HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2019 Cumartesi - 11:09

İzmir'deki taciz davasında ceza belli oldu!

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir alışveriş merkezinde bulunan sinemada filmin gösterimini bekleyen N.E. (34) isimli kadını taciz ettiği öne sürülen A.T. (34), yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir deki taciz davasında ceza belli oldu!

Geçen yıl 30 Kasım'da Karşıyaka'nın Bostanlı semtindeki bir AVM'de, sinemaya giden N.E., burada filmin gösterim saatini beklerken, karşısına A.T. isimli erkek oturdu. Bu sırada telefonu ile ilgilenen kadın, iddiaya göre, A.T.'nin kendisine bakarak, iki elinin bacaklarının arasında olduğu halde birtakım garip hareketler yaptığını gördü. Bu durumu cep telefonu kamerası ile kayda alan N.E., AVM görevlilerine haber verdi. Çağırılan polisler, A.T.'yi ifadesinin alınması için polis merkezine götürdü. Suçlamaları kabul etmeyen A.T., koltuk rahat olduğu için bu şekilde oturduğunu, N.E.'nin yanlış anladığını söyledi. N.E. ile A.T. karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. İkisi de ifadelerinin alınmasının ardından polis merkezinden ayrıldı.

Savcılıkça sürdürülen soruşturmanın ardından A.T., hakkında 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Bismil Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verip, savunmasını yapan A.T., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. A.T.'nin savunması, yargılandığı mahkemeye ulaştı. Duruşmada söz alan N.E.'nin avukatı Sena Yazıbağlı Gül, sanığın bu suçu işlemekte bir çekince görmediğini, ekip otosunda bile müvekkiline 'Etek giyersen böyle olur' dediğini, bunun dahi suç işleme kastı içinde olduğunu gösterdiğini öne sürdü. Davayı karar bağlayan hakim, sanığın eyleminden dolayı, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) cinsel tacizi içeren 105/1-1 maddesi kapsamında 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, ayrıca sanığın yeniden suç işlemeyeceğine yönelik olumlu kanaat oluşmadığı için indirim yapılmasına gerek görmedi, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın, 7 gün içerisinde karara itiraz edebileceği belirtildi.

'KADIN BEDENİ KİMSENİN MÜLKİYETİNDE DEĞİL'
Sena Yazıbağlı Gül, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Kadını tüm vasıflarından soyutlayıp, cinsel obje olarak gören zihniyet, yaşamsal alanların her yerinde var. Yolda yürürken, toplu taşıma araçlarında, iş yerlerinde, okulda ve hatta ne yazık ki ev içinde. Ancak dikkat çekmek gerekir ki; failin insanların yoğun olarak bulunduğu bir AVM'nin sinema bekleme salonlarında korkusuzca taciz gerçekleştirmesi, tamamen tacizi normalleştirmesi, cezasızlık kültürünün sonucudur. Bir yandan da tacize uğrayan kadınların bunları adli makamlara taşımaması saldırganlara güç vermektedir. Oldu ki taciz, cinsel saldırı adli makamlara taşınmışsa savunma birliği hep aynı savunmayı yapıyor; 'dar giyinmişti, mini etek giyinmişti, kırmızı giyinmişti, geç saatte yolda tek başına yürüyordu, alkollü mekanda ne işi vardı?' Kamusal alanlar ve kadın bedeni kimsenin mülkiyetinde değil. Kadınlar her yerde, istedikleri şekilde var olacaklar" dedi. (DHA)

 
Başkan Kocaoğlu'dan son mitingde çağrı: O stadın adı değişmeli!
 
Yer: İzmir... Bu kahvehanede şair var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadını vurup intihar girişiminde bulundu
Maltepe'de bir kadın arkasından gelen bir erkek tarafından silahla vuruldu.
İzmir'de trafik kazası: 3 yaralı
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
İzmir'de feci ölüm: Banyoda can verdi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, banyoda fenalaşan genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
 
TSK'dan Kandil'e 'Pençe' harekatı!
Irak'ın kuzeyindeki terör kampları ve eylem hazırlığında bulunan teröristler, ...
Nişanlı polis çiftin kıskançlık tartışması ölümle bitti!
Ankara'da, ikisi de komiser yardımcısı olan Yeliz Y. ile nişanlısı Hasan ...
Düğmeye basıldı: 127 adrese terör baskını!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
 
Çatılar uçtu... Tekneler battı... İzmir'i fırtına vurdu!
İzmir'de, dünden bu yana etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar ...
İzmir Barosu sandık güvenliği merkezi kurdu
Pazar günü yapılacak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İzmir Barosu, ...
'Hava araçlarına öyle bir şey yaptık ki, çıldırıyorlar'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede insansız hava araçlarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva