HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2021 Pazartesi - 14:06

İnciraltı’na ‘kat karşılığı sözleşme’ uyarısı!

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlaması ile ilgili süğrecinde devam ettiğini belirtti ve son günlerde bazı kişilerin bölgeye giderek toprak sahibi kişilerle “kat karşılığı sözleşme” teklif ettikleri duyumları aldıklarını söyledi. Karabulut açıklamasında “Planlarımız askıya çıkıp, onaylanmadan hiçbir toprak sahibi komşumuzun Kat Karşılığı sözleşme veya benzer sözleşmelere imza atmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

İnciraltı’na ‘kat karşılığı sözleşme’ uyarısı!

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı Planlaması ile ilgili sürecin devam ettiğini aktardı. Karabulut, son günlerde bazı kişilerin toprak sahipleri ile görüşmeler yaparak “kat karşılığı sözleşme” yapmaya çalıştığını aktardı. Uyarılarda bulunan Karabulut, planlar askıya çıkmadan sözleşme yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

Karabulut’un açıklaması şöyle:

“Son günlerde bölgemizde konuşulan iki önemli konu hakkında bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur;

1-) Planlarımız henüz askıya çıkmadan (ne yapılacağı, ne şartlarla ile yapılacağı net bir şekilde belli olmadan), bazı kişi ve şirketlerin, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibi bazı komşularımıza gelerek “ Kat Karşılığı Sözleşme “ yapma talebinde bulunup ve eğer toprak sahibinin de acil para ihtiyacı varsa, önden nakit para verebilecekleri, sonrasında “yapı yapıldıktan sonra düşeriz” gibi teklifler olduğu bilgileri konuşulmaktadır.

- Planlarımız askıya çıkıp, onaylanmadan hiçbir toprak sahibi komşumuzun Kat Karşılığı sözleşme veya benzer sözleşmelere imza atmamalarını tavsiye ediyoruz, bugünden bu yanlış ve hatalı bir adım olacaktır.

- Kat Karşılığı sözleşme veya benzer sözleşmeleri; ilerleyen günlerde iptal etmek istediğinizde tek taraflı iptal edemezsiniz, ancak her iki tarafın onayı ile iptal edilebilir. Veya tek taraf mahkemeye başvurarak, uygun bulunursa mahkeme tarafından iptal edilir. Sözleşme yaptığınız firmayı, sonrasında vazgeçtim diyerek tek taraflı değiştiremezsiniz.

- Sözleşme imzaladığınız firmadan, ihtiyacınız için alınan ön ödeme benzeri ücret, ilerleyen günlerde sizi, zorlanacağınız bir duruma sokabilir. Veya firmanın her hangi bir sebeple sözleşmeye dayanan bir madde ile sizden ödemeyi geri istemesi, toprağınızı istemeyerek satmanıza sebep olabilir.

2-) İnciraltı ve Bahçelerarası planlarımız henüza askıya dahi çıkmadan, yine maksatlı olarak, moral bozmak ve topraklarımızı değersizleştirmek isteyen tarafların” Çıkacak Planların Mahkeme Tarafından iptal edebileceği” gibi söylentiler yaydıklarını duyuyoruz.

- Kadim şehrimiz İzmir’de ne yazık ki istemezukçu kesimlerin, yıllardır topraklarımız üzerinde oyun oynadığını artık hepimiz biliyoruz. Bu durum sadece biz İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerine zarar vermemektedir, İzmir’e de zarar vermektedir. Artık bu kesimlerin İzmir’de itibarı kalmamıştır. Kendilerini İzmir’den ve İzmirli’den üste görenlere karşı artık; bizler de sessiz kalmayarak, hakkımızı aramaya sonuna kadar devam edeceğiz. Gerçekler yıllardır ortadadır.

- Yıllar öncesinde bölgemiz geçimini tarım ile sağlıyordu. Çok uzun yıllar önce sulardaki borlanma ve son yıllardaki şiddetli derecede tuzlanma sorunu ile tarım tamamen bitmiştir. Ancak İzmir’de meslek odalarının aylardır ellerinde 10 yıl önceki dava belgeleriyle, yeni planlara da itiraz etmek için dava açma hazırlıkları yaptıklarını görmekteyiz. Bu kimse için sürpriz olmayacaktır.

- İzmir’in ve Türkiye’nin en güzel ve en değerli toprakları olan, önü deniz ve orman olan İnciraltı, şehrin içinde, ama yıllardır gerçeklerden uzak tarım arazisi denilerek düğün salonu, mangalcı ve nargilecilere kurban edilmeyi hak etmiyor. İnciraltı ve Bahçelerarası’nı gecekondulaştırmayan ve kanun nizamdan hiç ayrılmayan yine has İzmirli olan buradaki toprak sahipleri olmuştur. Coğrafi konumu, yeraltı termal kaynağı, denizi ve ormanıyla İnciraltı ve Bahçelerarası toprakları paha biçilemeyecek değerdedir. Atalarımızdan kalan, nesillerdir sahip çıkıp, doğasını koruduğumuz topraklarımızın kıymetini, değerini hiç kimse bizden daha iyi bilemez.

Bu nedenle bize bırakılan emanetin, şehrimize, ülkemize değer katacak şekilde, kamu yararına en doğru planla kazandırılması en büyük dileğimizdir.

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız İnciraltı ve Bahçelerarası planlarını, ihale yöntemi ile her hangi bir planlama şirketine vermeden, bizzat Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nce hazırlamaktadır. Planlamanın ciddiyet, hassasiyet ve kamu faydası esas alınarak yapıldığına bizzat şahit oluyoruz. Planlama sürecini katılımcı olarak İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Balçova Belediyemiz ve biz İnciraltı Gelişim Derneği olarak görüşler ve öneriler alınarak değerlendirerek, son şekli verilmektedir.

- 5 milyon m2 olan bugün kamuya faydasız planlama bekleyen İzmir’in kullanamadığı İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarımızın planlanması ile 2 milyon m2 üzerinde (3 Kent Ormanı büyüklüğü) nitelikli yeşil alanı İzmir ve İzmirliye kazandırılacak. Yapılacak işletmeler (Hastane-Okul-Otel v.b.) ile 20 bin üzeri istihdam kazandıracak ve şehrimizi ekonomik anlamda da büyütecektir. Kamunun faydasına olan bölgenin, bugün sadece arsa simsarlarının faydasına kalmasına ne vicdanlar, ne akıl, ne de mahkemeler müsaade edecektir. Aralık 2020 tarihinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı İnciraltı ve Bahçelerarası’nın planlanmasından Kamu Faydası kararı almıştır. Her iki bakanlığımıza da tekrar teşekkür ederiz.

- 2021 yılında çıkacak imar planlarımızın, 2013 yılında çıkan İmar Planlarımıza benzer bir şekilde, Mahkeme tarafından iptal edileceğini düşünmüyoruz.

- * İzmir’in gözbebeği ama bugün kamuya faydasız atıl durumdaki İnciraltı ve Bahçelerarası ‘nın mürvedini İnşallah çok yakında tüm İzmir ile hep birlikte göreceğiz”

 
Model Fabrika’da ilk sertifika heyecanı
 
Gara şehitleri açıklaması: İşin gerçeğini anlatacağız
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 15 Şubat 2021 Pazartesi 19:12

Tayfun Bey''e emekleri için cok teşekkür ederiz gerçekten İnciraltı''nın sorunlarını her platformda dile getiriyor, adete sesimiz oluyor... Kimimiz zar zor kirada yaşıyor, kimimiz geçim derdinde insanlar hala bizi rantcilikla suçluyor bu bölge planla kurtarılmalı bunda herkes hemfikir artık...

Yorumu oyla      2      3  
Bahattin 15 Şubat 2021 Pazartesi 16:49

Adil ve düzgün bir planlama ve uygulamanın daha fazla gecikmeden gerçekleşmesi dileği ile!..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göçmen çocuklara koronavirüsten korunma eğitimi
Yaşar Üniversitesi, UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü tarafından İzmir İl ...
Şırınga çikolatadan ölümde istenen ceza belli oldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın ...
İzmir'de PKK baskını!
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. 
 
Menemen'de işçiler sokakta... Sendikadan net mesaj: Eylemler büyür!
Menemen'de Meta-Su ve Menaş Şirketlerinde çalışan 660 işçinin devam ettirdiği ...
İzmir'in köy okullarında eğitime yeniden merhaba
Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan kararla 15 Şubat ...
Sokak köpeğinin gözlerini oyup sopayla dövdüler
Mersin'in Tarsus ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan, gözleri oyulmuş, ...
 
Öğretmenler için aşı tarihi belli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ...
Çavuşoğlu, Batı'nın sessizliğine tepki gösterdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK tarafından 13 Türk vatandaşının ...
Gara şehitlerinden ikisinin daha kimliği belirlendi
Malatya Valiliği, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva