HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2020 Perşembe - 10:50

İzmir'e girişimcilik seferberliği başladı

Kentteki girişimcilik ekosisteminin geliştirmek için Girişimcilik Merkezi kurma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi adımlarını hızlandırdı. Alsancak Umurbey Mahallesi’nde açılması planlanan Merkez’in hazırlıkları sürerken girişimcilik konusunda farkındalığın artırılması için TÜSİAD’ın hazırladığı girişimcilik eğitim programı başladı.

İzmir e girişimcilik seferberliği başladı

İzmir’in girişimcilik dönüşümüne yön vermek için Girişimcilik Merkezi kurma kararı alan ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile işbirliği protokolü imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Alsancak Umurbey Mahallesi’ndeki İzenerji A.Ş.'nin depo olarak kullandığı binada kurulması planlanan Merkez’in proje hazırlıkları devam ederken TÜSİAD’ın oluşturduğu çevrim içi girişimcilik eğitim programı başladı. Eğitimlerle girişimcilik konusunda farkındalığın artırılması, kentin sorunlarına girişimci bakış açısıyla yaklaşma kültürünün yaygınlaştırılması ve Büyükşehir Belediyesi’nin inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Altı modülden oluşan ve iki hafta sürecek çevrim içi programın ilk gününde TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş “İnovasyon Stratejisi ve Girişimciliğin Önemi” başlıklı bir eğitim verdi. Eğitime İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ESHOT ve İZSU ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin üst düzey yöneticileri, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçılar Birliği, İzmir Ticaret Borsası, ESİAD, EGİAD ve TARKEM’in temsilcileri katıldı.

27 Ağustos’a kadar sürecek
Program Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslıhan Kurul Türkmen’in “Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi”, Workinlot Platformu Kurucu Ortağı Atilla Erel’in “Fikir İhtiyaç Doğrulama ve Değer Önerisi Oluşturma”, Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli’nin “Yüksek Teknoloji Girişimleri ve Tarım Örnekleri”, Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişim Merkezi Koordinatörü Burak Yaman’ın “Yalın Girişimcilik Anlayışı ve İş Modeli Kanvası Hazırlama” ve Mentors Network Turkey Kurucusu Mehmet Onarcan’ın “Mentorluk Nedir, Ne Değildir?” eğitimleriyle sürecek. Program 27 Ağustos’ta tamamlanacak.

Girişimcilik alanları belirlenecek
Girişimcilik Merkezi ile kentteki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, girişimcilik ve girişim mentorluğu alanlarında eğitimlerin verilmesi ve girişimci gençlere yönelik ortak çalışma alanı sağlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği inovasyon stratejisi ve öncelikleri kapsamında TÜSİAD, Merkez'de hayata geçirilmesi planlanan girişimcilik programının çerçevesinin oluşturulması ve ilgili eğitimlerin verilmesi konularında teknik bilgi paylaşımında bulunacak. Merkez bünyesinde girişimcilere yönelik temel girişimcilik eğitimleri, iş geliştirme, mentorluk hizmeti, seminerler düzenlenecek. Ayrıca Belediye yöneticilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarıyla kentin sorun alanlarına ilişkin girişimcilik alanları belirlenecek.

 
Gelecek Partisi İzmir'de yeni il başkanı belli oldu
 
CHP'li Sertel: Hamamcılar Odası masaj salonlarına denetim istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçe Sohbetleri’yle salgının etkilerini yeniyorlar
Salgının yarattığı psikolojik etkilere karşı kadınlara destek vermek için ...
Halk istemedi... Yürüyen merdivenden vazgeçildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Karataş Mahallesi 308 Sokak’a yapmayı ...
Başkan Gümrükçü'den Kılıçdaroğlu ve Akşener'e ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Bergama’da koronavirüs denetimleri aralıksız sürüyor
İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta eş ...
Karabağlar'da kapsamlı denetim
İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Karabağlar’da ...
Vali Köşger'den koronavirüs açıklaması: İzmir ne en kötü ne de en iyi ilk 10'da!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in, Kovid-19 vaka sayılarında Türkiye ...
 
Çeşme'de askı dayanışması
Çeşme Belediyesi tarafından “Komşunu unutma, sevgi elini uzat” sloganı ...
Bayraklı'da pandemi sürecinde 'evde hasta ziyareti'
Özel hastaneleri aratmayan kalitesiyle ücretsiz sağlık hizmeti veren Bayraklı ...
Kurutulmuş mandalina fıstık ezmesiyle buluştu
Seferihisar Belediyesi “Mandalinalı Fıstık Ezmesi” üretti. Deneme tadımlarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva