HABERLER>EKONOMİ
11 Şubat 2015 Çarşamba - 10:36

İzmir’in merak ettiği soruya yanıt: Asker taşınıyor mu?

İzmir’in en değerli yerlerinde bulunan askeri tesis ve alanların taşınacağı yönünde spekülasyonlar artıyor. Özellikle iş dünyası bazı askeri alanların turizme, konuta açılmasını bazı alanların ise yeşil alan olarak kullanılmasını istiyor. Askeri alanların taşınması beklentilerine yanıt veren İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, “Türkiye düzeyinde, İzmir’de böyle bir çalışma kesinlikle yok. Oralarda da yürütülen bir kamu hizmeti var. Onları kaldırıp da yeşil alan ya da başka bir şey yapmak çok güç şey” dedi.

İzmir’in merak ettiği soruya yanıt: Asker taşınıyor mu?

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir kent merkezinde yer alan askeri tesislerin ve alanların kent dışına taşınıp, bu alanların konut alanına ya da yeşil alana çevrileceği beklentilerine İzmir Defterdarı’ndan yanıt geldi. Defterdar Tamer Utkucu, şu an sadece Türkiye düzeyinde ya da İzmir’de böyle bir çalışmanın kesinlikle olmadığını belirterek, “Bu tür politikalar yerel düzeyde değil, ulusal düzeyde karar verilerek uygulanır” dedi.

İzmir merkezde çok sayıda askeri tesis ve alan yer alıyor. Bunlar arasında Seferihisar’daki Doğanbey’deki atış alanı, Çiğli’de 2. Ana Jet Üssü, Kordon Subay Orduevi, Narlıdere İstihkam Okulu, Güzelyalı’da Hava Eğitim Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi, Üçkuyular’daki Hava Lojmanları, Bornova Topçu Tugayı, Hacılarkırı Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Pınarbaşı’ndaki Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Turan’da Ege Deniz Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sahilevleri Güney Deniz Saha Komutanlığı, Alaybey Askeri Tersanesi yer alıyor.

VALİ: ZAMAN İÇERİSİNDE…
İzmir’deki askeri alanlar uzun süredir işadamlarının gündeminde yer alıyor. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılında, Seferihisar Doğanbey’deki atış alanının turizme açılmasını önermişti. Uğur Yüce başkanlığındaki İzmir Sinerji Grubu da geçen yıl İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaptığı görüşmede Doğanbey’deki 40 bin dönümlük askeri atış alanının turizme kazandırılmasının yanı sıra Turan'da askeri bölgenin arkasındaki alanın milli parka dönüştürülmesi ve İzmir'e büyük bir park daha kazandırılmasını istemişti. 
Geçtiğimiz ay Bornova Sosyal Yaşam ve Kent Kültürünü Yaşatma Derneği’nin toplantısına katılan işadamları da, İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan Bornova’daki askeri alanların kent dışına taşınmasını istemişti. Vali Toprak da “Sanayi tesisleri, askeri tesisler, çimento fabrikaları gibi zaman içerisinde şehir merkezlerinde kalma durumları var. Bir taraftan fırsat oldukça onların şehrin dışında çıkarılması ile ilgili çalışmalar karşılıklı anlayış birliği içerisinde yapılabiliyor. El birliğiyle ortak görüş içerisinde zaman içerisinde gereğini yapabiliriz” demişti.



DEFTERDAR: ÇOK GÜÇ…
İzmir Defterdarı Tamer Utkucu ise askeri alanların taşınacağı yönündeki beklentilere yanıt verdi. Utkucu, “Şu an bizim ilgi alanımıza giren, yapılan hiçbir çalışma yok. Bütün kamu kurum ve kuruluşları da yok. Sonuçta Emniyetin de sağlığın da okulların da çok yeri var. Ama şu an Türkiye düzeyinde, İzmir’de böyle bir çalışma kesinlikle yok. Bu tür politikalar yerel düzeyde değil, ulusal düzeyde karar verilerek yapılacak politikalar. Oralarda da yürütülen bir kamu hizmeti var. Onları kaldırıp da yeşil alan ya da başka bir şey yapmak çok güç şey” dedi.
Milli Emlak’a ait askeri alanların özel konumu olduğunu dile getiren Utkucu, “189. Sıra sayılı kanunda satışta Milli Emlak’ın söz hakkı olmuyor. Askeriye’nin direkt söz hakkı oluyor. Satılsa bile gelir onların bütçelerine aktarılıyor ve onların kendi kullanımlarına tahsis ediliyor. Biz diğer kurumlardan muvafakatname alırken, askeri kurumlara verilen yetkilerden dolayı orada bizim satışımız söz konusu olmuyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 11 Şubat 2015 Çarşamba 22:35

60 kusur senelik hayatimin en guzel yillarini askerlikte gecirdim,cagir bu yasta bile gelmezssem namerdim....vatan sana canim feda

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa Can 11 Şubat 2015 Çarşamba 20:00

Esas Gaziemir'i unutmuşsunuz, hava eğitim ve ulaştırma okulunda binlerce dönüm alan var. Havaalanına yakın, serbest bölgeye yakın, fuar alanına yakın. Yemesi ne güzel olur be !

Yorumu oyla      20      6  
ANKARA 11 Şubat 2015 Çarşamba 17:28

Sayın Defterdar Nereden Bılıyor Mus... Askerı Alanlar Yakın Zaman da Kaldırılıp Imara Acılması Yapılacaktır.Sayın Defterdar da Bu Bılgıyı Basın dan Duyar Gıbı Gorunuyor.

Yorumu oyla      12      9  
3544 11 Şubat 2015 Çarşamba 17:15

Şu anda tüm ülkede tek yeşil alan askeri bölgelerde var.Çok mecbur kalmadıkça tek ağaca bile dokunmazlar.Oraları da gasbedin her taraf beton olsun.

Yorumu oyla      23      5  
YORUMCU BABA 11 Şubat 2015 Çarşamba 15:51

Şu İş Adamlarında Ne Hırs Varmış,Helal Olsun Yahu.Bir Tek Akeri Tesislerimiz Kalmıştı,Onlarada Göz Dikiyorlar.Bahanede Hazır.Efendim Yeşil Alana Dönüştürelim,Park Olsun Palavralarıdır.Amaç Bes Belli.Bir Süre Sonra Kendileri Belediyeler Kanalıyla Buralara Konacaklar.AVM mi Olur,Artık Allah Bilir!

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan’dan ‘lojman sorusu’na cevap
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın ...
Valilikten 11 şehit veren köye maden vizesi!
Türkiye’nin en zengin işadamı Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding’in ...
Benzin ve motorine yine zam: İşte yeni fiyatlar
Benzine 11 kuruş, motorine 6 kuruş zam geldi. Zamlı fiyatlar gece yarısından ...
 
Pamucak Sahili’ne dev otel yatırımı
İşadamı Halis Toprak’ın Kuşadası’ndaki villasını 22.7 milyon liraya satın ...
İhracatta ‘resmi’ bilmece: İzmir ikinci mi dördüncü mü?
İzmir devletin resmi istatistik kurumu TÜİK’e göre geçen yıl ihracatta ...
Taksi isyanında söz Başkan’ın: O iddialar için ne dedi?
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık bir grup taksicinin ...
 
İzmir’de soğuk dondurdu, elektrik yaktı!
Soğuk havalar vatandaşın elektrik faturasını kabartırken, dağıtım bedeline ...
Motorine zam: İşte yeni tarife
Motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş zam geldi.
Flaş! Ve dolar psikolojik sınırı aştı
Dolar/TL yeni rekorunu kırarak 2,50'yi gördü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva