HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2020 Salı - 13:22

İzmir'in filosuna 16 yerli otobüs

İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 milyon 500 bin bedelle satın aldığı 16 yerli otobüsü hizmete aldı. Başkan Soyer, “Filomuzu, her geçen gün son teknoloji ürünü, doğaya saygılı, engelli dostu, klimalı, alçak tabanlı, konforlu, çevre dostu otobüslerle gençleştirerek büyüteceğimizin sözünü vermiştik. Bugün hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz 16 yeni otobüsümüz işte bu sözümüzün gereği” dedi.

İzmir in filosuna 16 yerli otobüs

Toplu taşıma ağını çevreci ve konforlu otobüslerle güçlendirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ şirketi bünyesinde hizmet verecek 16 solo otobüsü hizmete aldı.TEMSA tarafından üretilen 16 otobüsün de filoya katılması ile birlikte İZULAŞ’ın otobüs sayısı 306 oldu. ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki bin 542 otobüsle birlikte İzmir’de toplu ulaşımda hizmet veren otobüs sayısı bin 848’e çıktı. Yeni otobüslerin hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Filomuzu, her geçen gün son teknoloji ürünü, doğaya saygılı, engelli dostu, klimalı, alçak tabanlı, konforlu, çevre dostu otobüslerle gençleştirerek büyüteceğimizin sözünü vermiştik. Bugün hemşerilerimizin hizmetine sund uğumuz 16 yeni otobüsümüz işte bu sözümüzün gereği” diye konuştu.

Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen törende davetlilere hitap eden Başkan Soyer, “Bugün İzmir’de güvenli, doğaya saygılı ve sorunsuz bir toplu taşıma hedefimizde bir adım daha atıyor, İzmirlilerin toplu ulaşımdaki memnuniyetini arttırmayı amaçlıyoruz. Otobüslerimizi, raylı ulaşım ile vapurlarımızı, bisiklet ulaşımı ile bütünleştiriyor, hemşerilerimizin en konforlu şekilde toplu ulaşım hizmeti almasını sağlıyoruz” dedi.



52 otobüs daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden biri olan İZULAŞ A.Ş’nin İzmir’de toplu ulaşım konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Soyer şunları söyledi: “İZULAŞ, bugün 290 şehir içi yolcu otobüsü ve 9 adet tur otobüsü ile karayolu ulaşımında hizmetlerine aralıksız devam ediyor. 290 adetlik Türkiye’nin en genç ve çevreci otobüs filosuna bugün 16 yeni otobüs daha ilave ederek araç sayısını 306’ya çıkartıyoruz. Benzer şekilde ESHOT Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki yaklaşık 1600 araçlık filomuzu da her geçen gün arttırıyor,modern, çevreci ve konforlu yeni araçlarla İzmir’in toplu ulaşımını güçlendiriyoruz. 2020’ye girmeden hemen önce 30 Aralık’ta, 15 yeni solo otobüsü hizmete sunduk. Yine ESHOT Genel Müdürlü ;ğümüz , Devlet Malzeme Ofisi’nden direkt alım ile 52 otobüs daha satın aldı. Bu araçlarımız da, yılsonuna kadar hizmete girecek.”

Yerli üretime destek
Türkiye’nin yerli otobüs markası TEMSA’dan alınan bu araçlar ile yerli üretime destek verdiklerini ve ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Soyer, “Filoya katılan tüm otobüsler gibi 16 yeni otobüsümüz de Euro 6 emisyon standartlarına uygun olup karbon emisyonu konusunda İzmir’in ülkemizde öncü şehirlerinden biri olmasına katkı sağlıyor” dedi.



Korona önlemleri alınıyor
Koronavirüs salgını nedeniyle İzmir’deki tüm toplu ulaşım araçlarımızda olduğu gibi bu otobüslerde de salgının yayılmasını önleyecek gerekli tüm tedbirlerin alındığını hatırlatan Bakan Soyer, “Pandeminin minimum hasarla atlatılması için düzenli olarak dezenfekte edilen otobüslerimizde ve diğer ulaşım araçlarımızda, tedbiri elden bırakmayacağız. Yolcularımızın da maske takarak hijyen ve güvenli mesafeye dikkat etmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Korona sürecinde moral oldu
TEMSA Teknik Satış Müdürü İrfan Özsevim ise ESHOT ve İZULAŞ’ta hizmet veren otobüs sayısının bugün 426’ya çıktığını belirtti. Koronavirüs nedeniyle ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Özsevim, “Bu dönemde bu otobüslerin alınması TEMSA çalışanlarına, fabrikamızdaki iş arkadaşlarımıza moral vermiştir. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyor, otobüslerin İzmir halkına ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından TEMSA sahibi Yaşar Özkan, TEMSA Teknik Satış Müdürü İrfan Özsevim ile birlikte Başkan Soyer’e dekotadan yapılmış büyük sembolik otobüs anahtarı ve otobüs maketi verdi.

Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZULAŞ Genel Müdürü Arda Şekercioğlu, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve TEMSA yetkilileri katıldı.

Çevre dostu, konforlu otobüsler
TEMSA Avenue Plus model 12 metre uzunluğundaki klimalı solo otobüsler, Euro 6 emisyon kriterlerine uygun olarak üretildi. Üstün güvenlik donanımları ve çevreci özellikleri ile karbon salınımını minimuma indiren, akaryakıt tasarrufu sağlayan teknolojiler ile donatıldı. Otobüsler 29 adet oturan yolcu, 1 adet tekerlekli sandalye kullanıcısı ve 70 adet ayakta yolcu olmak üzere toplamda 100 yolcu taşıma kapasiteli. Otobüslerde yer alan basamaksız kapılar hamile, çocuklu, yaşlı ve engelli yolcuların toplu ulaşımda yaşadıkları sorunları da ortadan kaldırıyor. Engelli yurttaşlar için tasarlanmış giriş rampası, emniyet kilitli park yeri ve yolcuların dışarıyı rahatça görebilmelerini sağlayan panoramik cam gibi pek çok özellik, yolcuların güvenli ve rahat bir yolculuk yapmasını mümkün hale getiriyor. Otobüslerde yolcuların kendilerini güvende hissetmesi için 6 a det güvenlik kamerası bulunuyor. Otobüslerde otomatik yangın söndürme sistemi mevcut. Bu sistem, motor bölümünde oluşacak herhangi bir alevi algılayabiliyor ve otomatik yangın söndürme sistemini devreye sokarak yangını söndürebiliyor. 12,5 milyon bedelle satın alınan yeni otobüslerle birlikte İZULAŞ filosunun yaş ortalaması 5,5’e inerek Türkiye’nin en genç filolarından biri oldu. Yeni otobüsler ağırlıklı olarak Karşıyaka ve Bornova’da hizmet verecek.

 
12 ilaç daha geri ödeme listesinde!
 
Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
birisi 16 Haziran 2020 Salı 23:20

elektrikli otobus gerekli. dünya fosil yakıttan vaz geçti.

Yorumu oyla      2      3  
ST 16 Haziran 2020 Salı 23:05

Otobüslerde İstanbul'da olduğu gibi gelecek durak isimlerini gösteren ekranlar olmalı, ters koltuk olmamalı, insanlar ters oturamıyor, mideleri bulanıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 16 Haziran 2020 Salı 22:48

Yanlış hatırlamıyorsam Saint döneminde elektrikli otobüslerden biri yanmıştı. Asfalya işte naapçan. Atıyo.

Yorumu oyla      2      3  
Gülten üze 16 Haziran 2020 Salı 20:18

Çok güzel izmire yakışır ama bergamaya da yakışanlardan konup sefere başlasa bergama insanı buna layık değişim gerekiyor

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 16 Haziran 2020 Salı 17:37

çünkü elektrikli araçlar stabil değil ! ilk alındıklarında da çok sorun çıkardılar . yollarda sürekli arıza yapmış elektrikli otobüsler görüyorduk. Daha otomobiller stabil olarak elektrikli ye hazır değil. Teesla haricinde adam gibi elektrikli araç üreten marka yokken . tamamen elektrikli otobüslerin stabil çalışması beklenemezdi zaten .

Yorumu oyla      2      4  
Konforlu derken? 16 Haziran 2020 Salı 16:28

Umarım klimaları önceki beyazlar gibi olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
serhat 16 Haziran 2020 Salı 13:50

Aziz Kocaoğlu başganlığı döneminde elektrikli otobüs alımları gerçekleştirilmişti. Şu anda neden filoya yeni eklenen otobüsler arasında elektrikli araçlar bulunumuyor?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerkezoğlu: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz
Karşıyaka Belediyesi’nin yoğun ilgi gören ‘Korona Günlükleri’ etkinliğinde ...
Narlıdere’de çifte sevinç!
Narlıdere Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Barış Sokak, törenle ...
Konak'ta okullarda dezenfektan hareketi
Konak Belediyesi ilçede cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ...
 
Bergama’da 1 ayda 11 ton atık şişe toplandı
Bergama Belediyesi, bir ay içinde 11 ton atık şişe topladı.
Başkan Kayalar gençlerin sorularını yanıtladı
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları ...
Çeşme’de alt yapı harekatı
Altınyunus, Alaçatı ve Ilıca’da 712 kilometrelik tarihi yatırımın 340 ...
 
Gaziemir’de 'Çözüm Ekibi' esnafı dinliyor
Gaziemir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişikler Müdürlüğü ekipleri; ...
Karabağlar’da muhtarlara duyuru panosu
Karabağlar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ilçedeki 58 mahalle ...
Bayraklı'da topyekün temizlik seferberliği
Bayraklı Belediyesi, ilçede temizlik seferberliği başlattı. Mansuroğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva