HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2021 Pazartesi - 15:25

İzmir Depremi Mağdurları Platformu: Gündelik politikanın malzemesi olmak istemiyoruz

30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu Kurucusu Haydar Öztürk, İzmir'de depremzedeler için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Öztürk "Bazı basın yayın organlarında bu toplantıya katılmayan kişilerin toplantı hakkında yorumlarda bulunduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Çünkü İzmirli depremzedeler olarak gündelik politikanın malzemesi olmak istemiyoruz. Toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı bir grup olarak sorunlarımıza bir an önce çözüm üretilmesi açısından tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Depremi Mağdurları Platformu: Gündelik politikanın malzemesi olmak istemiyoruz

EGEDESONSÖZ- İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem felaketi, İzmir'in yanı sıra çevre illerden de hissedilmişti.

İzmir'de bir çok ev deprem sonrası zarar görürken gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler, gerekse bakanlıklar, yaraların sarılabilmesi için harekete geçmişti.

Onlarca evin yıkılmasına neden olan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan felaket sonrası depremzedeler bir arada olabilmek ve mağduriyetlerini giderebilmek amacıyla 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu'nu hayata geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası gerçekleştirilen eleştirilere yanıt veren 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu Kurucusu Haydar Öztürk, kendilerinin hiçbir siyasi kuruluş ile doğrudan bir bağlantısı olmadıklarını açıkladı.

KAMU KURUMLARI ARASINDA ORTAK BİR ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR
Yazılı açıklama ile yapılan yardımların yetersiz kaldığını belirten 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu Kurucusu  Haydar Özkan, dernekleşme  konusunda da son aşamaya gelindiğini söyledi. Özkan, "Depremin ilk gününden itibaren tüm kamu kuruluşları seferber olmuş, depremin yaralarını sarmak adına büyük çaba gösterilmiştir. Ancak bu çabalar ne yazık ki bir noktada yetersiz kalmış, deprem sonrası ortaya çıkan bazı sorunların çözümü için vatandaş ve kamu kurumları arasında ortak bir çalışmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu noktada depremzedelerin ortak sorunlarının tespit edilip kamu kurumlarına aktarılması ve bir çözüm üretilebilmesi amacıyla 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu kurulmuştur. Üyelerinin her biri birer depremzede olan ve gönüllülük esasıyla çalışılan bu platform olarak misyonumuz; vatandaşın sorunlarını doğru şekilde tespit ederek ilgili kurumlara iletmek, çözüm üretilmesine yardımcı olmak ve vatandaşın gelişmeler ile ilgili olarak doğru bilgilendirilmesini sağlamaktır. Facebook, Instagram ve Twitter üzerinde yer alan platformumuz an itibariyle 5300 aktif kullanıcıya ulaşmış olup dernekleşme konusunda son aşamaya gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

İZMİR VALİSİ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER'DEN RANDEVU TALEP ETTİK
Kendilerinin hiçbir siyasi kuruluş ile doğrudan bir bağlantıları olmadığını belirten Özkan, yapılan yardımların yara bandı görevi gördüğünü söyledi. Özkan, "Hiçbir siyasi kuruluşla doğrudan bir bağlantımız yoktur. Hepimiz depremde evlerini kaybetmiş veya terk etmek zorunda kalmış birer depremzede olarak, esas amacımız ulaşabildiğimiz tüm kurum ve kuruluşlarla görüşerek depremzedelerin dertlerini anlatmak ve bu sorunlara çözüm üretilmesi konusunda destek olmaktır. Depremin üzerinden 100 günden fazla zaman geçmesine rağmen bulunan çözümler ancak yara bandı vazifesi görmüş olup önemli sorunlara kalıcı bir çözüm üretilmesi adına atılması gereken pek çok adım mevcuttur. Bu sebepten, 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu olarak İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger'den bir randevu talebimiz oldu. Gerçekleşen görüşmede Sayın valimize depremzedelerin yaşadığı önemli sorunları ileterek ortada ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu ve vatandaşın doğru bilgiyi ilgili kurum temsilcilerinden birinci ağızdan duymak istediğini belirttik. Sayın valimiz hemen harekete geçerek 11 Kasım 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katıldığı değerlendirme ve koordinasyon toplantısı sonrası İzmirli depremzedeler ile kamu kurumlarının temsilcilerinin ilk buluşmasını organize etti" ifadeleri kullanıldı.

GÜNDELİK POLİTİKANIN MALZEMESİ OLMAK İSTEMİYORUZ
Yetkilileri göreve çağırdıklarını belirten Özkan, "10 Şubat 2021 tarihinde Bornova Kültür Merkezi'nde 2 oturum olarak gerçekleşen toplantı 4 saatin üzerinde sürdü. 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu olarak İzmirli depremzedelerin ortak sorunlarından derlemiş olduğumuz tüm sorulara ilgili kurumların temsilcileri birinci ağızdan cevap verdi. Ayrıca vatandaş kendi sorularını doğrudan ilgili kurum yetkililerine sorma fırsatını buldu. Bazı soruların cevapları vatandaşları tatmin etti, bazıları ise ne yazık ki yetersizdi. Bu sebepten dolayıdır ki, kayıp yaşayan ancak sorunlarına henüz bir çözüm bulunamamış olan bir grup depremzede haklı olarak tepkilerini gösterdiler ve bu olay ortamın biraz gerilmesine sebep oldu. Ancak toplantıyı yöneten yetkililerin olgun bir tavırla gergin anları yatıştırmaya çalışması sayesinde programa göre devam edildi ve daha fazla konu açıklığa kavuşturulmuş oldu. Bu önemli toplantı için sayın valimiz ve ilgili kurum temsilcilerine çok teşekkür ederiz. Bazı basın yayın organlarında bu toplantıya katılmayan kişilerin toplantı hakkında yorumlarda bulunduğunu görüyor ve üzülüyoruz çünkü İzmirli depremzedeler olarak gündelik politikanın malzemesi olmak istemiyoruz. Toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı bir grup olarak sorunlarımıza bir an önce çözüm üretilmesi açısından tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
22 yıla kadar hapsi isteniyordu, dava sonuçlandı!
 
40 ilde PKK/KCK operasyonu: 718 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gara şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor
Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit ...
Bakanlar, katliam hakkında Meclis'i bilgilendirecek
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarın ...
İzmir’de PKK’ya eylemli tepki!
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Irak'ın Gara bölgesinde 13 Türk ...
 
İnciraltı’na ‘kat karşılığı sözleşme’ uyarısı!
İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ...
Göçmen çocuklara koronavirüsten korunma eğitimi
Yaşar Üniversitesi, UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü tarafından İzmir İl ...
Şırınga çikolatadan ölümde istenen ceza belli oldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın ...
 
İzmir'de PKK baskını!
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. 
Menemen'de işçiler sokakta... Sendikadan net mesaj: Eylemler büyür!
Menemen'de Meta-Su ve Menaş Şirketlerinde çalışan 660 işçinin devam ettirdiği ...
İzmir'in köy okullarında eğitime yeniden merhaba
Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan kararla 15 Şubat ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva