HABERLER>YAŞAM
21 Ocak 2023 Cumartesi - 11:03

İzmir'den Ağrılı miniklere karne hediyesi

İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği üyeleri, Ağrı'nın Diyadin, Hamur ve Patnos ilçelerine bağlı dağ köylerindeki 190 öğrenciyi karne hediyesiyle sevindirdi. Kışlık giysinin yanı sıra kırtasiye malzemesi de dağıtan derneğin kurucu üyesi Haluk Turaloğlu, "Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna gelmiş durumdayız. Şimdi iyilik söz konusu olunca mesafenin hiçbir anlamı olmuyor. Biz İzmir'de de çocuklarımızın kalben yanlarındayız ama buraya gelip yerinde görmek, onlarla birlikte olmak, bu coğrafyayı da görmek apayrı bir duygu" dedi. 

İzmir den Ağrılı miniklere karne hediyesi

Ağrı Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde mimar olarak görev yapan Lütfü Yiğit'in girişimleri sonucu İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği üyeleri, kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeleriyle Ağrı'ya geldi. Patnos ilçesine bağlı Günbeli, Diyadin ilçesine bağlı Mutlu ve Hamur'un Sarıbuğday köylerine giden Yiğit ve dernek üyeleri, 190 öğrenciye bot, mont, atkı, bere, kol saati, gözlük, kırtasiye malzemesi gibi hediyelerini verdi. Gönüllülere eşlik eden kadın kuaförler de kız çocuklarının saç bakımlarını yaptı. 

‘ÇOCUKLARIN YANINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRİYORUZ’
Diyadin'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 metre rakımlı Mutlu köyünde çocuklara hediyelerini teslim eden İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği üyesi ve emekli astsubay Haluk Turaloğlu, dezavantajlı bölgelerde çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Dağ köylerindeki çocukların karne heyecanına götürdükleri çeşitli hediyelerle ortak oldukları için mutlu olduklarını belirten Turaloğlu, “İzmir’den çocuklarımıza karne hediyesi getirdik. Bu sene bizler dezavantajlı bölgelerimizdeki okullarımızı planlamaya aldık. İmkanlar yettiğince bu bölgelerde okuyan çocuklarımıza hediyeler ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu hediyelerimiz pahada hafif şeyler ama burada önemli olan çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu onlara hissettirebilmek. Onların yalnız olmadıklarını, onları desteklediğimizi onlara anlatmak istiyoruz. Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna gelmiş durumdayız. Şimdi iyilik söz konusu olunca mesafenin hiçbir anlamı olmuyor. Biz İzmir’de de çocuklarımızın kalben yanlarındayız ama buraya gelip yerinde görmek, onlarla olmak, bu coğrafyayı da görmek apayrı bir duygu. Bu noktada çocuklarımızın her zaman arkalarında olmamız ve onları desteklememiz gerekiyor. Ben buradan bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum. İyilik bulaşıcıdır. Lütfen çocuklarımıza iyiliklerle destek olalım. Çocuklarımız geleceğimizdir" diye konuştu.

‘3 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZE ULAŞMIŞ OLDUK’
'İyilik bulaşıcıdır' sloganıyla eşi Hatice Bolat Yiğit'le yola çıktıklarını söyleyen mimar Lütfü Yiğit de köylerde okuyan bütün çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Karne haftasında çocukları hediyelerle sevindirmek istediklerini kaydeden Yiğit, şunları söyledi:

"Hamur Sarıbuğday, Patnos Günbeli ve Diyadin Mutlu köylerimizde okuyan toplam 180 öğrencimize karne hediyeleri ulaştırdık. Bot, mont, kırtasiye, saat ve gözlük gibi çeşitli hediyelerimiz oldu. Bunun yanında bu köylerimizde birçok öğrencimize hayatlarında ilk kez tattıkları yiyecekler, pastalar ikram ettik. Amacımız çocuklarımıza yalnız olmadıklarını ve onları düşünen birilerinin olduğunu onlara hissettirmek. Türkiye’nin her bir yerinden gönüllüler çeşitli hediyeler gönderdi. Bu hediyeleri gönderen, katkı sağlayan bütün dostlara çok teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar toplamda 85 köy okulumuzdaki toplam 3 bine yakın öğrencimize ulamış olduk. Amacımız bu tarz dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklarımızın kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak. Çocuklar bizleri gördüklerinde, onlar için bir şeyler yaptığımızı gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Bu yüzden biz 'İyilik bulaşıcıdır' diyoruz. İmkanı olan herkesi bu tarz bölgelerimizdeki çocuklarımızla buluşmaya davet ediyoruz."

İzmir'den gelen karne hediyelerini alan öğrenciler ise büyük mutluluk yaşadı. Diyadin ilçesine bağlı Mutlu köyünde ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Zelal Çelik, "Karnemle teşekkür belgesi de aldım. Karne sevinci yaşarken aynı zamanda bize hediyeler getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Büyüyünce bilim insanı olmak istiyorum" dedi. (DHA)

 
Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Karşıyaka'da anılıyor
 
Operasyonla ele geçirildi! Tam 70 bin litre!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Annem karne hediyesi olarak et aldı'
Karne günü bir kasapta muhabirin mikrofon uzattığı çocuk annesinin kendisine ...
Dünyanın en yaşlı insanı hayatını kaybetti
"Dünyanın en yaşlı insanı" unvanını taşıyan 1904 doğumlu, 118 yaşındaki ...
Ünlü komedyen Al Brown hayatını kaybetti
Amerikalı oyuncu ve komedyen Al Brown uzun süredir Alzheimer hastalığı ...
 
AVR Atletik sporcuları, Agah Efendili öğrencileri ziyaret etti
Spora verdiği önemle bilinen İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu, alanındaki ...
İzmirli hayırsever Gülay Kurt hayatını kaybetti
İzmir’in tanınmış simalarından Doktor Reha Kurt‘un eşi  Gülay Kurt vefat etti.
Rock dünyasını yasa boğmuştu... Ölüm nedeni belli oldu!
Rock tarihinin en yetenekl ve etkili gitaristlerinden biri olan Jeff Beck ...
 
Urla’dan Jaws çıktı!
İzmir’in Urla ilçesinde balıkçılar 8,5 metre uzunluğunda köpek balığı yakaladı.
Selen Görgüzel: Çok fakir bir sevgilim vardı!
Selen Görgüzel geçtiğimiz günlerde "Asgari ücretli sevgili benimle yaşayamaz" ...
Sefo, hayranının tacizine uğradığını açıkladı: Beni elledi!
Rapçi Sefo, Almanya'da verdiği konserde bir kadın hayranının tacizine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva