HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2015 Salı - 11:25

Çıray: Bir kapris uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi, ülkede yaşananlara “Bir kapris uğruna ya rab ne güneşler batıyor” sözleriyle ülkede yaşananlara tepki gösterdi.

Çıray: Bir kapris uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!

Genel Seçim Çalışmalarını İzmir’in Bayındır İlçesinde sürdüren CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, iktidarları döneminde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

HESAP SORMAYAN NAMERTTİR
Sözlerinin sık sık büyük alkışlarla desteklendiği konuşmasında Çıray, “Hiç kimse aziz milletimizin sabrını sınamasın. Halkımız ile irade beyanında inatlaşmasın. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık! Aç, sefil, yokluk içinde yaşayan bir milletin, Kurtuluş Savaşı’nda vatan söz konusu olduğunda nasıl aslan kesildiğini tüm dünya gördü. Biz o milletin evlatlarıyız. Sabrederiz, yarına bırakırız ama hiç kimse kusura bakmasın yaptıklarını yanına bırakmayız. Er yâda geç tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormayan namerttir” dedi.

BİRAZ İNSAF BİRAZ VİCDAN
AKP iktidarının milletin bahşettiği şeylerin kıymetini bilmediğini vurgulayan Milletvekili Çıray, “Bu millet adamı Başbakan yapar, Cumhurbaşkanı yapar makamı mevkii imkânı verir. Evlatlarının aydınlık bir gelecekte yaşaması için imkânlarının kullanılmasını ister. İnsanın cahil olması doğaldır ama, nankör olması kabullenilir bir şey değildir. Esnafın, emeklinin, işçinin, köylünün, çiftçinin hali içler acısı; beyler Mısır’ı yönetmeye çalışıyor. İşsize iş bulmak yerine Libya’yı yönetmeye kalkıyorlar. Suriye’ye gireceklermiş, ama 2 buçuk milyon nüfusla Suriye bize girdi gören yok. Vatandaş kan ağlıyor beyzadeler milyar dolarları mal bulmuş mağrip gibi harcıyorlar. Babasının malı olsa bir insan bu kadar hoyratça saçıp savurmaz, biraz insaf biraz vicdan ister” şeklinde konuştu.

MİLLET, KAPRİSİN GİRDABINDAN ÜLKEYİ KURTARACAK
Aziz milletin terörle terbiye edilemeyeceğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “2002’de İktidarı devraldıklarında terör sıfır noktasındaydı. PKK susturulmuş, terörist başı da yakalanmış İmralı’ya konmuştu. Devlet gücünü göstermiş PKK yenilgiyi kabul etmişti. Ama bir tutturdular savaşın kaybedeni kazananı yokmuş. Savaşın kaybedeni olmasa Osmanlı İmparatorluğu yaşıyor olurdu. Savaşın kazananı olmasa Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Kimi kandırıyorsunuz siz? Bunlardan önce PKK Devlet karşı karşıyaydı. Her gün kalktılar Türk, Kürt, Laz, Çerkez diye diye insanları kutuplaştırdılar. Türk Kürt meselesi çıkardılar. Mezhepler üzerinden bir siyaset kurmaya çalıştılar. Kaynaştırma kutuplaştır, ayrıştır yönet felsefesini seçenler 7 Haziran’da sandığa kafayı çarptılar. Bin bir türlü alavereye dalavereye, medyanın baskı altına alınmasına rağmen istedikleri sonucu alamadılar. Millet iradesini ortaya koydu. ‘Tek parti iktidarı yok. Koalisyonla yöneteceksiniz’ dedi.
 
Milletin iradesini beğenmediler, halkı cahil yerine koydular. Yeniden seçime gidiyoruz. Bunları, yaptıklarının yanlarına kalmayacağı korkusu sardı. 7 Haziran’dan bu yana 150’nin üzerinde askerimizi polisimizi şehit verdik. Başkentteki terör faciasında 100’ün üzerinde canımızı kaybettik. Neden kardeşim neden? Bir kapris uğruna ya rab ne güneşler batıyor. 1 Kasım’da milletimiz bu kaprisin girdabından ülkeyi kurtaracak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 
En kapsamlı konuşlanma: İncirlik’e 6 tank avcısı!
 
İzmir’in yeni prestij kitabı bu sözlerle yola çıktı: İyi ki Antalya olmamışız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır: 1 Kasım'dan sonra hükümeti biz kuracağız
Seçim çevresinde sürdürdüğü çalışmaları hızlandıran CHP İzmir 2. bölge ...
Hotar sahada tam gaz: Önce esnaf, sonra konsoloslar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar ...
İzmir'de şok: Seçmen kağıtları başka daireden çıktı!
Emekli Tariş Genel Müdürü 71 yaşındaki Mete Teoman, yaşlı bir yakınının ...
 
AK Partili Sürekli: Kadın daha güçlü olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti hükümetinin ...
AK Parti Adayı Kaya’dan 4 ilçede yoğun mesai
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Atilla Kaya, seçim çalışmaları ...
Yıldırım: İzmir’i yatırım cenneti yapacağız
Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan AK ...
 
AK Partili vekile canlı yayında 'ses kaydıyla' suç duyurusu
CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ...
MHP Adayı Kılıç: Ülkemiz mülteci kampı olmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı ...
Yıldız Sarayı'ndaki koltuklara hilaller sonradan konuldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ağırladığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva