve bana mantıklı geldi. Gökce’nin İstanbul ve Ankara üzerinden ilişki ağlarını biliyorum. Güçlü ilişkileri olan bir figür. Çok rahatlıkla bu operasyonları yapabilecek kabiliyette görüyorum kendisini. Gazetecilerle köklü ilişkileri var. Bunu Buğra Bey planlamış olabilir mi? Mümkün. İnce’nin, İmamoğlu’nun çok yakınındaki isimlerle de görüştüm. Toplantılarda İzmir adaylığı ile ilgili bir şey yok. İzmir adaylığı ne teklif ediliyor ne de masaya geliyor. İsmail Saymaz’a birileri fısıldıyor ve bunu yayınlıyor” şeklinde konuştu.

Yaldız şunları söyledi:

“Buğra Bey’in algı ekibi de belki Özlem Çerçioğlu’nu hesap edememiş olabilir. Çerçioğlu birkaç seçimdir İzmir için konuşulan bir isim. Bu kez daha olası bir senaryo konusunda konuşuldu. İthallik söz konusu ise İnce, Buğra Gökce’den daha ithal derim. İnce’yi ortaya atma fikri onun ise kendi açısından doğru yapmış”

 
Aydın’da haraç çetesi operasyon: 4 tutuklama
 
İzmir'de 'emlak vurgunu' baskını!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selvi Karabulut 14 Aralık 2023 Perşembe 19:07

5 dönemdir İzmir''de "üstat"lar bşb oluyor. Du bakalım gelenek bozulacak mı? Devam mı edecek?

Yorumu oyla      3      3  
kaan 14 Aralık 2023 Perşembe 10:51

İzmir'in başkanı bellidir. O da Cemil Tugay!

Yorumu oyla      2      10  
Izmirli 14 Aralık 2023 Perşembe 09:28

Izmir ve ilçelerine yöre halkı ve parti için değil milletvekilleri kendi yakınlarını ve yandaşlarını akrabalarını belediye başkanı olarak atanması için mücadele yapıyorlar sanmayın izmir için...

Yorumu oyla      10      3  
AHMET SAYGILI KARŞIYAKA 14 Aralık 2023 Perşembe 09:06

Tacettin Bayır'ın 40 yıldır partiye ne denli emek verdiğini bilmeyenler, gelmiş burada yazıp çiziyor. CHP İÇİN parti içi demokrasi için çalışanlara bari çamur atmayın, o çamur sonra size sıçrar. Bunca yıl emek vermiş insanlara laf söylemeyin, kendisi illaki BEN BAŞKAN OLAYIM demiyor. ÖRGÜT DİYOR ÖN SEÇİM DİYOR. iZMİRİ KALE YAPANLARIN ÖNÜNE KOYUN SANDIK DİYOR. İZMİRİ KALE YAPAN ÖRGÜTTÜR DİYOR. YANİ karşıyaka da yıllardır sokak sokak çalışan bizleriz. bu parti için emek veren ÖRGÜTÜN önüne koyun sandık diyor daha ne desin ? Hala anlamadıysanız biraz okuyun da araştırın, sağdan soldan aldığınız bir kaç haber ile yorum da yapmayın. Belediyeye girmek için, yada mevcut koltuklarınızı korumak için çamur atmayın. EMEĞE SAYGI GÖSTERİN BİRAZ... FAKE İSİMLERLE YORUM YAPMAK KOLAY TABİİİ :)

Yorumu oyla      3      4  
İZMİRLİ 13 Aralık 2023 Çarşamba 20:20

bayır haklı tabi şimdi düne kadar bürokatıydı şimdi sayın baskanım diyecek düğme ilikliyecek önünde kolay değil tabi... ateş bacayı sardı...

Yorumu oyla      14      7  
örgüt... 13 Aralık 2023 Çarşamba 20:19

sayın bayır nedir bu hırsınız anlamadık gitti hani torun sevecektiniz...

Yorumu oyla      17      6  
ertugrul 13 Aralık 2023 Çarşamba 19:59

OLGUN ATİLLA BU İŞİ EN İYİ YAPACAK KİŞİ DİR DİYORUM...ASAYIN BAYIR ARTIK KÖYÜNÜZE DÖNSENİZ..DİNLENSENİZ TORUN FALAN BAKSANIZ..KEDİ KPEK BESLESENİZ GÜVERCİNLERE YEM VERSENİZ..

Yorumu oyla      10      10  
Ramiz 13 Aralık 2023 Çarşamba 18:49

En iyi hırsız bizim hırsız

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 13 Aralık 2023 Çarşamba 17:27

Soyer'i ayırıyorum, aday profilleri içinde Buğra Gökçe öne çıkıyor ama onun da Kocaoğlu dönemindeki performansı Soyer döneminden iyi değildi ki! Bugün devam eden, yapılması planlanan projeler zaten yıllardır yapılmayı bekleyen işlerdi. Yap(a)madılar. En başta devam eden raylı sistem yatırımları yıllar önce bitmeliydi. Şehrin belli yerlerinde planlanan altgeçitler de yıllar öncenin projeleri. 20 yıldır, hatta 40 yıldır yapılmayı bekleyen işleri Soyer'den 5 yılda yapmasını bekleyen bir kitle var. Soyer gitti diyelim, 5 yılda şehir uçacak mı? Hayal satmayı bırakın. Ankara'da, İstanbul'da anket yapmayıp, İzmir'de yapmak ne oluyor? Yavaş'in, Soyer'den başarılı kılan nedir? Ben Ankara'yı da Eskişehir'i de iyi bilirim. Bana kimse masal anlatmasın. 4 yıldır Ankara'da 1 metre metro yapılmadı. Adamı aldılar gel ülkeyi yönet dediler, kazanacak aday masalı anlattılar. 2 defa Gökçek'e kaybetmiş Yavaş, Erdoğan'a karşı kazanacak adaymış.

Yorumu oyla      9      11  
60 YILLIK GAZİEMİR 13 Aralık 2023 Çarşamba 17:16

GAZİEMİR ARDAYI İSTEMİYOR.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, HÜDAPAR lideri ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşecek.
Ankara’da İzmir zirvesi!
Yerel seçimler yaklaşırken partilerde aday belirleme sürecinde yeni gelişmeler ...
Bahçeli'den milletvekiline klasik otomobil hediyesi
Klasik otomobillere tutkusuyla tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
 
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'toplumsal kredi' eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
Aday Adayı Yaramışlı, Karşıyaka için turizm vizyonunu anlattı
İZTO Divan Kurulu ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Rover Turizm Yönetim ...
AK Parti, MHP, İYİ Parti ve HDP'yi sıraladı: İzmir'in bütün renklerine talibim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila çeşitli ...
 
CHP'li Alkız iddialı konuştu: Menderes'i Mendereslilerle birlikte yöneteceğim!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İlker Alkız, Menderes'i Mendereslilerle ...
Başkan adayı Hakan Barçın: Foça’yı birlikte yöneteceğiz!
Söküm için Aliağa’ya getirilmek istenen zehir yüklü Sao Paulo gemisini ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Öfkeyle kalkan zararla oturur!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Öfkeyle kalkan zararla oturur!'
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva