HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2021 Pazartesi - 19:06

Büyükşehir harekete geçti... Yangınlara karşı yeni şube müdürlüğü kuruldu

Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınları sonrası yerel yöneticiler ormanlık alanların sorumluluk dışında kalmasına rağmen birçok çalışma için düğmeye basmıştı. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı da, köylerde ve ormanlarda yaşanacak yangınlara hızlı müdahalenin sağlanması amacıyla hazırladığı öneriyi Meclis gündemine getirdi. 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alanları Yangınları Müdahale Şubesi’ önerisini görüşen Büyükşehir Belediyesi, ilgili maddenin kabulüne oybirliği ile karar verdi.

Büyükşehir harekete geçti... Yangınlara karşı yeni şube müdürlüğü kuruldu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

Ağustos ayının ilk oturumunda Meclis'in gündeminde ise Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen ve günlerdir söndürülemeyen orman yangınları yer aldı.

Meclisin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün itibari ile 13 gün süren yangınlara sona gelindiğine yönelik olumlu haber alıyoruz. Geçen ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler olmadı değil. Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan çok sayıda gencimiz oldu. Yangınlar konusunda İzmir'de büyük bir yangın çıkmaması için büyük bir çaba sarf eden zabıta ekiplerimize teşekkür ederiz. İtfaiye eri gibi çalıştılar. Bu sayede birçok yangın büyümeden sonlandırıldı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Yangın yerinde görev yapan 66 kardeşimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E YENİ BİR DAİRE DAHA GELİYOR…
İtfaiye Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal alanlarda çıkan yangınların büyümeden söndürülmesi ve ormanlık alanlarda müdahalenin hızlı sağlanması amacıyla yapılacak tüm çalışmalar için önemli bir adım atma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir daire başkanlığı kurma kararı alan Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis üyelerinin onayına sunulan İtfaiye Daire Başkanlığı Bünyesinde 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alanları Yangınları Müdahale Şubesi' kurulması önerisi Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KARABURUN İSKELESİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ
İzmir'de artan trafik sorunu nedeniyle vatandaşları özellikle raylı ve deniz toplu taşıma araçlarına yönlendirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'a iskele yapmak için düğmeye basmıştı. Bu kapsamda iskele yapım sürecinde önemli bir role sahip olan ve yolcu gemilerinin güvenli bir şekilde yanaşabilmesi amacıyla önem taşıyan deniz dibi tarama işlemi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan 'deniz dibi tarama işlemi sözleşmesi' meclis üyelerinin onayına sunuldu.

İlgili maddeyi görüşen Meclis üyeleri, konuyla ilgili karar verilebilmesi için ilgili gündem maddesini oybirliğiyle Hukuk, Plan Bütçe, Denizcilik ve Ulaşım komisyonlarına sevk etme kararı aldı.

MECLİSTEN O TESİS İÇİN SOYER'E ONAY
Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde Büyükşehri Belediyesi mülkiyetinde bulunan 7 bin 535 metrekarelik alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Meclis üyelerinden onay istemişti. İlgili talebi değerlendiren Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ve Hukuk Komisyonları ise Başkan Soyer'e yetki verilmesini oy birliği ile kabul ederken ilgili madde meclis üyelerinin onayına sunuldu.  Gündem maddesini değerlendiren Meclis üyeleri, Biyoreakter Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'nin kurulmasını komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul etti.

 
Beton mikseri ezdi geçti... Sürücü hayatını kaybetti!
 
Başkan Soyer'den 'aşı' çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 10 Ağustos 2021 Salı 09:27

'Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları ile Mücadele Şubesi' kurulması olumlu ve yerinde bir karar. Ayrıca, 1. Mevcut itfaiye teşkilatının eğitimleri arttırılmalı. 2. Şehir merkezleri ve mahallelerdeki yangın hidrantları kontrol edilmeli ve bakımları yapılmalı. 3. İzmir'de çok sayıda gökdelen yapıldı. Bu gökdelenlerde olabilecek yangınlarla ilgili itfaiyenin yeni ekipmanlara ihtiyacı olabilir? Sorgulanmalı, ihtiyaç olanlar temin edilmeli. 4. İtfaiye Müdürlüğü büyük apartmanların, sitelerin, gökdelenlerin yönetimleri ile toplantılar yapıp, eğitimler vermeli. Bu eğitimler muhtarların koordinasyonunda halkada verilmeli. 5. Gökdelenlerin yangın söndürme sprinkler sistemleri pompalarının haftalık testlerinin ilgili yönetimlerce yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli, gerektiğinde zaman zaman itfaiyenin veya yetkili iş güvenliği firmalarının gözetiminde de testlerinin denetlenmesi sağlanmalı. Aynı asansör kontrollarında olduğu gibi. 6. Belediyenin, kamunun ve tüm resmi binaların yangın tedbirleri gözden geçirilmeli. 7. Tüm restoran ve kafeteryaların mutfak davlumbaz sistemlerinin periyodik kontrollarının yapılması sağlanmalı. 8. İnşaatlarda, ruhsat verirken yangına karşı dayanımı yüksek malzemelerin kullanımı sağlanmalı. 9. Yangınla ilgili tüm mevzuatlara bina yönetimleri uyuyor mu kontrol edilmeli. Herhangi bir yangın olduktan sonra değil, yangından önce bu kontroller yapılmalı. 10. Kısacası bu liste uzayabilir, proaktif olunmalı ve tedbirler alınmalı, neticede yangınlarda kaybettiklerimiz milli servet.

Yorumu oyla      5      3  
özgür 9 Ağustos 2021 Pazartesi 19:14

bunlarda deprem olur deprem daire başkanlığı kurarlar yangın olur yangın bilmem ne başkanlığı kurarlar şunları olaylar başımıza gelmeden kurunda inandırıcı olsun. öteki türlü siyasi şovdan ötesine geçmiyor.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa metrosu için ilk adım atıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa’yı da raylı ulaşım ağına dahil ...
Menemen'de boks şampiyonası düzenlendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kick Boks Ege Bölge Şampiyonası, hafta sonu ...
Büyükşehir'den afet bölgelerine destek seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında ...
 
Aydın Büyükşehir'den Germencik'e dev yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin altyapısına yaptığı dev yatırımlara ...
Çiğli’de cemevleri ibadete hazır
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların Muharrem Ayında ibadetlerini ...
Torbalı’da ‘Bardacık Festivali’
Torbalı Belediyesi, tat anlamında dünyada eşi benzer olmayan, aroması ...
 
İzmir Tiyatrolar Buluşması zamanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat ...
Narlıdere'de çim konserleri başlıyor
Pandemi yasaklarının kalkmasıyla kültür- sanat etkinliklerine hız veren ...
Buca'da 23 bin lira ödüllü fotoğraf yarışması
Buca Belediyesi, kentin tarihi kimliğini gün yüzüne çıkarmak ve tanıtımını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva