HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2016 Çarşamba - 09:37

İzmir İş Dünyası Derneği'nden Ege-Koop ziyareti

Yaklaşık 3 ay önce kent için projeler üretmek, girişimcilik kültürünü yaymak için kurulan “İzmir İş Dünyası Derneği”, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı ziyaret etti.

İzmir İş Dünyası Derneği nden Ege-Koop ziyareti

Derneğin amacını, plan ve projelerini Aslan ile paylaşan, İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, Aslan'a Onursal Başkanlık teklif etti. Aslan, böyle bir teklifi memnuniyetle kabul edeceğini söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce kent için projeler üretmek, girişimcilere destek olmak, diğer sivil toplum kuruluşlarından farklı bir model ortaya koymak için kurulan İzmir İş Dünyası Derneği, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı makamında ziyaret etti. Derneğin plani proje ve hedeflerini Aslan ile paylaşan İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur ve Kurucu üyeler hedeflerinin girişimcilik kültürünü yaymak ve projeler üretmek olduğunu ifade ederek,”3 aydır arkadaşlarımızla birlikte özverili bir şekilde çalışıyoruz. Umutların projeye, emeklerin başarıya dönüşeceği bir derneğiz. Bu dernek bir işadamları derneği değil. Bu dernek aynı zamanda hayal kurup, kendi sahasında iş yapabilecek ve işini genişletebilecek bir dernek. Dolayısıyla bizim amacımız girişimcilik kültürünü yaymak. Ulusal ve uluslararası projelerin artırılmasını, desteklenmesini ve teşvik edilmesini sağlamak, demokrasinin yerele yayılmasını sağlamak, meslek içi ve meslekler arası ilişkileri kurmak hedefindeyiz” dedi.

“Aslan'ı aramızda görmek istiyoruz”

İlk ziyaretlerini Ege-Koop'a yaptıklarını ifade eden Sungur, “Çalışmalar sırasında Sayın Hüseyin Aslan'ı aramızda görmek istiyoruz. Dolayısıyla kendisine İzmir İş Dünyası Derneği Onursal Başkanlığı’nı teklif ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımız bu inancı ve heyecanı taşıyorlar” dedi.

“Bürokrasiyi kıracağız”

Onursal Başkanlık teklif edilen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “İşsizliğin ülkemizin en büyük sorunu olduğunu, “Avrupa fonları sürekli dillerde dolaşan bir kavram. Bunu biz tek başımıza alamıyoruz. Çünkü bürokrasi ile karşılaşıyoruz. Derneğimizin amacı bu bürokrasiyi kırarak bu fonlardan girişimcilerimizin faydalanmasını sağlamak. Yalnızca kendimize değil bütün insanlara faydalı olmak istiyoruz. Derneğimizin işadamları derneği olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Burası hayal gücü yüksek, bilgi ve becerisini, projeleri insanlık yararına sunan bir dernek. En önemli eksiğimiz olan ortak akıl ve düşünce platformu olunabilirse bürokrasiyi rahatlıkla aşarız.” diye konuştu.

“Ayrım yapmayan bir dernek”

İzmir İş Dünyası Derneği'nin İzmir için bir şans olduğunun altını çizen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Türkiye'nin içinden geçtiği koşullar göz önünde bulundurulduğunda sizlerin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir İş Dünyası Derneği İzmir'in için bir şanstır diye düşünüyorum. Şu anda insanlar bir araya gelmeye ve üretim yapmaya korkuyor. İzmir İş Dünyası Derneği adından anlaşıldığı gibi ayrım yapmayan bir dernek. Bütün kesimlerle işbirliği yapabileceğini açıkça ortaya koyuyor.

“Proje derneği olabilirsek başarılı oluruz”

İş kurmak isteyenlere iş imkanı sağlayabilecek, mevcut işi olanların sorunlarını çözebilecek ve büyümesine katkı koyabilecek bir program yapılırsa başarılı olunacağına inanıyorum. Hem Avrupa Birliği kaynaklarından hem hükümetin yeni iş kuranlara sağladığı olanaklardan faydalanmak suretiyle belirli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak bir proje derneği olunabilirse bu kente yapabileceğiniz en büyük katkı olur. Çünkü kentin en büyük eksikliği proje. Artık günü kurtarma devri son bulmalı. Bizden sonraki nesillere örnek olmak için ileriye dönük hedefler ortaya koymalıyız.

Aslan, onursal başkanlığa layık görülmesinden dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

 
Geri dönüşümü tiyatroyla öğrendiler!
 
İzmir’e can suyu olacak projede sona doğru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Yeni ekonomi paketi umut veriyor
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekonomi Koordinasyon ...
Sektör, güçbirliğinin temellerini EBSO’ da attı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tezcan, Unlu ...
Flaş! Ve dolar o seviyenin altında
ABD'de yakın bir dönemde faizlerin artırılması ihtimalinin gittikçe zayıflamasıyla ...
 
Türkiye'nin '500 büyük sanayi kuruluşu' belli oldu
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" ...
Küçükbay A.Ş. yükseliyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) her yıl açıkladığı Ege’nin 100 büyük ...
İLGEO Başkanı Yenice'den 'iftar saati' mesajı
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) Başkanı Aykut Yenice, ...
 
Flaş! Yüz binlerce emekliye büyük müjde!
Hükümet emeklilerin merakla beklediği tasarıyı Meclis'e sevk etti. Tasarı, ...
Rus turistteki kayıp tavan yaptı!
Geçen yıl Ocak- Mayıs döneminde yarım milyonun üzerinde Rus turiste ev ...
Alman havalimanı Çinlilere satıldı
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Frankfurt-Hahn Havalimanı bir Çin şirketine satıldı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva