HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2022 Pazartesi - 11:06

İzmir fuara doyacak... Dolu dolu 2022!

2022’de İZFAŞ’IN üç, İZFAŞ’la ortaklığında ise sekiz, toplam 11 yeni fuarın gerçekleştirileceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir için ana hedefimiz, şehrimizin refahını büyütmek ve adil bir şekilde dağıtmak. Bunu seçim çalışmalarımızın başından beri söylüyoruz ve o yolda önemli adımlar atıyoruz. İZFAŞ ile birlikte İzmir’in fuarlar kenti olması yönünde yoğun çaba harcıyoruz” dedi

İzmir fuara doyacak... Dolu dolu 2022!

EGEDESONSÖZ – İzmir’de 2022 yılında yapılacak yeni fuarların tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Gaziemir’deki Fuar İzmir’de yapılan tanıtımda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üçü İZFAŞ’ın, Büyükşehir’in İZFAŞ ile ortaklığında ise sekiz yeni fuarın yapılacağını açıkladı. Fuarların, kent ve ülke ekonomisine çok büyük katkıları olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “İzmir için ana hedefimiz, şehrimizin refahını büyütmek ve adil bir şekilde dağıtmak. Bunu seçim çalışmalarımızın başından beri söylüyoruz ve o yolda önemli adımlar atıyoruz. İZFAŞ ile birlikte İzmir’in fuarlar kenti olması yönünde yoğun çaba harcıyoruz” dedi. İzmir’in fuarlar kenti olmasına yönelik çalışmalarından dolayı başta İZFAŞ olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür eden Başkan Soyer, “Yeni fuarlar, İzmir’e çok şeyler katacak” ifadesini kullandı.

MUTLU: BİZ İZMİRLİLER ÇOK ŞANSLIYIZ
İzmir’in 2022’de yapacağı fuarların tanıtım toplantısında konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Odalarımızın genel kurullarımızı yapıyoruz. Genel kurullara katılmaya ara verip buraya geldim. 2022 fuarlarıyla ilgili esnaf teşkilatının görüşlerini paylaşmak isterim. Biz İzmirliler çok şanslıyız” dedi ve şunları ekledi:

“Taştan yapılmış kaleye, Kadifakale diyecek kadar nazik bir yerdir İzmir... İnternete Fuar yazdığınız zaman yanına ilk gelen İzmir olur. Öyle bir mirasın üzerindeyiz. Bu fuarın bize kalan mirasını geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl 30’a yakın fuar gördüm. Çok önemli ihtisas fuarları var. Biz de bu fuarlara dahil olarak ürünlerimizi pazarlamak üzere bu fuarlardan istifade ediyoruz. Bu gördüğünüz fuarlarda meslektaşlarımız buralara katıldığı zaman tek sektöre hitap etmiyor. Mermer fuarı sürecinde konaklayacak otel bulmak zorlaşıyor. Bu fuarlar dalga dalga bütün esnafımızı etkiliyor. Bu çalışmaları ölçtüğümüzü bilmenizi isterim.”

YORGANCILAR: FUARLAR İÇİN ÇOK STRATEJİK BİR YERDEYİZ
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise şunları söyledi:

“Dün, Sanayi ve Teknoloji ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlarımızda zoom üzerinden toplantı yaptık. Konu başlığımız enerjiydi. İran’da meydana gelen durumdan dolayı enerji kesintisi yaşanacak. Bu kesinti OSB’lerde 3 gün olarak tespit edildi. Bu kesinti otomatik olarak üretime yansıyacak. Bu soğuk günlerde ev ve işyerlerinde doğalgaz kesintisine gidilmeyeceği ifade edildi. İran yarın arıza olunca bunu vermiyorum dediği müddetçe yaşanacakları göreceğiz. Türkiye’nin yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı var. Atatürk’ün fuarlar ve kongreler kenti olarak gösterdiği İzmirimiz, çok stratejik bir merkezde. Fuar alanı olarak çok şanslıyız. Buradaki yaşam kalitesi ve yabancı okullar yabancı yatırımların cazibe merkezi yapıyor burayı. GSYH’nin üçte biri sanayiden geliyor. Bu fuarlar sanayi anlamında da önemli bir adım.”

ÖZGENER: İZMİR’İN ULUSLARARASI FUARCILIK ANLAMINDA SÖZ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise, fuarların ticari açıdan etkili bir pazarlama noktası olmasının yanı sıra bölgenin, şehrin sosyoekonomik yapısına dair katkılarının da büyük olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Fuarları önemsiyoruz. Küresel ölçekte pandemi sebebiyle fuarcılık önemli yara aldı. Tüm ülkeler salgın süresince fuarlar için dijital çözüm sunuldu. Ülkemizde de fuarlar sanal çözüm yoluna gitti. İZFAŞ da aynı şekilde fiziki fuarı aratmayacak kalitede sanal fuarlar gerçekleştirdi. Sanal fuarları tercih ederken fiziki fuarları aksatmadık, unutmadık. Ticari birlikleri güçlendirmenin önemini hiç unutmadık. Birçok bölgede fuarlar iptal edilirken İzmir olarak bunları sürdürmek büyük bir başarı ve fırsattır. Yeni yılda gelecek vaat eden organizasyonları destekleyeceğiz. Geri dönüşüm fuarı konusu, üzerinde en fazla üzerinde durmamız gereken bir fuar olacak. Yıllarca çok güçlü olduğumuz ama gösteremediğimiz süs bitkileri fuarı ile şehrimizle buluşturuyor olacağız. İzmir olarak 3 UEF onaylı fuara sahibiz. Şehrimizi uluslararası alanda fuarcılık anlamında söz sahibi olabilmesini istiyoruz ve bu onaylar buna zemin hazırlıyor.”

SOYER: İZMİR 2022’DE 31 FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in 2022 yılında 30 fuara ev sahipliği yapacağını açıkladı. Üçünü İZFAŞ’ın gerçekleştireceği, sekizini Büyükşehir ile İZFAŞ’ın birlikte yapacağı toplam 11 yeni fuar olacağının altını çizen Başkan Soyer, şu bilgileri aktardı:

“İçimizi ısıtacak bu gün burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Pandemi sonrası ülkemizde derinleşen ekonomik krize ve hemen her sektörün yaşadığı darboğaza çözüm olan İZFAŞ fuarcılığı2021 yılında ülkemizdeki ihracata büyük bir katkı sundu.2021’de aralarında İzmir’in de bulunduğu 21 il ihracatta bir milyar dolar barajını aşmayı başardı. İzmir, Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan dördüncü şehiroldu. İzmir ve dünya arasında bağ kurmayı başaran İZFAŞ, hiç şüphesiz ihracatın Türkiye genelinde artmasında büyük görev üstlendi. İZFAŞ, fiziksel fuarların düzenlenmediği süreçte sanal ortamda kurduğu “Digital İzmir Fair” ile pek çok fuarı sanal ortamda gerçekleştirdi, binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Pandemi sürecinin bir gereği olarak TSE-COVID-19 Güvenli Alan Sertifikası’nı almayahak kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZFAŞ’ın sektörlerimize, ihracata ve kent ekonomisine katkısını 2022 yılında da büyüterek sürdürmeye kararlıyız. 2022 boyunca,Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de, dört mevsim boyunca çok sayıda fuar düzenleyeceğiz.

Bu yıl İZFAŞ 14 yeni fuarı şehrimize getirecek. Yeni fuarlarımızı planlarken, İzmir’in ve Türkiye’nin üretim ve ihracat trendlerini titizlikle inceledik.Hizmet; imalat ve sanayi; tarım ve gıda sektörlerine öncelik verdik. Terra Madre, FLOWERA İzmir Süs Bitkileri, Peyzaj ve Kesme Çiçek Fuarı veLOGISTECH Lojistik, Depolama Teknolojileri Fuarı İZFAŞ’ın kendisinin düzenleyeceği üç yeni fuar. 2022’de İZFAŞ ortaklık modeliyle sekiz yeni fuar düzenleyecek; IMA-TECHEndüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, Road2Tunnel Köprüler, Tüneller ve Karayolları Fuarı, We-cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarı, BrandexBayilik, Marka Zinciri Geliştirme ve Yatırım Fuarı, IBS Anne Bebek Çocuk Fuarı, Yapı, Emlak ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı ve İzmir Kuyumculuk Fuarı.

İZFAŞ’ın ev sahipliği yapacağı yeni fuarlar ise,Gıda Fuarı, Hobi Spor Festivali ve MarentechEXPO Deniz Üstü Enerji Teknolojileri Fuarı. 2022’de Dünyanın en önemli temiz gıda hareketi Slow Food önderliğinde bugüne kadar İtalya’da gerçekleştirilen Terra Madre Fuarı’na, ilk defa Terra Madre Anadolu adıyla İzmir’de ev sahipliği yapacağız.  Fuarların yıllık ekonomik büyüklüğü 137 milyar dolar. 3,2 milyon insana istihdam  yaratıyor bu fuarlar. İzmir için ana hedefimiz, şehrimizin refahını büyütmek ve adil bir şekilde dağıtmak. Bunu seçim çalışmalarımızın başından beri söylüyoruz ve o yolda önemli adımlar atıyoruz. İZFAŞ ile birlikte İzmir’in fuarlar kenti olması yönünde yoğun çaba harcıyoruz. Yapacağımız fuarlarda sadece sektörler değil, taksicisinden kahvecisine, otelcisinden lokantacısına kadar herkes üzerine düşen payını alıyor. İzmir’in ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz. İzmir’in fuarlar kenti olması düşüncesini güçlendiren tüm çalışma arkadaşlarıma, İZFAŞ’taki çalışma arkadaşlarıma ve tüm paydaşlarımıza, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. 2022 fuarlarının, kentimize hayırlı olması, İzmirimize uğurlar getirmesini diliyorum.”

 
THY, 52 seferi iptal ettiğini duyurdu!
 
Memenenspor'da Olatunbosun yuvaya dönüyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet hakkı 24 Ocak 2022 Pazartesi 13:29

“ İzmir için ana hedefimiz , şehrimizin refahını büyütmek ve adil bir şekilde dağıtmak . Bunu seçim çalışmalarımızın başımdan beri söylüyoruz ve o yolda önemli adımlar atıyoruz . “ İzmir BB nin kamu hizmeti olan toplu ulaşımdaki uygulamaları gibi ! İzmir merkez ilçelerine farklı tarife ! İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ) ESHOT ) farklı tarife ! ( 120 dk. aktarma hakkı ) İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynakları kullanılarak metro, otobüs , vapur , tramvayla toplu taşıma hizmeti ! İzmir çevre ilçelerinden belediye otobüslerini tamamen çekerek , İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar etmek . Yani İzmir çevre ilçelere belediye otobüsü dahi yok. Gerçekten refahı adil bir şekilde dağıtmak için önemli adımlar atılıyor ?????? “ Yüzde 100 eşit hizmet “ “ Eşit yurttaşlık mümkün “ “ Umudu çoğaltıyoruz “ ????? “

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da arıcılık eğitimleri başladı!
Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla her yıl ...
Çöp konteynırları çalınınca belediye uyardı: Personel yapmış olabilir!
Menderes Belediyesi ilçe genelinde çöp konteynırlarının çalınması ve hırsızlık ...
Nergisin kokusu on binleri Karaburun'a çekti
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Nergis ...
 
Usta matematikçi Bucalılarla buluştu
İtalyan matematikçi Gianfrancesco Malfatti'nin 201 yıllık matematik problemini ...
Başkan Soyer: Canlarımız bize emanet!
Soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan hayvanların mama, su, barınma ve ...
Başkan Batur'dan örgüte 'Gültepe' vurgusu: Kentsel dönüşümden vazgeçmedik!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütünün, Toros Sosyal Tesislerinde, ...
 
Büyükşehir Uğur Mumcu'yu Sadık Gürbüz'le anacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin ...
Büyükşehir'den kar ve buzla mücadele
İzmir Büyükşehir Belediyesi aşırı soğuklarla birlikte, kentin bazı bölgelerinde ...
Başkan Soyer’e iklim kriziyle mücadele ödülü
İz Gazete’nin “İklim Kriziyle Mücadele” temalı “İz Bırakanlar Ödülleri” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva