HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2012 Cuma - 14:18

İzmir’den Erdoğan’a: Sen neymişsin be abi!

CHP Denizli Milletvekili PM Üyesi İlhan Cihaner İzmir’de gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cihaner Başbakan Erdoğan’a ‘Sen neymişsin be abi’ diye seslendi.

İzmir’den Erdoğan’a: Sen neymişsin be abi!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP Denizli Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve bir döneme damgasını vuran başsavcı İlhan Cihaner bir dizi temaslar bulunmak için İzmir’e geldi. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger eşlik ettiği Cihaner ilk olarak CHP Konak İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Cihaner, İzmir gündeminde yer alan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Yargıtay tarafından onanan cezasını yorumladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke gündeminin sıkça değiştirildiğine dikkat çeken Cihaner, şarkılı bir eleştiri yaparak “Sen neymişsin be abi” ile Başbakan’a gönderme yaptı. AK Parti tarafından karşı devrim ile laiklik ilkesinin töpürlenmeye çalışıldığını belirten Cihaner, devrim yasası olan tekke ve türbelerin kapatılması yasasının aleviler üzerinde oynanan oyunlar ile kaldırılmasının gündeme getirildiği eleştirisinde bulundu.
 
“SEN NEYMİŞSİN BE ABİ!”
Ülke gündeminin hızla değiştirildiğini söyleyen ve AKP’nin tek adam kaprisleri ile gündem oluşturmaya çalıştığı eleştirisinde bulunan Cihaner, “Kamuoyu gündemi değişiyor. Ama gerçek gündem demokrasi ve adalettir. Yurttaşın gündemi ise değişmiyor. AKP’nin tek adamın kaprisleri ile gündemi meşgul etmektedir. Güne idam tartışmaları ile uyanıyorsunuz bir sabah televizyonda herkesin kurgu olduğunu bir dizi eleştirisi ile gündeme devam ediyorsunuz. Ülkenin tek belirleyicisi, tek hukukçusu, tek savcısı ve tek sinemacısı nerdeyse anlamadığı hiçbir konu yok. Bu durum bana sen neymişsin be abi şarkısını hatırlatıyor. Gerçekten üzerinde durulması gereken tüm yurttaşlarımızın üzerinde durması gereken ciddi tehlikeler var” dedi.
 
“TOKİ YOLSUZLUĞUNA BAKIN”
AKP’nin yerel yönetimler yasasının temelinde soruşturma olduğunu söyleyen Cihaner, “Bunlardan birisi İzmir üzerine oynanan oyunlardır. İzmir Büyükşehir Belediyeye oynanan oyunlardan sonra aynı şeyi Dikili’de yaşadık. Dikili Belediye Başkanımız Türkiye’nin en zor dönemlerinde yani darbe dönemlerinde Dikili’yi nefes alınacak bir yer haline getiren bir kişidir. Suyun bir hak olduğunu ve öğrencilerin ücretsiz eğitim hakkını savunan birisiydi ve bunlar ile ilgili konuları hayata geçirmeye çalışıyordu. Uydurma iki iddia ile kendisine veren ceza Yargıtay tarafından onandı. AKP’nin yerel yönetimler stratejisinin soruşturmalar üzerine kurulu olduğunun somut bir örneğidir bu durum. Sadece TOKİ ile ilgili olarak yolsuzluk miktarına baktığımız zaman bunun yanına Dikili Belediyesi koyduğumuz zaman hukukA karşı olup olmadığı belli dahi olmayan iki ihalenin ki bence hukuksuz bir durum söz konusu değildir. Bundan dolayı 8 yıl 4 ay ceza verilmesi AKP’nin yerel yönetimler politikasını ortaya koydu. AKP baskı ile tehdit ile çalıştırılamaz hale getirilen belediyeler, tutuklama ile yolsuzluk ile itibarsızlaştırılmaya çalışılan belediyeler ve bununla birlikte bütünşehir yasası ile seçmen saçmaya gidecek siyasi ahlaksızlıklar var” diye konuştu.

 
“LAİKLİK TIRTIKLANMAYA ÇALIŞILIYOR”
AKP’nin İzmir’e kafasını taktığına dikkat çeken Cihaner, İzmirlileri uyararak “İzmirlileri AKP İzmir’i kafa takmış durumda. Bildiğim kadarıyla İzmir’de soruşturması olmayan ve müfettiş olmayan belediye yok. Bazı belediyeler artık müfettişlere oda açmış durumdadır. İzmir halkı belediyeler sahip çıkması gerekiyor. Halk düşmanı iktidarı karşı gücümüzü birleştirmeliyiz. AKP geldiğinden bu yana karşı devrimin tamamını erdirmeye çalışıyor. Laiklik ilkesini tırtıklayarak bunu yapmaya çalışıyor. Bunu biliyorsunuz 4+4+4 yasasındaki laiklik karşıtı uygulamalar, son çıkan kıyafet yönetmeliği ve en önemlisi tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin yasanın devrim yasasının ortadan kaldırılması var. Bu devrim yasasının kaldırılmasının alevi toplumu üzerinde yapmaya çalışıyorlar. Alevilerin yasa değişikliğini gerektirmeyecek talepleri var. Bunun üzerinden hesap görmeye çalışıyorlar. Bu yasa alevi yaşadığı sorunlar ile alakalı değildir. Bu durum laikliğin ve Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. Hangi dünya görüşü hangi yönetim sistemi olursa olsun laiklik üzerinde temellenmezse bu coğrafya demokratik bir yönetim kurulamaz. Din ve vicdan hürriyetinden yana olan herkesin laiklik ilkesine kıskançlık ile sahip çıkması gerekir” şeklinde konuştu. 
 
“YARGIDA NE DEĞİŞTİ?”
Cihaner, “Dokunulmazlık konusu gündeme geldi. Bizim partimizin bu konudaki görüşler bellidir. Bir zamanlar bu konu gündeme geldiğinde “bu yargıya mı güveneceksiniz” diyen Başbakan şimdi ne hikmetse gelecekte dokunamazlıkları kaldıracağını yönelik açıklamalar yapıyor. Yasalar aynı olduğu halde bu yargı nasıl güvenilir hale geldi. Bu yargıdaki siyasallaşmanın itirafıdır. Başta özel yetkiler olmaz üzere Başbakan emri ile hareket eden bir yargı sistemi var. Bunu açıklamaktan çekinmiyorlar. Partimizin bu konudaki görüşü bellidir. Yüz kızartıcı suçlar olunca hiç bu konuya dokunmayacaksınız ama muhalefet milletvekillerine sıra geldiğinde farklı davranacaksınız. Hukuk devletiyiz. Buna uygun davranışlar sergilemeliyiz. AKP’nin gündemi manipüle etmek için muhalefeti ezmek için açmak istediği bir kapıdır. İşine geldiklerini kaldıracak işine gelmediklerin kaldırmayacaklar. 8 milletvekilini tutuklu olduğu bir ülkede dokunulmazlık kaldırmak ciddi bir sorundur. Mevcut koşullarda dokunulmazlığın kaldırılma çalışmalarının iyi değerlendirmesi gerekiyor” dedi.
 
“YIRTIK AYAKKABI İLE GELMİŞTİ”
Darbeler komisyonu tarafından açıklanana raporun komedi olduğunu söyleyen Cihaner “Darbeler ile ilgili komisyon raporu tam bir komedi ortaya çıktı. O kadar işten atılma ve idamı bir kenara bırakıp darbe olup olmadığı belli olmayan 28 Şubat sürecinin gündeme alındığı darbenin müsteşarı sonradan bakanı altında imzaladığı idam kararları olan bir kişiyi kahraman ilan eden bir rapor ortaya çıktı. O raporun en komik tarafı darbecilerin mal varlıkları ile ilgilidir. Kuşkusuz darbe ekonomik politik bir süreçtir. Şuanda yaşadığımız süreçte mal varlığı artanlara dikkat etmemiz gerekir. Yırtık ayakkabı ile belediyecilik ile başlayan kişinin servete bakın. Sadece birisi dünyadaki en zengin bir belediye başkanımız. Gemicikleri olan bir kişidir. Mücahitken müteahhit olanlara bakılması gerekiyor” diye konuştu.
 
“İNSANI APTAL YERİNE KOYUYORLAR”
Cihaner sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son olarak ombudsmanı meselesi var. Bizde kamu denetçisi olan yasalaşan bir kurum var. Devlete karşı yurttaşın haklarını koruyacak bir mekanizmadır. Bizde kamu denetçisi AKP’nin oyları seçilen bunca şaibe ile gelen hukuken yeterliliği de tartışmalı olan ve belli davalarda açıklamaları iktidardan olan ve Dink davasında ben onun Hrant Dink olduğunu bilmediğini söyleyecek kadar insanı aptal yerinen koyan bir kişinin atanması çok çelişkilidir. Neşter soruşturmasında ismi geçiyor. Hrant Dink davasında açıklaması nasıl bir hukuk anlayışı olduğunu ortaya koymaktadır. Dink olduğunu bilmiyordum demek adımına gerek hukuk uyguluyorsun demektir. Bu neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir açıklamadır. Taraf olan birisini bu konuma getirilmesi doğru değildir. Göreve başlamadan istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum”
 
“YA HEPSİ YA HİÇ”
Basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Cihaner, “Genel Başkanımız açıkladı. Ya tüm dokunulmazlıklar ele alınması gerekmektedir. Ya da sadece BDP’liler gündeme gelirse bunu kabul etmeyiz. Çünkü bakın bir gazetede tahammüllün üzerinden başbakanın danışma yapan bir milletvekili denklem kurmuş. Demokrasi iktidarın tahammülüne bırakılarak yönetilemez. Demokrasilerde bir eylem vardır. Konu suça uyarsa gereği yapılır. Ben senin hareketini ön görerek davranacaksam bu adı demokrasi olmaz. Bizim karşımızdaki görüşe bizimkine ne kadar farklı olursa olsun biz hukuku savunalım" dedi.

 
“HERKES DİNLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise “ Ülkede demokratik süreçler tüketilmeye çalışılıyor. Çok önemli bazı konular tabana halk diliyle anlatılması gerekiyor. Her hafta ülke gündemi değişiyor. Bu iktidar tarafından bilerek yapılıyor. Geçtiğimiz hafta redhack davası ve TTNET konusu gündemdeydi. İnsanların internet üzerinden fişlenmesi durumu vardı. Gelecek bu konular üzerinden şekillenecek. Son 5-6 yıldır artık insanlar telefonlarda konuşamıyor. Herkes telefonda konuştuklarını dikkat ediyor. Yüzyüze konuşarak haberleşme süreci başladı. Doğru olduğunu bilse bile dinlenildiği düşüncesi ile başına bir şey gelir korkusu herkesi telefonda kimse konuşamıyor. . Son dönemde internet üzerinden takipleri konusunu gündeme getirdim. Yeni dünya düzenini parçasıydı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’den İzmir ve EXPO için mektup yağmuru!
Meclis Mali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur ...
Moroğlu’ndan Dinçer’e: Kapatınca eşitsizlik bitiyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ...
Ve ‘darbe’ belgeleri savcılığa gönderildi…
Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, raporun tamamlanmasının ...
 
'CHP bu zihniyetle 30 yıl iktidar olamaz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''CHP bu zihniyetle ...
Şengül’den Kocaoğlu’na sert ‘mağdur’ cevabı
AK Parti İzmir Milletvekili, Başkan’ın kendisi ve AK Parti üzerine söylemlerine ...
Dikili'de hesaplar karıştı: Yeni Çiğli vakası mı?
Belediye Başkanı Özgüven’in bakanlıkça görevden alınmasının ardından ilçe ...
 
Kocaoğlu ‘ön seçim’ dedi… Peki örgüt ne diyor?
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın parti içi barış adına ön seçimden yana ...
Meclis’te tarihi gün: İlk kez Kürtçe çeviri
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, mahkemelerde Kürtçe savunma ...
Türeli'den Bakan Şahin'e: 35 ilde hala kadın sığınma evi yok
Kadına şiddet olayları gündemdeki yerini korurken CHP İzmir Milletvekili, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva