HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
20 Ekim 2015 Salı - 11:27

İzmir’in yeni prestij kitabı bu sözlerle yola çıktı: İyi ki Antalya olmamışız

İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü, kentin tanıtımını güçlendirmek için “Ege’nin incisi İzmir” adlı prestij kitabı tanıtıldı. Tanıtımda İzmir’in turizm rakamlarındaki düşüşü değerlendiren İl Müdürü Abdülaziz Ediz, 2016 yılının her yönü ile daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Ediz ayrıca İzmir sahillerinde Antalya modelinin oluşmasıyla ilgili önerilere doğanın korunmasını gerekçe göstererek, “Şu an biz İzmirliler olarak bu modelin buraya gelmemesini eleştiriyoruz. Ama bu bir dezavantaj değil avantajdır. iyi ki biz o sürece girmemişiz” dedi.

İzmir’in yeni prestij kitabı bu sözlerle yola çıktı: İyi ki Antalya olmamışız

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Kültür Turizm Müdürlüğü sektörde büyük kan kaybı yaşanan günlerde önemli bir tanıtım hamlesi yaptı.

İlk basımı 2004 yılında gerçekleştirilen prestij kitabı 11 yıl sonra güncellenerek yeniden hazırlandı.
 


272 YENİ FOTOĞRAF
Toplam 230 sayfadan oluşan ‘Ege’nin İncisi İzmir’ adlı prestij kitabında 272 yeni fotoğraf yer alıyor. Kitap 2000 Türkçe baskıyla yola çıktı, İngilizce baskısı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

5 bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde İzmir’in kısa tarihi, Tarih öncesinden Roma-Bizans-Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi örnekleri, ikinci bölümde; müze ve ören yerleri, üçüncü bölümde; kent merkezi, dördüncü bölümde İzmir ve ilçeleri, son bölümde ise İzmir mutfağından ulaşım imkanlarına kadar bilgiler yer alıyor. Hazırlanan kitap, İzmir’e gelen protokollere hediye edilecek.
 
2016 YILI 2015’TEN HER YÖNÜYLE İYİ OLACAK
İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, gerçekleştirdiği toplantıyla kitabın tanıtımını gerçekleştirdi. Yenilenen kitabı, İzmir’in tanıtımı için önemli bir çalışma olarak değerlendiren Ediz, 2015 yılı turizm verilerini değerlendirdi.

Ediz, “2015 yılına baktığımızda hem Türkiye hem İzmir özelinde bir yavaşlama var. O yoğun tempoda bir düşüş var. Tabi ki bu düşüşü dünyadaki  ve Türkiye’deki gelişmelerle değerlendirmek lazım. Bu nedenle İzmir’de turizm hızla gelişiyor. 2014 – 2015 yatırımlarını değerlendirdiğimizde 1 yılda biz yaklaşık 8 bin yatak kazanmış durumdayız. Bu ciddi bir artıştır. Ama turizm her şeyden etkilenen bir olgu… Ülkemizdeki gelişmelerden İzmir’de etkileniyor. Biz ülkenin gelişiminde turizmin önemli bir etki olacağına inanıyoruz.  Bu seneki düşüşün olumsuzluğunu görmüyorum. Yatırımlar hızlı bir şekilde devam ediyor.  2016 dünyadaki gelişme ve süreçten İzmir de etkilenecektir. 2016’nın her yönüyle 2015’ten daha iyi bir yıl olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.


 
İYİ Kİ ANTALYA MODELİ OLMAMIŞIZ!
Ülke turizmini geliştirmek amacıyla 1980’li yıllarda Antalya sahillerinden Bodurm’a kadar gerçekleştirilen alanda yap-işlet-devret modelinin uygulanmasının İzmir’de de gerçekleşebileceğine dair önerileri değerlendiren Ediz, İzmir’in Antalya modeliyle doğal güzelliklerini kaybetme riski yaşayacağını kaydetti.
 
Ediz,  “O dönem bu proje Antalya’dan Çanakkale’ye kadar hedeflenmişti. Ama Muğla’da kaldı. Bu gelişme ülke turizminde önemli bir artış sağladı. Şu an biz İzmirliler olarak bu modelin buraya gelmemesini eleştiriyoruz. Ama bu bir dezavantaj değil avantajdır. Antalya Türkiye’yi dünyaya tanıttı. Biz daha farklı bir konsept ile kültür ağırlıklı, doğal yapılarla geliştiriyoruz. Belki de burada da Antalya’daki bir süreç yaşanacaktı. Şu an ki anlayışla, gelişen süreç içerisinde toplumun olaylara bakışı, doğayı, çevreyi, yapılaşmayı göz önünde aldığımızda iyi ki biz o sürece girmemişiz diyorum.  Yeni yapılan tesislere şimdi bakıyoruz yeşili korumak için çalışmalar yapıyorlar. Artık yeni bakı açıları gelişiyor. Biz kaybetmiş değiliz. İzmir olarak yeni gelişimler içerisinde olacağız. Bardağın dolu tarafını görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Ediz, İzmir’de 6 aydır arkeolojik kazıların durmasıyla ilgili, “120 yıllık kazılar içerisinde 6 aylık kazılar bir tarih değil. Bunlar ilgili kurumların yürüttüğü çalışmalar. Bunlar İzmir’in gelişimi için engel olan konular değildir. Herkes üzerine düşeni yapıyor” dedi.

 
Çıray: Bir kapris uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!
 
Adalet Bakanı o gülümsemeyi açıkladı: Refleks!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 20 Ekim 2015 Salı 12:45

sn.kültür turizm il müdürünün arkeolojik kazıların 6 aydır durması ile ilgili açıklaması biraz tuhaf olmuş, tabiki bakanlığını koruyacak.......

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaralı Namık'a son yolculuğuna uğurlandı
Ankara'daki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden "Ankaralı Namık" ...
'Hayat Öpücüğü'ne İzmir'de büyük ilgi
9 Ekim’de vizyona giren “Hayat Öpücüğü” filmi için BKM tarafından gerçekleştirilen ...
İZDO'dan BM'ye özel konser
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler için özel konser verecek.
 
Flaş! 'Ankaralı' sevilen şarkıcının korkunç sonu
“Ankaralı Namık” ismiyle tanınan sanatçı Namık Uğurlu (39), Kuzey Ankara ...
Morgan Freeman Konya'da
Hollywood'un Oscar ödüllü oyuncusu Amerikalı aktör Freeman, belgesel çekimi için Konya'ya geldi.
Sanat Körfez'de yelken açtı
İzmir Körfezi'nde ilk kez sanat, spor kültürel etkinlikte buluştu. Ege ...
 
İzmir’in festivalinde yarışacak filmler belli oldu
Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Uluslararası İzmir Kısa Film ...
Tarık Dursun K. bu sergide yaşıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Tasarım ...
Türk sinemasının efsane ismi yaşamını yitirdi
Türk sinemasının kilometre taşlarından, ünlü yönetmen Memduh Ün, Bodrum'da ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva