HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2012 Cuma - 13:07

Denizli’den İzmir ve EXPO için mektup yağmuru!

Meclis Mali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur Denizli, Meclis'teki 120 dostluk grubu başkanına mektup yazarak, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi.

Denizli’den İzmir ve EXPO için mektup yağmuru!

İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili ve Mali Dostluk Grubu Başkanı İlknur Denizli EXPO 2020 kararına bir yıl kala TBMM’deki 120 Dostluk Grubu Başkanına mektup yazarak İzmir için destek istedi.

İlknur Denizli önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşerek mektubun içeriği hakkında istişarede bulundu ve desteğini aldı. Ardından da 120 Dostluk Grubu Başkanına İzmir’in EXPO Adaylığı ile ilgili mektup iletildi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek görüşme sırasında şunları ifade etti;
“EXPO 2020’yi İzmir’e ve ülkemize kazandırmak hedefindeyiz. Her ziyaret yaptığım ülkede İzmir’e destek istiyorum. Yabancı konuklarımız geldiğinde bir gündem maddemiz mutlaka İzmir ve EXPO hedefimiz oluyor. Dostluk gruplarındaki milletvekillerimizin iletişim içinde oldukları ülkelerde yapacakları çalışmalarda EXPO hedefimizi ifade etmelerinin ve destek aramalarının son derece önemli olduğu inancındayım. Bu mektubu bütün dostluk grupları ile paylaşalım. TBMM’nin, İzmir’in EXPO hedefine ulaşmasında katkılarının olacağı açıktır. Geçen adaylıkta kıl payı kaybettiğimiz yarışı bu defa önde bitireceğimize inanıyorum.”


AK Parti İzmir Milletvekili Denizli ise şunları ifade etti;
“İzmir EXPO 2020 hedefinde hızla yol alıyor. Ancak daha önceki tecrübemizden de biliyoruz ki hükümetler ve parlamentolar arası ilişkiler oylama sırasında çok büyük önem arz ediyor. Bunun bilinci ile parlamentodaki Dostluk Gruplarımızdan destek talebimizi TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ile paylaştık. Hazırladığım mektubu TBMM Dostluk Grubu Başkanlarına ileterek onları hem EXPO ile ilgili olarak bilgilendirdik, hem de bu çabaya katkı vermelerini rica ettik. İnancım odur ki; zaten konu ile ilgili hassasiyeti olan milletvekillerimiz bir Türkiye projesi olan EXPO’yu gündemlerine alarak ciddi bir çalışmanın içine gireceklerdir. Bu mücadelenin son bir yılında TBMM’de hızlanacak lobi faaliyetlerimiz hedefe ulaşmamızda biz İzmirlilere güç verecektir. İnanıyorum ki EXPO 2020 İzmir’in ve Türkiye’nin bir başarı hikayesi olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır.”

İlknur Denizli TBMM Dostluk Grubu Başkanlarına gönderdiği mektupta şunlara yer verdi:
 
Sayın Başkanım,
Bildiğiniz gibi EXPO devletlerin, uluslararası kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katıldığı, bir kültür, tarih ve eğitim olimpiyatıdır. Ülkeler daha yaşanabilir bir dünya için bilgi birikimlerini, fikirlerini, kültürlerini ve projelerini 5 yılda bir gerçekleşen ve 6 ay süre ile açık kalan EXPO’larda sergiliyorlar. EXPO’lar gerçekleştirildikleri kentleri dünyaya tanıtıyor, itibarlarını arttırıyor ve marka haline getiriyorlar. 

Türkiye 2004 yılında EXPO organizasyonuna üye oldu, ve 2020 yılında düzenlenecek 57. EXPO için hükümetimiz İzmir’i aday olarak gösterdi.
İzmir, fuarlara, uluslararası organizasyonlara alışkın bir kenttir. Türkiye’nin ilk uluslararası genel ticaret fuarı olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” ile 81 yıllık fuar deneyimine sahiptir. Dünyanın önde gelen ihtisas fuarlarından, İzmir ile özdeşleşen ve bugün itibariyle yurtdışında marka haline gelen Mermer Fuarı ile beraber, yılda ortalama 40 fuar gerçekleştirilmektedir. İzmir uluslararası alandaki ilk büyük sınavını 1971 yılında Akdeniz Olimpiyatları’nı organize ederek vermiştir. UNIVERSIADE 2005 organizasyonunu büyük bir başarıyla gerçekleştirerek, en iyiler arasına girmeyi de başarmıştır.

İzmir, barışın ve hoşgörünün kentidir. İzmir, değişim ve gelişimin sembolüdür. Tarihten bugüne üstlenerek geldiği bu misyonunu, EXPO 2020 ile pekiştirecektir.
Bu özellikleri dolayısıyla bir dünya fuarı yapmak için ideal bir kenttir. Ekonomik gelişmişliğin doğuya doğru akmaya başladığı dikkate alındığında da, zamanın ruhuna ve ihtiyacına cevap veren bir kent olarak karşımıza çıkmaktadır.

2020 EXPO için seçtiğimiz temayı da sizinle paylaşmak istiyorum. Günümüzde ulusların en önemli hedeflerinden biri; toplumlarının sağlık seviyesini yükseltmektir. Kuşkusuz sağlık, evrensel ve herkesi ilgilendiren bir konudur. Bu sebeple İzmir, EXPO 2020 adaylığı için “Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık” temasını seçmiştir. Temanın çerçevesi, yalnızca bireyin vücut ve ruh sağlığı ile sınırlı değildir. Burada ‘sağlık’ kavramı toplum ve çevre sağlığını da içerecek biçimde en geniş anlamıyla kullanılmaktadır.
100’den fazla ülkeden beklenen on milyonlarca ziyaretçi sayesinde EXPO 2020 yeni teknolojiler dâhil olmak üzere her yönüyle daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak için ideal bir platform oluşturacaktır. Yeni uygulamalar, gelişmeler ve teknolojiler hakkında bilgi edinmek, ortaklıklar oluşturmak ve tüm katılımcılarla evrensel anlamda bir bilgi paylaşımına girmek mümkün olacaktır.

İzmir’de 240 hektarlık EXPO 2020 alanı ile dünyanın en geniş sağlık turizm bölgesi oluşturulacaktır. EXPO 2020 tamamlandıktan sonra da bu alan Türkiye ve İzmir için artı değer üretmeye devam edecektir.
Hükümet olarak hedefimiz; EXPO 2020’yi ülkemize ve İzmir’e kazandırmaktır. Bu süreçte 4 rakibimiz var. Brezilya – Sao Paulo, Rusya – Ekaterinburg, Birleşik Arap Emirlikleri – Dubai, Tayland – Ayutthaya.

Bu zorlu yolda, TBMM Dostluk Gruplarının desteğinin İzmir adına, Türkiye adına kritik önemde olduğuna inanıyorum. Rakiplerimiz arasından sıyrılıp hedefe ulaşmak için hep beraber el ele vererek, gönül ve güç birliği yaparak çalışmamız gerektiğine dair inancıma sizlerin de katılacağınızı umuyorum.

Kasım 2013 tarihindeki son oylamaya kadar, güç birliği yaparak lobi faaliyetlerine hız vereceğiniz için şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 30 Kasım 2012 Cuma 20:30

herhalde hükümet olur demeden olmaz, dediğin gibi yapabilecek olan belediyeyi destekler, ama koordinesyonunu belediye yapar, temsilide.

Yorumu oyla      11      5  
private35 30 Kasım 2012 Cuma 20:25

olurundan bahseden kim, koordinasyon ve temsilden bahsediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
(private35) EXPO İşi HÜKÜMETLERİN OLURU OLMADAN OLMAZ 30 Kasım 2012 Cuma 17:12

O İŞE HÜKÜMETLER KARAR VERİR.Ondan sonrada o ilin Belediyesi ölçer biçer yapabilçekse HÜKÜMETLERDEN ÖN İZİN ALIR ve Çalışmaya başlar.GARANTÖR HÜKÜMETTİR. Sen şimdi kalkmış Aziz bey adına işi baglıyorsun. O İŞE ÖNCE HÜKÜMETLER KARAR VERİR. EXPO YUDA İSTEDİGİ BAŞARACAGINA İNANDIGI BELEDİYEYE VERİR...

Yorumu oyla      11      7  
AHMET 30 Kasım 2012 Cuma 16:45

İLKNUR HANIM BAŞKA PROPAGANDA BULAMADI HİZMETLE UĞRAŞSIN EXPO YU KURU KURU KİMSEYE VERMEZLER BİR ZAMANLAR HİZMETİNDEKİ BELEDİYEYİ KÖTÜLEMEKLE UĞRAŞACAĞINA İZMİR BELEDİYESİNİN ENGELLENEN YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ AÇSIN HÜKÜMETİNDE YATIRIM YAPMASINI SAĞLASIN MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP YAZMAKLA HİZMET OLMAZ

Yorumu oyla      14      7  
private35 30 Kasım 2012 Cuma 13:51

Aziz kocaoğlu 5 yıl önce expo kaybedildiğinde hükümete gelin 5 yıl sonrayı beklemeden inciraltındaki araziyi projeye göre bitirelim, 5 yıl sonra elimiz daha da güçlenir demişti.yapıldımı? yapılmadı.şimdi expoyu ben yürütüyorumun derdinde hükümet.Diğer ülkelere bakın exponun başında hep belediye başkanları vardır, Türkiye hariç.Diğer taraftan elimizde tüm planlarıyla inciraltı gibi izmirin en değerli bölgesi var, peşkeş çekilmeden izmir halkına hizmet için belediye tarafından bekletiliyor.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moroğlu’ndan Dinçer’e: Kapatınca eşitsizlik bitiyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ...
Ve ‘darbe’ belgeleri savcılığa gönderildi…
Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, raporun tamamlanmasının ...
'CHP bu zihniyetle 30 yıl iktidar olamaz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''CHP bu zihniyetle ...
 
Şengül’den Kocaoğlu’na sert ‘mağdur’ cevabı
AK Parti İzmir Milletvekili, Başkan’ın kendisi ve AK Parti üzerine söylemlerine ...
Dikili'de hesaplar karıştı: Yeni Çiğli vakası mı?
Belediye Başkanı Özgüven’in bakanlıkça görevden alınmasının ardından ilçe ...
Kocaoğlu ‘ön seçim’ dedi… Peki örgüt ne diyor?
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın parti içi barış adına ön seçimden yana ...
 
Meclis’te tarihi gün: İlk kez Kürtçe çeviri
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, mahkemelerde Kürtçe savunma ...
Türeli'den Bakan Şahin'e: 35 ilde hala kadın sığınma evi yok
Kadına şiddet olayları gündemdeki yerini korurken CHP İzmir Milletvekili, ...
“Kıyafet serbestliği psikolojiyi bozar”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva