HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2019 Pazartesi - 09:59

İzmir'in yeni başkanları seçim sonucu nasıl değerlendirdi?

İzmir'de resmi olmayan sonuçlara göre 25 ilçede Millet İttifakı, 5 ilçede ise Cumhur İttifakı kazanan taraf oldu. Belediye seçimlerini kazanan başkanlar ise ilk değerlendirmelerini yaptı.

İzmir in yeni başkanları seçim sonucu nasıl değerlendirdi?

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Mahalli Genel Seçimleri için Türkiye sandık başına gitti. İzmir'de de 5 yıl boyunca belediyeleri yönetecek başkanların ve meclis üyelerinin seçimi için seçmenler oylarını verdi.

İzmir'de resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 25 ilçede seçimi kazandı. 5 ilçede ise gülen taraf Cumhur İttifakı oldu.

Seçimi kazanan beldiye başkanları ise ilk değerlendirmelerini yaptı. İşte yeni başkanları açıklamaları:

LİDER’E VE NARLIDERE’YE TEŞEKKÜR
Yaklaşık yüzde 80’lik oy oranını yakalayan ve Türkiye genelinde partisinin rekorunu kıran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ““Narlıdereli yurttaşlarımın büyük desteğini alarak, Türkiye’nin en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçildim. Bu onur, benimle birlikte durmadan, yorulmadan çalışan örgütümün ve büyük teveccüh gösteren tüm Narlıderelilerindir. Narlıdere’de çizdiğimiz gelecek vizyonumuzu iyi anlattık ve huzur kazandı, barış kazandı, dostluk kazandı. Halkımın bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışacağıma ve 5 yıl boyunca özveri ile ilçeme hizmet edeceğime söz veriyorum. Beni bu göreve uygun gören Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

ONUN YÜRÜTTÜĞÜ DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİN ZAFERİDİR!
İlçe tarihindeki seçimlere bakıldığında rekor kıran Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, “Bu zafer ilk başta demokrasiye inanan, milli iradeye inanan Halkın iradesi her şeyin üstündedir diyen Balçova Halkı’nın zaferidir. Bu zafer gece gündüz demeden kapı kapı gezerek çalışan CHP Balçova İlçe Örgütü’nün ve Millet İttifakı Ortağımız İyi Parti Örgütünün zaferidir. Bu zafer öyle olmaz böyle olur, ‘sandıkla geleni masa başında yedirmeyiz’ diyen Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkezimizin zaferidir. Bu zafer aynı zamanda 15 yıldır Balçova’ya sevgi eken, doğruluktan ve dürüstlükten hiç ödün vermeden halkın hizmetinde olan Sayın Mehmet Ali Çalkaya’nın başarıyla yürüttüğü derman belediyeciliğin zaferidir” açıklamasında bulundu.

ÖLÜME HAZIR OLAN EKREM ORAN’IM
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, “Biz kazandık, biz kazandık, Çeşme kazandı. Sevginin kaybettiği görülmüş mü? Sevdanın hiç kaybettiği görülmüş mü? Biz dedik ki; 'Çeşme bizim sevdamız, Çeşme bizim aşkımız. Çeşmelinin yüzünü güldürmek için geldim. Herkesle barışık olarak çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi seviyoruz. Çeşme; 'o yabancı' dedikleri Ekrem Oran'ın evi, Çeşmeliler de ailesi. Ben, Türkiye sınırları içinde yaşamaktan gurur duyan, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak için ölüme hazır olan Ekrem Oran'ım. Şimdi Çeşme'de çalışma zamanı. Çeşme'de işi ve aşı arttırma zamanı. Çeşme'de herkesle barışma zamanı. En kısa sürede, özellikle TOKİ'ye gideceğim ve onlara hizmetin kralını vereceğim. Elbette seçimi kazandık diye kutlayacağız. Ama asla taşkınlık yapmayacağız. Bize oy vermeyenleri de kazanmak için, beş yıl boyunca çok çalışacağız. Bu hafta sonu Alaçatı Ot Festivali'miz var. Seçim toplantılarımda da söz verdiğim gibi, bir efsaneyi yeniden canlandıracağız ve Eylül ayının sonunda Çeşme Festivali'ni yeniden başlatacağız” dedi. 

KARABAĞLAR'A HAYIRLI OLSUN
CHP Karabağlar Belediye Başkanı,  aynı zamanda Millet İttifakı ortak adayı olan Muhittin Selvitopu, seçim sonuçlarını Bozyaka seçim ofisinden takip etti. Ofis çıkışında çok sayıda vatandaşın ve partililerin sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, tebrikleri kabul etti.

Kendisini destekleyen tüm Karabağlar halkına teşekkür eden Başkan Muhittin Selvitopu, seçimleri büyük bir farkla aldıklarını söyledi. Seçimlerin bittiğini bundan sonra hizmete yoğunlaşacaklarının altını çizen Selvitopu, “Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan hizmet etme anlayışımız aynı şekilde devam edecek. Aldığımız sonuç tüm Karabağlar’a ve İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Tunç Soyer’i de tebrik eden ve başarı dileğinde bulunan Selvitopu, “Hep birlikte Karabağlar’a ve İzmir’e layık olmak için çalışacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

KONAK’TA OY REKORU
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde, Konak tarihinde alınan en yüksek oyu aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde %65’lik oy hedefine ulaşan CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, CHP Konak ilçe başkanlığı önünde bir kutlama gerçekleştirdi. Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen kutlamada Başkan Batur, sloganlar ve meşaleler ile karşılandı. CHP Konak İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Batur ‘Bu tarihi neticeyi hep birlikte, omuz omuza vererek kazandık. Birlikte kazandık’ dedi.

 Batur “4 Şubat Cuma günü yine burada bir araya gelmiştik. Konak için aday gösterildikten sonra ilçe başkanlığımıza ilk ziyaretimdi. O gün yaptığım konuşmada ise ‘Konak’ı Narlıdere gibi yapacağız. Konak eskimiş, yenileyeceğiz. Yalnız bi isteğim var. Narlıdere’den Abdül Batur’un geldiği belli olsun. Rekor istiyorum sizden. %65 oy istiyorum sizden’ demiştik. Bugün geldiğimiz noktada %65 tamam ve hatta daha da üstüne çıkmak üzereyiz. Beni daha ilk günden kucaklayan, yanımda ve destek olan İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu ve örgütümüze teşekkür ediyorum. ediyorum. Konak’ı baştan başa, mahalle mahalle dolaştık. Konaklılarda bizi bağrına bastı.

Bugün önemli bir gün 31 Mart’ta Konak belediyesi kurulduğundan bu yana en yüksek oyu aldık. Bu tarihi oyu almamızı sağlayan okullarda görev yapan arkadaşlarımıza, sandık görevlilerimize, mahalle sorumlularımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İşte tarih böyle omuz omuza, beraberce mücadele ederek yazılır. Sizlerin büyük azmi ve kararlılığı ile Konak İzmir’de 13.üncü sıradan 5.nci sıraya geldi. Bu güzel neticenin elde edilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte bize desteklerini asla esirgemeyen Millet ittifakımızın ortağı İYİ Partiye, yöneticilerine ve İYİ partililere teşekkür ediyorum. Bizlere sonuna kadar destek oldular. 25 senedir, belediyecilik yaptığım süreçte bana sabırların en büyüğünü gösteren eşim Ferah Batur’a teşekkürlerin en büyüğünü etmek istiyorum. Gecemiz gündüzümüz belli olmadan gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sırasında bana destek olduğu için binlerce kez teşekkür ediyorum. Aileme teşekkür ediyorum. Birlikte Konak dedik. Birlikte yola çıktık. Konak’ı güzelleştireceğiz. Birlikte Konak çok daha güzel olacak” dedi.

SANDAL, ZAFERİNİ VATANDAŞLARLA KUTLADI
Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 56 dolayındaki oy oranıyla Bayraklı’nın yeni belediye başkanı seçilen CHP Adayı Serdar Sandal, seçim zaferini vatandaşlarla birlikte kutladı. Seçim gecesi, Manavkuyu Mahallesi’nde yer alan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yoğun sevinç gösterileriyle karşılanan Sandal, parti emekçilerine teşekkür etti. Sandal  “İki ay boyunca gece gündüz demeden, soğuk sıcak demeden çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte artık yeni bir sayfa açacağız. Haktan, hukuktan, adaletten yana, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdini derdimiz bildiğimiz yeni bir sayfa açılacak” dedi.

Sandal şunları söyledi:

“Yaklaşık iki aydır sürdürdüğümüz seçim çalışması boyunca bizleri yalnız bırakmayan, soğukta sıcakta, her ortamda gece yarılarına kadar bizimle çalışan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bizimle hesaplaşmak isteyenlere, bizi tehdit edenlere ve onlarla işbirliği yaparak bizi karalayanlara, her türlü iftiralara inat bu mücadeleyi kazandık. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte oyumuzu büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Yeni süreçte yepyeni bir sayfa açacağız. Haktan, hukuktan, adaletten yana, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdini derdimiz bildiğimiz yeni bir sayfa açacağız. Aslında bu mücadeleyi ben başarmadım, biz başardık. Bizim karşımıza çıkanlara da şunu dedik: Topunuzla, tüfeğinizle ne ile gelirseniz gelin biz yenilmeyiz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu mücadele daha yeni başlıyor. Oyumuzu bundan sonra da yüzde 65’ler, 70’lere hep beraber çıkaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, sizin gibi yürekli kişilerin karşısında durabilecek güç yok. Benim arkamda siz varsınız. Siler, gece gündüz çalışarak ‘Serdar Sandal kim’ diyenlere en iyi cevabı verdiniz. Bundan sonraki süreçte de kol kola, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz.”

CHP’Lİ KILIÇ: BUCA’DA ARTIK AYRI GAYRI YOK

Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre zaferini ilan etti.

BUCA SOKAKLARINDA ERHAN KILIÇ COŞKUSU
CHP Buca ilçe örgütü  ve binlerce Bucalı vatandaş, oy kullanma işleminin sona ermesinden ardından resmi olmayan rakamlara göre, yüzde 90’ın üzerinde açılan sandıktan yüzde 49.8 oy alan Erhan Kılıç’ın zaferini kutlamak için sokaklara döküldü. Menderes Caddesi üzerinde yer alan Merkez Seçim Ofisi önünde toplanan vatandaşlar; sloganlarla, davul zurnayla, halaylarla, türkülerle, seçim sonucunu kutladı.

Sonuçların şekillenmesinin ardından Buca Adayı Erhan Kılıç, Çevik Bir Meydanı’nda Bucalılarla buluştu. Buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun katıldı.

SEÇİMİ SİZ KAZANDINIZ
Sözlerine Bucalılara, Millet İttifakı olarak CHP ve İYİ Parti’nin tüm ilçe örgütüne teşekkür ederek başlayan Erhan Kılıç, ”Bir buçuk aydan beri sürekli koşturduk hiç yorulmadık. İlçe başkanımız, ilçe örgütümüz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, İYİ Parti İlçe örgütümüze ve tüm Bucalı hemşerilerimiz  yılmadı usanmadı. Cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle girdiniz. Bu seçimi siz kazandınız. Bu seçimin kazananı, Bucalı hemşerilerimiz oldu” diye konuştu.

BAHARI ÖZGÜRCE YAŞAYIN
Millet İttifakı’nın Türkiye’nin en büyük illerinde önemli bir zafer kazandığını belirten Kılıç, “Seçim çalışmalarımızdan beri hep şunu söyledik; Buca’da İzmir’de ve tüm Türkiye’deki tüm ampulleri patlatacağız dedik. İzmir gibi İstanbul da, Ankara da, Antalya da, Adana da bizim.  Buca’da rekor oyla seçimi kazandık. Bizim partimizin bir sloganı vardı. Mart’ın sonu bahar dedik; işte Buca’ya bahar geldi. Artık baharı doya doya yaşayın. Baharı özgürce yaşayın.” ifadelerini kullandı.

BAZILARI TAHMİNİMİZİ AFAKİ BULDU
Seçim sonuçlarını değerlendiren Kılıç, ”Biz bu seçim sonucunu daha önce de tahmin ettik; bunu söyledik. Bazıları bu tahminleri afaki buldu, yersiz buldu ama sonucunda Buca halkı, CHP’nin halkçı belediyeciliğine inandı, mührünü bastı. Tahmin ettiğimiz oyun üzerinde oy alarak seçimi kazandık. İnşallah bundan sonra Buca’da sonsuza dek CHP bayrağı dalgalanacak” şeklinde konuştu.   

BUCA’DA ARTIK AYRI GAYRI YOK
Görev süreci boyunca Buca’da toplumun her kesimini kucaklayacağını ifade eden Erhan Kılıç, “Kesinlikle bizim bu heyecanımıza leke getirecek hiçbir Buca’da artık ayrı gayrı yok. Bize oy veren vermeyen herkes bizim için birdir. Buca’nın tüm mahallelerine, her hanesine hizmet götüreceğiz. Söz verdiğimiz gibi halkımızın refahı için çalışacağız. Buca belediye başkanı tüm Buca halkının başkanı olacak. Hep söylediğimiz gibi yakamızdaki parti rozetini çıkaracağız. Bucalı vatandaşlarımızın hizmetkarı olacağız. Herkes için adalet, herkes için refah getireceğiz. Kim ne derse desin Buca’da ayrışmaya, bölünmeye, huzursuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.


CHP'li KARAKAYALI: HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM
Kemalpaşa'da ipi göğüsleyen CHP'li Rıdvan Karakayalı, "Belediye başkanının seçildikten sonra partisi olmaz. Herkesin başkanı olacağım. Arif Uğurli seçimi kendi hataları nedeniyle kaybetti. Tepeden bakışı, ve halkın ekonomik durumu seçim sonuçlarına etken oldu. Kötüyü görmeyen iyinin kıymetini bilmezmiş. Vatandaşlarımız kötüyü görüp iyiyi seçtiler" dedi.


SELÇUK'TA İLK KADIN BAŞKAN CERİTOĞLU OLDU
31 Mart Yerel Seçimlerinden başarıyla çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı oldu.  “Selçuk’umuza bahar geldi, zafer Selçuk’un oldu” diyen Sengel yaptığı yazılı açıklamada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, şu açıklamada bulundu:

“31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde, Selçuk Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Bu seçimlerde biz, yeniden bir olduk, birlik olduk, Selçuk olduk.

Oylarımızı, çocuklarımızın geleceğinden, özgürlüğümüzden, değerlerimizden, potansiyelimizi ortaya çıkarmaktan, marka kent Selçuk'tan yana kullandık. Yalan yerine gerçeği; ayrılık yerine birleşmeyi; karanlık yerine aydınlığı; nefret yerine sevgiyi seçtik.

Bu seçimi beraberliğe olan özlem, bu seçimi dostluk, bu seçimi inanç, bu seçimi adalet, bu seçimi aşk kazandı. Yüzlerimize gülümseme, içimize umut, kalplerimize sevgi, Selçuk’umuza bahar geldi.

Artık birlik ve beraberlik içinde çalışma, hedeflerimize ulaşma, Selçuk’umuza yakışır bir biçimde  yaşama zamanı. Çünkü, ben her ne kadar Selçuk’un ilerlemesi ve gelişmesi için kendimi adamış olsam da, bu değişimi, bu ilerlemeyi, bu büyümeyi tek başıma başarmam mümkün değil. O yüzden, Sivil Toplum Kuruluşları, diğer partilerin yöneticileri, hükümet, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve daha önemlisi Selçuklularla beraber, 1919 ruhunu yeniden canlandırarak, bu ilerlemeyi hep birlikte başaracağız. İnanıyorum ki, bizi hedeflerimize ulaştıracak cesaret ve güç, bizi var eden değerlerde bulunuyor... Damarlarımızda akan kanda dolaşıyor.

Bugünden sonra, Selçuk’ta insan merkezli, insan haklarına saygılı, özgürlük, eşitlik ve sosyal adalet düşüncesini benimsemiş; çoğulculuk ve katılımcılık kültürüne sahip bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceğiz.

Gençler, kadınlar ve engelliler başta olmak üzere tüm Selçuklularla birlikte çalışacak, kazanacak, eğlenecek, başarının keyfini süreceğiz.

‘ Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla her Selçukluya ulaşacak, her Selçukluya dokunacak ve her Selçuklunun yaşam kalitesini yükselteceğiz. Her vatandaşımıza adil davranacağız.

Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebedi liderimiz, ışığımız ve yol göstericimiz olarak kalbimizde yaşatacak; O’nun izinden asla ayrılmayacağız.

Zafer bizim oldu, Zafer Selçuk’un oldu…”



GAZİEMİR'DE HALİL ARDA DÖNEMİ;
Gaziemir’de yüzde 57.06 oranında oy alarak, tarihi bir rekora imza atarak seçimi kazanan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’i layıkıyla yönetme sözü verdi.  Kazandıktan sonra ilk iş olarak anne-babasını ziyaret edip ellerini öperek hayır duasını alan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, vatandaşların talep ve sıkıntılarına dair tuttuğu 150 sayfayı aşkın notu kitaplaştırıp Gaziemirlilere dağıtacağını ve işe hayati önemde olanlardan başlayacağını açıkladı. Başkan Halil Arda, “Bundan sonraki görevimiz Gaziemir’i hakkıyla ve layıkıyla yönetmek” dedi.

Gaziemir’de Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) Adayı olarak sahada çalışan Halil Arda, geçerli olan 81 bin 781 oyun 47 bin 323’ünü alarak, yüzde 57.07 oy oranıyla Gaziemir Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.

Gaziemir’de son 15 yılın en yüksek oyunu alarak tarihi bir rekora da imza atan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, rakibi Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’a da fark attı. Sonuçların netleşmesinin ardından gece yapılan kutlamalarda konuşan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kendisine oy veren-vermeyen bütün Gaziemirlilerin başkanı olacağını söyledi.

ANNE-BABASININ ELLERİNİ ÖPTÜ, HAYIR DUASINI ALDI
Kazandıktan sonra ilk iş olarak anne ve babasını ziyaret eden ve hayır dualarını alan CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Başkan adaylığım sürecine annemle babamın ellerini öpüp hayır dualarıyla başlamıştım. Bu sabah yeniden ellerini öptüm. Bugünlere gelmemde büyük emekleri var. Allah başımdan eksik etmesin. Sağolsunlar var olsunlar” dedi.

BUNDAN SONRAKİ GÖREVİMİZ GAZİEMİR’İ HAKKIYLA VE LAYIKIYLA YÖNETMEK
Sandık başına giden ve oy kullanan tüm Gaziemirlilere teşekkür eden CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Seçimi rekor oyla kazanacağımızı biliyordum. Örgütümün önüne, ‘rekor oyla kazanacağız’ şeklinde bir hedef koymuştum. Hep birlikte o hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki görevimiz Gaziemir’i hakkıyla ve layıkıyla yönetmek. Halil Arda adaletli bir insandır. Sandığa giden ve oy veren tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsinin başkanı olacağım. Güzel bir ekibimiz var. En fazla kadın belediye meclis üyesini aday olarak gösterdik. Gaziemir yönetimine kadın eli de değecek” sözünü verdi.

ALDIĞIM NOTLARI KİTAPÇIK HALİNE GETİRİP DAĞITACAĞIM
Sahada çalışırken, vaat vermek yerine vatandaşın derdini, talebini, şikayetlerini dinlemeyi tercih ettiğini kaydeden CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilk işinin bu sorun ve taleplere dair aldığı 150 sayfayı aşan notları kitaplaştırarak yayımlamak olduğunu söyledi.

İŞE HAYATİ ÖNEMDE OLANLARDAN BAŞLAYACAĞIM
Başkan Halil Arda, yayımlatacağı kitapçığı tüm Gaziemirlilere dağıtacağını dile getirerek, taleplerle ilgili önceliğinin acil işler olduğunu söyledi. Gaziemirlilerin yufka yürekli, adaletli insanlar olduğunu bildiğini belirten CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Seçim çalışmalarımız boyunca hemşehrilerimize vaatte bulunmadım. Tam tersi bir yöntem izledim. Dertlerini, taleplerini dinledim. Vatandaşlarımızın talep ve sıkıntılarıyla ilgili 150 sayfadan fazla not tuttum. Bunların tamamını temize çekip yayımlatacağım. Bu kitapçığı tüm hemşehrilerimize dağıtacağım ki hangi mahallede, hangi sokakta ne sorun var bilsinler. İşe hayati önemde olanlardan başlayacağım. Gaziemirliler yufka yürekli ve hakkaniyetlidir. Kendi sokağının önünde çukur olsa da daha acil bir iş varsa ve ben önce bunu yaparsam buna saygı duyacak ve hakkaniyetli olacaktır” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’de oylarını yüzde 10’unun üzerinde arttırdıklarını vurgulayarak, “İlçemizde oylarımızda yüzde 10’nun üzerinde arttırdık. Şimdi hedefimiz bir sonraki  genel ve yerel seçimlerde de partimizin oylarını katlamak olacak. Bize oy veren veya vermeyen tüm Gaziemirli hemşehrilerimize layık olmaya çalışacağız. Çok çalışacağız, çok çalışacağız. Çocuk, kadın, genç, yaşlı, doğa, engelsiz yaşam dostu olacağız. Tüm bu temalar eşliğinde çalışmalarımız yürüteceğiz” dedi.

GAZİEMİRLİLER SAMİMİYETİMİZE İNANDI, SAĞOLSUNLAR VAROLSUNLAR
40 yıllık siyasi yaşamı olduğunu, sokağın nabzını bilen bir insan olduğunu kaydeden CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayarak, 

“Hep Sevgili Gaziemirliler, canım Seydiköylüler dedim. 58 yıldır Seydiköylüyüm, buralıyım. Akşam da büyük bir coşku vardı. 40 yıldır siyasetin içindeyim, sokağın nabzını bilen insanım. İnsanların elimi sıkışından, gözlerimin içine bakışından coşkusunu zaten hissetmiştim. Bir sloganımız vardı; ‘Biz iyi insanlarız’ diye. O gerçekti. Siz iyi insansanız onu yansıtıyorsunuz zaten. Sevgili Gaziemirliler de samimiyetimize inandı, bizi destekledi. Sahada hemşehrilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı, evlerine misafir etti, sofralarına oturttu, sokakta kahvaltılar düzenledi. Hepsine söylediğim bir şey vardı; ‘Artık sorumluluk sizde, benim sorumluluğum 1 Nisan’dan sonra başlayacak. Bir oyluk büyük gücünüz var. Doğru olduğuna inandığınız yer için kullanın’ diye. ‘Rekor ayla seçileceğim, hepinizin başkanı olacağım ve hizmetlerde ayrım yapmayacağım’ sözünü verdim. Sözümün arkasındayım. Gaziemirli hemşehrilerimiz de samimiyetimize inandı. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.


MENDERES'DE KAYALAR COŞKUSU

Beş yıllık AK Parti iktidarına yeni bir şans tanımayan Menderesli seçmenler, yanında yer aldıkları CHP'li Mustafa Kayalar'ı belediye başkanı yaptı. Kayalar, kendisine verilen büyük destek için hemşehrilerine teşekkür etti

31 Mart seçimlerinde Menderes'te zafer, Millet İttifakı'nın oldu. İttifakın CHP'li Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, AK Parti'nin adayı Bülent Soylu'yu 7 bin 852 oy farkla geçerek büyük bir zafere imza attı. Menderesli binlerce vatandaş, Kayalar'la gelen başarıyı sabaha kadar davullarla zurnalarla, şarkılarla türkülerle, ilçenin dört bir yanını araç konvoyuyla tur atarak kutladı.

7 bin 852 oy fark attı
34 bin 138 seçmenin oyunu alarak Menderes'in yeni Belediye Başkanı olan Mustafa Kayalar, 26 bin 286 oy alabilen rakibi Bülent Soylu'ya 7 bin 852 fark attı. Hemşehrilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden, bundan sonra Menderes'in "Huzur ve barış şehri" olarak anılacağını belirten Kayalar, "Koca bir şehrin son beş yılı heba oldu. Zararın neresinden dönülürse, kardır. Beş yılın sonunda emaneti geri aldık. Sosyaldemokrat belediyeciliği Menderes'e yeniden getirdik. Yeni dönemde güzel ilçemde her şey çok güzel olacak" dedi. 

Halk sokağa döküldü
Henüz oy sayımı yapılırken, Mustafa Kayalar'ın seçimi kazandığının kesinleşmesinin ardından Menderesliler sokağa döküldü. Önce seçim ofisinin önünde, sonra Menderes Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş, Mustafa Kayalar'a sevgi gösterilerinde bulundu. Teşekkür konuşması, "İşte Menderes, İşte Başkan", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" gibi sloganlarla kesilen Kayalar, "Menderes kazanacak, dedik; Menderes kazandı. Bizi bu onurlu göreve layık gören, bize güvenen, inanan ve bağrına basan tüm hemşehrilerim başta olmak üzere, tarihi başarıya ulaşmamızda büyük emeği olan ilçe örgütüme, ittifak yaptığımız İYİ partili kardeşlerime, özveriyle çalışan partililerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Foça'da da 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için gerçekleştirilen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Foça'nın yeni Belediye Başkanı seçilen Fatih Gürbüz, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayınladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibine 2866 oy fark atarak Foça Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Fatih Gürbüz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında seçimin güvenliğini sağlayan Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza, sandık başında görev alan vatandaşlarımıza, bir vatandaşlık görevi olan oy kullanma vecibesini yerine getirerek demokrasiyi yaşatan tüm halkımıza, seçimin seviyeli bir atmosferde geçmesi adına son derece naif davranan Cumhur İttifakı adayı Sayın Serdar Mersin'e, AK Parti İlçe Başkanı  Sayın İrfan Çalışkan'a ve MHP İlçe Başkanı Sayın Turan Çetinarslan'a, diğer taraftan seçim süreci boyunca Millet İttifakı'nın başarısı için büyük bir özveriyle çalışan başta İYİ Parti İlçe Teşkilatı üyeleri olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza, Millet İttifakı bileşenlerine, Cumhuriyet Halk Partisi'ne her daim gönülden bağlı üyelerimize, tüm gönüldaşlarımıza, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Görgeç'e, CHP Foça İlçe Başkanım Baran Gezmiş Yıldırım'a, eski Belediye başkanlarımızdan Nihat Dirim ve Ali İlcan'a, eski ilçe başkanlarımızdan  Sebahattin Karaca, Vedat Aksoy ve Şener Erol'a, Belediye Meclis Üyesi adaylarımıza, geçmiş dönem Belediye Meclis Üyelerimize, yoğun programlarına rağmen fırsat bulup ilçemize gelen, seçim çalışmalarımıza katılıp bize destek olan CHP ve İYİ Parti İzmir Milletvekillerimize ve  seçim çalışmalarımızı haberleştirip sayfalarına taşıyan basın mensuplarına  yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim kampanyası boyunca, kampanya gereği istemeden, bilmeden gürültü ve görüntü kirliliği yaratmak suretiyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da halkımızdan özür diliyor ve aflarına sığınıyorum."

 
İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi: Artık ekonomi konuşulsun!
 
CHP'li başkan adayına ikinci defa gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 1 Nisan 2019 Pazartesi 18:19

Tuna hep aynı hikayeler seçilince makama gitmezler nereden biliyorsun calismayacaklari ve makama gitmeyeceklerini ak parti kazansaydı bu yorumu yapacakmıydin

Yorumu oyla      5      5  
tuna 1 Nisan 2019 Pazartesi 15:58

hep aynı hikayeler cok calısacagız derler sonra makama bile gitmezler evde otururlar ya da makamdan baslarını cıkarmazlar hep aynı sozler acın 5 sene once secilenleri neler demişler okuyun 5 sene sonra neler yapmıslar bnakın bos laflar terane sozler hepsi zaten işe yarar adam olsalar oturup beldiye baskanlıgıyla zaman gecirmezler izmirde

Yorumu oyla      5      14  
Celal 1 Nisan 2019 Pazartesi 13:58

Ak partinin seçime 1 hafta kala kaymakamı tayin etmesi bucayı kaybettirdi.geçmiş olsun

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MARBLE İzmir Fuarı sektörü, sektör fuarı büyüttü
Türkiye’de 1980 sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden biri olan Doğaltaş ...
Sektöre MARBLE İzmir Fuarı’yla adım attılar
25. yıl gururunu yaşayan MARBLE İzmir Fuarı kapsamında ikinci kez “Değişik” ...
Konak’ta vefa buluşması
Beş yıllık hizmet dönemi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından sona erecek ...
 
Dünya devlerinden ‘doğal taş’ çağrısı!
25. Marble İzmir Fuarı, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerini ...
Başkan Kocaoğlu'dan son mitingde çağrı: O stadın adı değişmeli!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
Kordon'da elektrikli fayton dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon'da sefer yapan Victoria Klasik tipi ...
 
Spor camiasından Başkan Atila’ya teşekkür plaketi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kulüpler Birliği’nin yöneticileriyle ...
İzmir'de AK Partili başkan 'Martın sonu bahar olacak' dedi!
Torbalı Belediye Başkanı ve AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Adnan ...
ESHOT'a uluslararası tescil
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lastik tekerlekli toplu taşıma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva