HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2019 Pazar - 10:19

İzmir'in adayları ve siyasiler sandık başında: Kim/ne dedi?

İzmirliler 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Siyasi partilerin başkan adayları ve İzmir'deki temsilcileri sandık başında mesajlar verdi.

İzmir in adayları ve siyasiler sandık başında: Kim/ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partilerin ve milyonlarca seçmenin uzun süredir kilitlendiği 31 Mart yerel seçimleri geldi çattı.

Ülkenin tarihine bakıldığında siyasi partilerin, kurdukları ittifaklarla girdiği ilk yerel seçim olma özelliğini taşıyan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri için özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara ile diğer büyük kentlerde yaşanacak sandık mesailerinden çıkacak sonuç merak ediliyor.

İzmir'de ise adaylar ve siyasi partilerin temsilcileri sandık başına gidiyor.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve kızı Duygu Soyer ile oyunu kullanmak için Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'na geldi.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soyer, seçim çalışmalarının güzel ve tatlı bir telaş olduğunu vurguladı. 

AA'ya açıklamalarda bulunan Soyer, "Tabii fragman bitti, film başlıyor. Bundan sonrası daha çok daha yoğun olacak. Her seçim bir demokrasi sınavıdır. Bugün de herkesin bu sınavdan başarıyla geçeceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bugüne kadar milletin iradesi üzerinde hiçbir irade tanımadıklarını belirterek, "Milletimizin vereceği karar bizim için saygı göstereceğimiz bir karar olacaktır." dedi. 

Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ve çocuklarıyla oyunu kullanmak için Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu'na geldi. Zeybekci'ye AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül eşlik etti. 

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Zeybekci, dört aylık seçim kampanyası sonunda oy kullandıklarını dile getirdi. 

Zeybekci, "Milletimizin iradesi üzerinde bugüne kadar hiçbir irade tanımadık. Milletimizin vereceği karar bizim için saygı göstereceğimiz bir karar olacaktır. Milletimiz isabetli karar verecektir. Temenni ediyoruz ki İzmir'imiz 21. yüzyıldaki şehirler yarışındaki yerini alsın diye gayret gösterdik. Sonuçları itibarıyla da İzmir'imiz için hayırlı olan dolayısıyla Türkiye'miz için hayırlı olan seçim sonuçları çıksın inşallah diyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İzmirlilere şunu diyoruz. İzmir kazansın. Oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir'inize ve geleceğinize verin diyorum." diye konuştu.

Aysen Zeybekci de kazananın İzmir olmasını dilediklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, oyunu İzmir'de kullandı. 

Dağ, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, kullanılan oyların ülkeye ve İzmir'e hayırlı olmasını diledi. 

Bunun bir yerel seçim olduğunu anımsatan Dağ, "Şehrimizi 5 sene yönetecek kişilere oy verdik. Önümüzdeki 5 sene İzmir'e ve ülkemize şehri emin olan ve şehirlerin hassasiyetlerini, duyarlılıklarını bilen, toplumun hassasiyetlerini bilen isimlerin seçilmesini temenni ediyorum. Milletimizin feraseti kuvvetlidir. Bu noktada bir tercihin çıkacağından endişemiz yok." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa İnce ile birlikte oyunu kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, oyunu İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki 60. Yıl Anadolu Lisesi'nin 1046 numaralı sandığında kullandı. Dervişoğlu, zarfı sandığa bırakırken, Güzelbahçe Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa İnce de aynı sandıkta oy kullanmak için sınıfa girdi. İkili, birlikte gülümseyerek, fotoğraf çektirdi. İYİ Parti'li Dervişoğlu, "Seçimler, milletin oyuyla iş başına gelenlerin demokratik yöntemlerle görevi teslim edeceği güzelliklerdir. İzmir'de demokrasi şöleni yaşanıyor, herkes sandığa koşuyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Oyunu kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Deniz Yücel şunları söyledi.

Oldukça coşkulu ve verimli bir seçim süreci geçirdik. Şimdi söz milletin. Sandıktan çıkacak sonuç halkımızın kararıdır. İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden ve cumhuriyetten yana kullanacaklarına, bir kez daha İzmir duruşunu göstererek  tüm ülkeye baharı getireceklerine inancım tam. Dilerim ki olaysız, kazasız belasız bir gün geçiririz. Tüm İzmirlileri bir kez daha oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkarak bu demokrasi şölenini yaşamaya davet ediyorum. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, eşi Nuriye Şengül ve çocuklarıyla birlikte Bayraklı'da oyunu kullandı. Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'ndaki 1013 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Şengül, yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diledi. Başkan Şengül, "İzmir'e ilişkin projelerimizi ve halkımızın neden bizi seçmesi gerektiğini, teşkilatımızla birlikte bugüne kadar anlattık. Artık mühür milletimizde. Sandıktan çıkacak her sonuç, elbette kabulümüzdür.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin eşi ile birlikte sabah saatlerinde oyunu kullandı.

Karşıyaka Şemikler İlkokulu 2380 numaralı sandıkta oyunu kullanan Şahin, “oyumuzun Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.  Şimdi söz sırası Türkiye’de ve İzmir’de… Hemşehrilerimizin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. Seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk. ve saygı çerçevesi içerisinde geçmesi için bütün hemşehrilerimizin hassasiyet göstermesini rica ediyorum” dedi.

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı aynı zamanda Millet ittifakının ortak adayı Muhittin Selvitopu, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu İnönü Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanmaya eşi Fügen Selvitopu ile birlikte gelen Muhittin Selvitopu, 31 Mart seçimlerinin Karabağlar'a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

 

CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda kullandı. Oy kullanmaya torunu Ateş Batur ile birlikte gelen Başkan Batur, oyunu 1096 nolu sandıkta torunu Ateş ile birlikte kullandı. Batur “Bugün hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Tek bir oyun bile önemi büyük önemi var. Çocuklarımız için, torunlarımız için, aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullanalım. 31 Mart yerel seçimlerinin İzmir’imize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, oyunu ailesiyle birlikte Yapıcıoğlu İlkokulu 1123 nolu sandıkta kullandı. Eroğlu, "Seçimler Ülkemize, Milletimize, İzmirimize, Konakımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi kazanan Türkiye olsun, kazanan İzmir olsun, kazanan Konak olsun" dedi. 

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal oyunu kullandı. Sandal “Bayraklı’nın, İzmir’in, Türkiye’nin mutlu yarınları, umut dolu baharları için oyumuzu kullandık. Bayraklı’mıza, İzmir’imize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun, Mart’ın sonu bahar olsun” dedi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay oyunu kullanmak için sandık başındaydı. Tugay, seçimlerin İzmir ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu, oyunu kullandı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu, eşi ve çocukları ile birlikte geldiği 75. Yıl Orta Okulu’nda oyunu kullanıp, vatandaşlarla selamlaştı. Seçimlerin ülkemiz, ilimiz ve Kemalpaşa için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Uğurlu, “5 Yıl Kemalpaşa’ya ve Kemalpaşalılara hizmet ettik. Umarım Kemalpaşa halkı bir 5 yıl daha onlara hizmetkar olma görevini bizlere emanet eder. Ama bu halk ne karar verirse en doğrusunu verir. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, eşi Hatice Arslan ve oğlu Alaaddin Arslan ile Efeler Mahallesinde bulunan Hasan Ali Yücel Orta Okulunda oyunu kullandı. 1208 nolu sandıkta oy kullanan Başkan Adayı Arslan, burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Çıkışta bir açıklama yapan Mustafa Arslan, seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Seçimler çok güzel bir 31 Mart sabahında başladı. Hem şahsım adıma hem de ülkem adına hayırlı olmasını diliyorum. Oy kullanmayan vatandaşlarımızın da oy kullanmaları için sandık başına çağırıyorum” dedi.

Aynı okulda oy kullanmaya gelen vatandaşlar Arslan’a ilgi göstererek, onunla fotoğraf çektirdiler. 

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, 31 Mart  Mahalli İdareler seçiminde oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet  eden Gümrükçü: “ Tüm Çiğlililerin bu büyük demokrasi şölenine davet  ediyorum. Yerel seçimler  ülkemize  hayırlı olsun.Aynı zamanda 
Çiğlimizin Mahallelerinde muhtar adayı olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi" dedi.

Cumhur İttifakı'nın Selçuk Adayı Osman Başterzi, oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağı alçıda olan Başterzi, tekerlekli sandalye ile okula geldi ve oyunu kullandı. Başterzi, seçim sonuçlarının İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü baba ocağı Bornova’da Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1225 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanmaya eşi Rana Sındır ve oğlu Cem Sındır’la birlikte yürüyerek gelen Kamil Okyay Sındır, okul bahçesinde bulunan hemşerileriyle sohbet etti, sandıkları gezdi, görevlilere kolay gelsin dileğini iletti. Oy kullandıktan sonra değerlendirmede bulunan Sındır, “Sabahın erken saatlerine rağmen 31 Mart seçimlerine katılımın yoğun olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin demokrasiye bağlılığına bir kez daha canlı canlı şahit olduk. Oy kullanmak en önemli yurttaşlık hakkı ve görevi. Bu bilinçle sandığa gelen tüm yurttaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz onlar sayesinde dimdik geleceğe yürüyecek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, eşi Selin Bakan ile İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı.

CHP'li Bakan, "Oyumuzu kullandık, İzmirmiz ve ülkemiz için en güzeli olsun. Tüm halkımızı oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyorum. Baharı umutla karşılıyoruz. Demokrasi kazansın, iyilik ve güzellik kazansın" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, eşi Pınar Çağlar Kaya ve kızı Beyza ile oyunu Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda kullandı. Kaya, "Güzel İzmir'imiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karabağlar ilçesinde Güzelyalı Ortaokulu’nda oy kullandı. Eşi Müberra Beko ve torunları ile 1332 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştiren Beko, “Geleceğimiz için, çocuklarımız için 1 Nisan’da bahara uyanacağız” dedi.

CHP’li Beko yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: Demokrasi sınavımızın en güzel örneğini verdiğimiz bu gün biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Aylardır hazırlandığımız 31 Mart günü geldi ve bugün halkın iradesi sandığa yansıyacak. Türkiye Cumhuriyetinde unutulmamalıdır ki halkın iradesinden üstün hiçbir irade yoktur. İzmir için de, Türkiye için de sandıktan çıkacak sonuç şimdiden hayırlı olsun. Biz, sandıktan demokrasi, eşitlik, özgürlük, adelet, barış, kardeşlik çıksın istiyoruz. Demokrasiyi en iyi şekilde yerine getirdiğimiz seçim çalışmaları sürecinin bugüne de yansımasını ve seçim sonuçları her ne olursa olsun tüm ülkemizde sağduyuyla karşılanmasını temenni ediyorum. Dertlere derman olacak yerel yönetimler halkın iradesine yansısın ve Martın sonu bahar olsun!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oy kullanmaya eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen Serdar Sertel, Özgür Mustafa Sertel, gelini Özden Sertel, kayınvalidesi Feride Çiloğlu ve torunu Atila Atlas Sertel’le geldi. Sertel’in oyunu torunu Atila Atlas Sertel sandığa attı.

Oyunu Bornova Ali Suavi İlkokulu 1358 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz ve İzmirimiz için hayırlı olsun. 

İzmir Milletvekili Ednan Arslan Özel Narlıdere Uğur İlk-Ortaokulu’nda 1038 Numaralı sandıkta oy kullanmaya eşi Demet Arslan ile birlikte geldi. Arslan oyunu kullandıktan sonra şu açıklamalarda bulundu.

“En önemli vatandaşlık görevlerimizden birini yerine getirdik, oyumuzu kullandık. İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olsun. Seçimlere yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz,  bu sevindirici bir tablo. Demokrasimiz adına önemli bir tablo. Bu gün vatandaşlarımız, İzmir ve 80 ilimizde, mahallesinin muhtarını, belediye meclis üyelerini, belediye başkanlarını seçecekler. En doğru kararı milletimiz verecektir. Bir tek kişinin bile burnunun kanamadığı, herhangi tartışmanın yaşanmadığı ve hiçbir şaibenin olmadığı bir seçim geçirmemizi diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Kılıç, "öncelikle seçim mesaisi yapan kamu görevlilerimize, sandık görevlilerine, parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Oy vermek, demokrasimizi yaşatmak ve güçlendirmek, hepimizin ülkesine, çocuklarına, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi kuranlara, demokrasi mücadelesi verenlere borcumuzdur. Seçimlerin büyük bir olgunluk ve hoşgörü ortamı içinde geçeceğine olan inancımla, bugün bir demokrasi şöleni olsun diyorum.

Çocuklarımızın hoşgörülü, saygılı, hakça paylaşan, şeffaf yönetilen, doğa dostu ve mutlu şehirlerde yaşamaları için vatandaşlık görevimizi yaptık. Biz kazanacağız ama Şimdi sandıklara sahip çıkma zamanı!" dedi.

CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel de ailesiyle birlikte sandık başına gitti. Sengel, “Pırıl pırıl bir gelecek için, gelişmiş, ilerlemiş bir Selçuk ve Türkiye için oyumuzu kullandık. Demokratik, huzurlu bir seçim geçirmeyi; 1 Nisan sabahında huzurlu ve mutlu bir Türkiye’ye uyanmayı diliyorum.Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha oylarını kullanmaya davet ediyorum.

Millet ittifakı Menemen Belediye başkan adayı Serdar Aksoy oyunu bugün saat 10:15’te Koyundere İlkokulu’nda kullandı. Aksoy, Seçmene yaptığı çağrıda "Vatandaşlık görevimizi yapmaya geldik. Herkesi de bu kutsal görevi yerine getirmeye davet ediyorum. Sandıklarımıza yani demokrasiye sahip çıkalım” dedi. Ayrıca Serdar Aksoy, gün boyu okulları gezeceğini ve 1 oyun bile kaybolmaması için tüm Demokrasi sevdalıları ile görev başında olacağını belirtti.

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 1009 nolu sandıkta, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte oyunu kullandı. Öğle saatlerinde, eşi ve oğluyla birlikte, Alaçatı Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'na oyunu kullanmaya gelen Ekrem Oran, okul bahçesindeki ve koridorlardaki vatandaşlarla selamlaşarak, oyunu kullanacağı 1009 nolu sandığa gitti. Sandık kurulu üyelerinin ellerini sıkarak, görevlerinde başarılar dileyen Oran, oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa atmadan önce eşinin de oyunu kullanmasını bekledi. Oran, Eşinin de oyunu kullanmasının ardından, eşi ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte sandığa zarfları atarak, Çeşme için hayırlı olmasını diledi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde eşi Meltem Polat'la birlikte Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran Polat, "Şimdi baharın habercisi olacak sandıklara sahip çıkmanın vaktidir. Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok; biz kazanacağız" dedi. 5 yıl boyunca tüm kentlerin güzel bir yönetimle buluşmasını dileyen Polat, "İzmirimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yönetimiyle tüm Türkiye'ye örnek olacak. Tam demokrasinin egemen olduğu, her kesimden yurttaşın huzur bulduğu kentlerde yaşamayı diliyorum" diye konuştu.

Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, oyunu Mustafa Uygur Ortaokulu’nda kullandı. Seçimin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Aslan, “ Bayraklı’ya, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, oyunu Tepekule Mahallesi’nde bulunan Mustafa Uygur Ortaokulu’nda 1337 numaralı sandıkta eşi Makbule Aslan ve çocuklarıyla birlikte kullandı. Oy verme işleminin ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aslan “Yaklaşık 3 aylık seçim çalışmalarımızın ardından oylarımızı kullandık. Her vatandaşımızı oy kullanmaya davet ediyorum. Ümit ediyorum ki 31 Mart yerel seçimlerinin Bayraklı’ya, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, oyunu 40 günlük torunu Melisa Serter ile birlikte kullandı. Serter,  İzmir Amerikan Koleji’ndeki 1173 nolu sandıkta oyunu eşi Huriye, Kızı İlayda, Oğlu Yağız, Gelini Ayşin ve 40 gün önce dünyaya gelen torunu Melisa Serter ile birlikte kullandı. Milletvekili olarak ilk oyunu kullanan Serter, pusulalara mührünü bastıktan sonra 40 günlük torunu Melisa Serter’i kucağına alarak oyunu sandığa attı.  Torununun yerel seçimlerde uğur getireceğine inandığını belirten Serter, “Torumun Melisa Serter’in uğuru ile partimizin yerel seçimlerde iktidar olacağına inanıyorum. Seçimin kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum. Halkımızın bu seçimde en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Seçimlerin partime, millet ittifakına ve tüm 82 milyon vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Millet İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ ise ailesiyle birlikte sandığa gitti. Evka 3 Mahallesi, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde sabah erken saatlerde eşi Ufuk İduğ ve çocukları ile birlikte oyunu kullanan İduğ, sosyal medya hesapları üzerinden seçim mesajı yayınladı. "Bornova hepimizin" sloganını hatırlatarak, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Karabağlar’da sandık ve okulları gezdikten sonra Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ve AK Parti Konak İlçe Teşkilatı ile birlikte oyunu kullanmak üzere Konak İmam Hatip Ortaokulu’na geçti. 1060 No’lu sandıkta AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ile birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Bölünmez Çankırı, şunları söyledi:

“24 Haziran seçimlerinden sonra 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla bugün tekrar sandık başına gittik. Yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diliyorum. 30 ilçede ve Büyükşehirde adaylarımızla birlikte İzmir’i karış karış dolaşarak kendimizi anlatmaya çalıştık. Sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmadık. Artık son sözü necip milletimiz sandıkta söyleyecek. Ben inanıyorum ki İzmir halkı, tercihini hizmetten yana kullanacaktır. Bu seçimin kazananı İzmir olacaktır. Seçimlerin bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Bölünmez Çankırı, Konak’ta oyunu kullandıktan sonra önce Buca’ya sandık ve okulları gezmeye gitti. Ardından AK Parti İzmir İl Binası’na geçen Bölünmez Çankırı, diğer milletvekilleri ve teşkilat ile seçimleri takip etti.

31 Mart yerel seçimlerinde oyunu Gaziemir Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi'nde 1098 nolu sandıkta eşi Müjgan Nasır ile birlikte kullanan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, seçimin sonucunda kazananın her zaman İzmir olacağını vurguladı.Seçim sonuçlarının İzmir ve tüm Türkiye'ye şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dileyen Nasır, “İzmirli seçmen her zaman bilinçli tercihler yapıyor. Vatandaşlarımız bu seçimde de en doğru kararı vereceklerdir” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Buca Belediye Başkan Adayı İsmail Bekiroğlu oyunu Şirinyer’de bulunan Tuğsavul İlkokulu’nda kullandı. DSP adayı, sabah Seçim Koordinasyon Merkezi’ne  geldikten sonra oy kullanılan bölgeleri dolaşarak partisinin müşahitlerinden bilgi aldı. Öğlene kadar seçim noktalarını gezen İsmail Bekiroğlu, daha sonra Şirinyer Tuğsavul İlkokulu’na gelerek oyunu kullandı. 1274 nolu sandıkta oy kullanan Bekiroğlu’na bu esnada eşi Fitnat hanım, oğlu Berkin ve damadı Ömer Başıbüyük eşlik ederek destek verdi. DSP Adayı İsmail Bekiroğlu, oyunu kullanırken, “Bucamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İsmail Bekiroğlu daha sonra diğer bölgeleri de dolaşmaya devam etti. Bekiroğlu, gezisi sırasında 30 Ağustos Ortaokulu’nda CHP adayı Erhan Kılıç ile karşılaştı. Bekiroğlu, Kılıç’a başarılar diyerek okuldan ayrıldı. CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Menderes Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Eşi Aslı Durak Kayalar ile birlikte oy kullanmaya gelen Mustafa Kayalar, seçimin Menderes, İzmir ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

 
MARBLE İzmir Fuarı sektörü, sektör fuarı büyüttü
 
Depremzedeler çadırda oylarını kullandı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 31 Mart 2019 Pazar 19:42

zoruna mı gitti aslanım..cehape diyorum..hdp'nin müttefiği cehape...

Yorumu oyla      4      5  
GÜLE GÜLE ZEYBEKCİ 31 Mart 2019 Pazar 17:40

zeybekcinin de bileti hazırdır gerci arabasıyla gider.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 31 Mart 2019 Pazar 16:58

martın sonu bahar diyelim . zeybekçiye de güle güle diyelim . boşuna ikameti buraya aldırmış.

Yorumu oyla      5      5  
ahmete cvb!!!! 31 Mart 2019 Pazar 14:53

cehape degil CHP . bizde akape diyelim ..sen abdul Batur un ilçesini sorgulayacagina nihat Zeybekci nin İzmirli ligini sorgula binali gecen secimse bornovada oy kullandi bu sene İstanbul''da seneye ankarada oy kullanir yazik

Yorumu oyla      5      6  
ahmet 31 Mart 2019 Pazar 14:43

cehape konak adayı narlıdere'de oy kullanmış..ilkeli demokratlar...

Yorumu oyla      5      9  
izmir 35 31 Mart 2019 Pazar 12:54

martın sonu bahar olsun.

Yorumu oyla      10      7  
gule gule sana 31 Mart 2019 Pazar 11:54

nihat Zeybekci ye aydin sengul eslik etmis iyi olmus zira tek basina okulu bulamazdi.. gule gule Zeybekci izmiri az cok ogrendin!!!

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye sandık başında... Bunlara dikkat!
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında.
Sandık güncesi... İzmir'de neler yaşandı?
İzmir'de 3 milyon 250 bin 780 kayıtlı seçmen, yerel yöneticilerini seçmek ...
43 yeni dokunulmazlık dosyası Meclis'te! İzmir'den 3 isim var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ...
 
CHP’li Bakan’dan o gazeteler için açıklama: Bu işin peşini bırakmayacağız!
İzmir’de PTT aracılığıyla dağıtılan, içinde Millet İttifakı’nın Büyükşehir ...
Seçim günü alkol yasak, düğünlere saat ayarı!
Seçim günü saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, her ne suretle olursa ...
AK Parti Buca Adayı Arslan'dan belediyeye 'icra' salvosu!
Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca’nın temizlik ...
 
AK Parti Adayı Aslan, 3 ayda 600 kilometre yol yaptı
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı BelediyeBaşkan adayı Ali Aslan, seçim ...
MHP İl Başkanı Şahin: Zeybekci, İzmir'in umududur
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin; “Önemli ...
AK Parti Adayı Eroğlu'ndan Konaklılara mektup var!
Seçim kampanyası sırasında renkli bir çalışmaya imza atarak Rap Reagge ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva