HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mart 2023 Perşembe - 17:28

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Makedonya'nın Üsküp kenti arasında “kardeş kent” anlaşması imzalandı. İlk etapta Üsküp'e bir park yapacaklarını ve adının Atatürk olmasını istediklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentiyle “kardeş kent” anlaşması imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Kuzey Makedonya'nın İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago, CHP milletvekilleri Kani Beko ile Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Belediyesi meclis üyeleri, Balkan derneklerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

İlk adım park yapılması
İmza töreni öncesinde Başkan Soyer ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ile beraberindeki heyet bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer, “Atarımızdan beri devam eden bir kardeşlik vardı. Bugün o kardeşliği gelecek nesillere de emanet edecek bir imza atacağız. Bu kardeşlik ilişkisi birbirimize iyi günde kötü günde daha çok sahip çıkmayı mümkün kılacak. İzmir zaten nüfusunun büyük bölümü Balkan kökenli olan bir şehir. Dünyanın en büyük Balkan şehirlerinden biri gibi. Bu kardeşlik ilişkisinin, bu kimliği daha da güçlendireceğini biliyoruz. Halklarımız için çok daha fazlasını yapacağız. Bizim özellikle gençler, akıllı şehirler üzerinde birçok konuda işbirliği yapacağımızı biliyorum. Ama ilk adımı bir park yaparak başlatacağız ve tek bir dileğimiz var o da adının Atatürk konması” dedi. Görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesine yaptığı yardımlar için teşekkür eden Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska da “İlk adımımız parkımız ve adının Mustafa Kemal Atatürk olması” dedi.



'İyi ki geldiniz, hoş geldiniz'
Görüşmenin ardından iki taraf arasında imza töreni düzenlendi. Başkan Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz” dedi.

Arsovska: Kardeşliğimizi pekiştireceğiz
Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ise “Türkiye ve Makedonya halkları tarih boyunca kardeş oldular. İzmir ve Üsküp birbirlerini içinden hisseden iki büyükşehir. Bu anlaşma sayesinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Biz iyi günde kötü günde beraber olacağız. İşbirliği yapacağımız çok fazla alan var. Tunç Başkanımla bu işleri başaracağız. Bizim için kardeş belediye anlaşması yapmak büyük bir gurur” diye konuştu.

 
Oğan Bir TV’den konuştu… 'Hormonsuz parlamenter sisteme geçeceğiz'
 
Başkan Sandal, rezerv alandaki satış üzerinden o firmayı uyardı: Bu iş kolay geçmeyecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kentli 23 Mart 2023 Perşembe 22:57

Yakında izmir büyük şehir belediyesi ve kalabalık bir heyet halinde Üsküp seyahati olacaktır tabi ki çaylar şirketten...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkın Kasabı'na 2 şube daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ...
Gediz Deltası’nda kuş gözlem yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 26 Mart Pazar ...
Baraj raporu: İzmir'in kaç günlük suyu var?
İzmir'in önemli miktarda su ihtiyacını karşılayan ve aktif doluluk oranı ...
 
FabrikaLab’da Robotel üretilecek!
Girişimcilerin uğrak noktası olan FikrimİZ birimi kapılarını Robotel Türkiye ...
Bayraklı’da Ramazan dayanışması
Bayraklı Belediyesi Ramazan ayı boyunca 12 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. ...
Bergama’da tarihi ve kültürel eğitim
Bergama’da tarihi değerler ve kültürel miras okul okul gezilerek anlatılıyor. ...
 
Gençler 'su' için buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, suyun hayatımızdaki ...
Fakir Baykurt Roman Ödülü için geri sayım başladı
Çiğli Belediyesi tarafından, ilki 2020 yılında düzenlenen Fakir Baykurt ...
Torbalı'da kolonlara sıkı denetim
Torbalı Belediyesi ekipleri, ilçede zemin katında iş yeri olarak hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva