HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2019 Cumartesi - 12:06

Sektöre MARBLE İzmir Fuarı’yla adım attılar

25. yıl gururunu yaşayan MARBLE İzmir Fuarı kapsamında ikinci kez “Değişik” temasıyla düzenlenen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’nun “MARBLE En Değişik Tasarım Ödülleri” sahiplerini buldu. fuarizmir’de sektörün tüm bileşenleriyle düzenlenen ödül töreni, genç tasarımcıların büyük heyecanına sahne oldu. Bu yıl ilk kez verilen Ege Maden İhracatçılar Birliği Özel Ödülü ile birlikte bir tasarımcı da yurt dışında fuara gitme şansı yakaladı.

Sektöre MARBLE İzmir Fuarı’yla adım attılar

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan, dünyada ise alanında en iyi fuarlar arasında yer alan MARBLE İzmir Fuarı sektörü fuarizmir’de bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleşen MARBLE İzmir Fuarı’nda, sektöre adım atmayı bekleyen genç tasarımcılar da büyük heyecan yaşadı. Tasarım ve tasarımcıya verdiği destekle de dünyada ön plana çıkmaya başlayan 25. MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında bu yıl da “Değişik” temasıyla Genç Yaratıcı Fikirler Platformu gerçekleşti. Türkiye’den çok sayıda üniversiteden genç yaratıcılar tarafından ortaya çıkarılan birbirinden özel tasarımlar, B Holü Fuaye Alanı’nda sektör profesyonellerine sunuldu. Jüri tarafından gerçekleşen toplantının ardından ödül almaya hak kazanan tasarımlar ve destekçileri belli oldu.

JÜRİ VE TASARIMCILAR BULUŞTU
MARBLE İzmir Fuarı’na heyecan katan Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’nda genç tasarımcılar ile jüri üyeleri, “MARBLE Değişik Tasarım Yarışması Kolokyumu ve Değerlendirme Paneli”nde bir araya geldi. Genç tasarımcılar, jüri üyelerine sektör ve tasarımla ilgi sorular sorma fırsatı yakaladı. Jüri üyeleri ise, tasarımların üretim süreci ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
C Holü Forum Alanı’nda gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu Ödül Töreni ise büyük heyecana sahne oldu. Genç Tasarımcılar, sonuçların açıklanmasını merakla bekledi. Destekçi firmalar ve jüri üyelerine teşekkür ödülleri takdim edilirken; “MARBLE En Değişik Tasarım Ödülü”ne 3 tasarımcı layık görüldü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Oğuz Boz’un Vestro, Marmara Üniversitesi’nden Öykü Ceylan’ın Olit, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Faruk Yılmaz’ın Orpheus tasarımı ödül aldı. En iyi İşbirliği Ödülleri ise Sirmersan, Silkar AKDO ve Granitaş'ın oldu.

İHRACATI ARTIRMANIN YOLU GENÇ KARDEŞLERİMİZ
Ege Maden İhracatçıları Birliği Özel Ödülü’nü Edanur Fettahoğlu’nun Nova adlı tasarımı aldı. Fettahoğlu, bu ödülle birlikte yurt dışında bir fuara gitme şansını elde etti. Ödülü veren Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Bizim ihracatımızı artırmamız hedefimiz ama sadece daha fazla satarak artıramayız. Dünyada bir arz talep dengesi var. O dengenin üstüne çıkma şansımız yok. Artırmanın en önemli unsuru fiyatımızı yükseltmek. Bu genç kardeşlerimizle olacak. 3 boyutlu bakabilen sizlerle bunu yapacağız. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Yarışmaya En Çok Katılım Gösteren Üniversite Ödülü’nü de Ankara Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu aldı. Okula 3D printer hediye edildi.

PLATFORMA 112 TASARIM GELDİ
Tasarıma, tasarımcıya verdiği önemle görsel bir şölene de dönüşen MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu bu yıl da devam etti. “Değişik” temasıyla düzenlenen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’na geçtiğimiz yıl 39 tasarım başvururken bu yıl sayı 112’ye çıktı. 21 Ocak tarihinde son bulan başvuru süresi içinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden tasarımcılar platforma katıldı. Türkiye’nin önemli isimlerinin yer aldığı jürinin yaptığı değerlendirmeler sonrasında destekçi firmalar 25 eserin üretilmesine karar verdi.

 
Konak’ta vefa buluşması
 
CHP'li Polat'tan üç ilçede tek mesaj: Kazanacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta vefa buluşması
Beş yıllık hizmet dönemi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından sona erecek ...
Dünya devlerinden ‘doğal taş’ çağrısı!
25. Marble İzmir Fuarı, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerini ...
Başkan Kocaoğlu'dan son mitingde çağrı: O stadın adı değişmeli!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
 
Kordon'da elektrikli fayton dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon'da sefer yapan Victoria Klasik tipi ...
Spor camiasından Başkan Atila’ya teşekkür plaketi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kulüpler Birliği’nin yöneticileriyle ...
İzmir'de AK Partili başkan 'Martın sonu bahar olacak' dedi!
Torbalı Belediye Başkanı ve AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Adnan ...
 
ESHOT'a uluslararası tescil
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lastik tekerlekli toplu taşıma ...
Bu tasarımlar çok ‘Değişik’
Her yıl tasarıma daha da önem veren 25. MARBLE İzmir Fuarı kapsamında ...
Gaziemir’de duygusal vedalaşma
10 yıl boyunca görev yaptığı Gaziemir’in kaderini değiştiren Belediye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva