HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2021 Salı - 10:02

İzmir metrosunda ücretsiz internet dönemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımı teşvik etmek için vapur, otobüs ve tramvayların ardından metro istasyonlarında da ücretsiz ve kotasız internet hizmetini başlattı. Başkan Tunç Soyer, “29 Haziran’da İzmirli yurttaşlarımıza tramvaylarımızda internet erişimi olacağını müjdelemiştik. Bugünden itibaren internet 17 metro istasyonumuzda ücretsiz olarak kullanılabiliyor” dedi.

İzmir metrosunda ücretsiz internet dönemi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirli yurttaşların yaşam kalitesini artırma vizyonu doğrultusunda Wizmirnet ücretsiz internet hizmeti yaygınlaşıyor. Kentin ortak kullanım alanlarında sunduğu internet hizmetini toplu ulaşım alanında da hayata geçiren Büyükşehir, vapur, otobüs ve tramvayların ardından metro istasyonlarında da ücretsiz internet uygulamasını başlattı. Buna göre Evka-3-Fahretttin Altay hattındaki tüm metro istasyonlarında internet ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Başkan Tunç Soyer, “29 Haziran’da İzmirli yurttaşlarımıza tramvaylarımızda internet erişimi olacağını müjdelemiştik. Bugünden itibaren internet 17 metro istasyonumuzda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Daha yaşanabilir bir kent yaratmak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için internet hizmetini İzmir genelinde ve tüm ulaşım ağımızda yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.   

Nasıl bağlantı kurulacak?
Kablosuz uygulamadan faydalanmak için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor. İstenildiğinde WizmirNET bağlantı durum sayfasında bulunan üst menüde "Şifre Değiştir" butonuyla yeni şifre oluşturulabiliyor.

Pek çok noktada erişim var
Ücretsiz internet, daha önce vapur ve üniversitelerin bulunduğu güzergahta hizmet veren otobüslerde uygulanmaya başlanmıştı. 73 adet park meydan, 20 vapur 7 iskele, 60 üniversite güzergahı ve 71 Eğitim Bilişim Ağı (EBA) noktasında ve 41 adet tramvayda Wizmirnet ücretsiz, kotasız ve engelsiz hizmeti veriliyor.

 
Karabağlar'ın yeni gençlik merkezi yükseliyor
 
Köyceğiz'de alevler sönmüyor... Kabus 13. günde!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yönetim değişince ne değişecek? 10 Ağustos 2021 Salı 18:36

İZBAN hattının kontrolü TCDD'ye ait, İZBAN yönetimi ne alaka? Metronun 1.adamı İZBAN'da da yönetici. Metro hattında sadece metro trenleri çalışıyor, İZBAN'da karışık. Metro olmayan sistemi metro gibi kullanmaya çalışınca sorunlar da bitmiyor. Metro hattına yük treni giriyor mu? daha 2 gün önce yük treni raydan çıktı, İZBAN'da büyük sıkıntı oldu.

Yorumu oyla      2      4  
15:24 - Yasal Zorunluluk 10 Ağustos 2021 Salı 16:32

Belediye sayfasına üye olmuyorsunuz, Yasal olarak interneti kullananın kaydının alınması gereklidir. Her açık kurumsal wi-Fi 'da durum böyledir. Yasadışı amaçla kullanımın önlenmesi içindir.

Yorumu oyla      3      3  
Alen35 10 Ağustos 2021 Salı 16:19

ücretsiz internet hizmeti sunan tüm kamu kurumv e kuruluşlarında, kamuya açık yerlerde üyelik sunmak ve üye olmak zorunludur. kimse sizin interneti en amaçla kullanacagınızı bilemez. belki bilişim suçu işliyorsunuz nereden bilecekler? dolayısı ile üye olmak. üye olurken tc no ve telefon numarınızı vermek . herhangi bir suç işlemenin önüne geçecektir. en basitinden bilen bilir ! izmir ticaret odasına gittiğiniz de ücretsiz internet hizmeti "wifi" bağlantısı vardır. bu bağlantıdan faydalanmak için üye olmanız ve şifre almanız gerekmektedir. anlatabildimmi?

Yorumu oyla      3      3  
10 Ağustos 2021 Salı 15:24

İyi hoş da ben niye bunun için belediye sayfasına üye olmak zorundayım? Hiç öyle bir mecburiyet olmamalı. Sırf bu yüzden kullanmak istemiyorum o interneti

Yorumu oyla      2      8  
çok 10 Ağustos 2021 Salı 13:40

çok iyi

Yorumu oyla      5      3  
Adil ve Eşit hizmet anlayışı 10 Ağustos 2021 Salı 13:17

İzmir BB toplu ulaşım uygulaması . Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildi . 120 dk Aktarma hakkı olan Merkez ilçelerde 2020 Eylül ayı itibariyle ilk biniş ücreti tam 3.46.- TL . Aktarma hakkı olmayan çevre ilçelerdeki ( gittiğin kadar öde hariç ) otobüslerde ( B fiyat tarifesi ) her biniş tam 3,56. TL. Merkez ilçelere göre 10 ( on ) krş fazla . İzmir BB adil olmayan bu uygulamayı hangi sebeplerden( aktarma hakkı yok. 10 krş. Fazla ödeme ) dolayı yapıyor ? Çevre ilçelerdeki otobüslerin tamamında neden gittiğin kadar öde uygulamasına geçilmedi . Gittiğin kadar öde ilk uygulamasındaki 15 km mesafe neden 10 km ‘ye indirildi ? İzbsn da 25 km . Çevre ilçe otobüsünde 10 km . Bu uygulamaların hepsi toplu taşıma taşımada merkez ilçelere göre ; çevre ilçe vatandaşından kat kat fazla ulaşım ücreti almak değil mi ? İzmir’in çevre ilçelerinin toprağı , suyu, havası olmasa İzmir li ucuz ve taze gıdaya ( sebze , meyve, et, süt vb) nasıl ulaşacak ? Çevre ilçe halkı toplu taşımada merkez ilçeler de sağlanan imkanları hak etmiyor mu ?

Yorumu oyla      2      7  
ucuz etin ... 10 Ağustos 2021 Salı 12:57

Sorun yönetim değil ki! Yönetimde metrodan da yöneticiler var. Sorun, aynı hat üzerinde, bu sinyal sistemi ile İZBAN, bölgesel, yük trenleri ... gibi çok sayıda işletim yapılması. Kaç senedir böyle olmaz dedik ama bunu yapanlar kullanmadığı için sorunlar görmezden geliniyor. Sürekli hattı uzattılar, uzatmaya da devam etmek istiyorlar ama mevcut hat doğru düzgün çalışmıyor. Alternatifi yok ama sürekli sorunlu. Şehrin merkezine sadece 2 hat gelmesi çok kötü. Zaman zaman İZBAN'ı biz yaptık diye söyleyenler hikaye anlatmayı bıraksınlar. 200 yıllık hatta elektrikli tren almakla neyi yaptınız? İZBAN'dan önceki sistemi bilenler bilir, arada çok bir fark yok; sadece trenler ve ücret toplama daha modern o kadar. Eski istasyonlar bile daha iyiydi. Şimdiki istasyonlar gecekondu gibi.

Yorumu oyla      3      9  
Vatandas 10 Ağustos 2021 Salı 10:17

Şu Metro çok güzel çalışıyor fakat İzban için aynı şeyi söyleyemiycem. Ne dakikası tutar, ne de başka bir şey. Kafasına göre sefer iptal eder. Mesai çıkış saatlerinde sürekli bir arıza olur ya da 6 vagon gönderirler. Ben böyle rezalet bir yönetim görmedim. Sürekli sorun. Dün akşam 1 seferi iptal etmişler mesela. Tam da mesai çıkışı. İzban'a pandemi döneminde o kadar çok insan bindi ki, artık kapılar kapanmıyordu. Soru sorsan muhatap yok. Sürekli bahaneler zinciri. İzban'ın yönetimini bence Metro'yu yönetenler almalı.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'ın yeni gençlik merkezi yükseliyor
İzmir’in en donanımlı tesislerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor ...
Başkan Soyer, üçüncü doz aşısını oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün üçüncü doz aşısını oldu. ...
Bayraklı'da turnuva heyecanı
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel ...
 
Konak’ta asansörler kontrol altında
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ...
Buca'nın Pırlanta Merkezleri kırsala taşındı
Eğitimdeki engelleri her alanda kaldıran Buca Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ...
Güzelbahçe'de sıfır atık seferberliği
Etkin atık yönetimi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayan Güzelbahçe ...
 
Bornova'da afet bilinci paneli düzenlendi
Ülkemizde birbiri ardına afetler yaşanırken vatandaşları bilinçlendirmek ...
Başkan Soyer'den 'aşı' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşları aşı olmaya davet etti.
Büyükşehir harekete geçti... Yangınlara karşı yeni şube müdürlüğü kuruldu
Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınları sonrası yerel yöneticiler ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva