HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2019 Cumartesi - 09:23

Çatılar uçtu... Tekneler battı... İzmir'i fırtına vurdu!

İzmir'de, dünden bu yana etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı otomobillerde maddi hasar meydana geldi.

Çatılar uçtu... Tekneler battı... İzmir i fırtına vurdu!

İzmir'de etkili olan rüzgar bugün kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bornova'da Çınarlı Mahallesi'nde bulunan 3'üncü Sanayi Sitesi'nde, bir binada ulunan tabeladan fırtına nedeniyle kopan demir parçası, hemen önündeki otomobilin ön camının üzerine düştü. Cam kırılırken, yaralanan otomobil sürücüsü Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın şokuyla kendinden geçen sürücü, ikisi park halinde olan 3 otomobile çarparak maddi hasara neden oldu.

Bayraklı'da bulunan Özkanlar Mahallesi'ndeki bir parkta ise, yaklaşık 15 metre boyundaki ağaç, şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi. O sırada parkta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi önünde de ağaç devrildi. Olayda bir otomobilde küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Yine Bayraklı'daki Adalet Mahallesi'nde bulunan Kızılay'a ait bir giyim bağış konteyneri de, rüzgardan ötürü devrilerek sürüklendi. Konteyner, üç metre uzaklıktaki otomobile çarparak durabildi.

RÜZGAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İzmir'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar etkisini sürdürüyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinde kuvvetini artırarak devam edecek. Saatte 75 ile 90 kilometre hıza ulaşması beklenen fırtınanın, yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, şiddetli fırtına nedeniyle sıcaklıkların düşeceğini ve İzmir, Manisa, Balıkesir'in iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli zirai don riskinin bulunduğunu açıkladı. Yetkililer, meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçileri, gerekli tedbirleri alması konusunda uyardı.

FIRTINA MADDİ HASARA SEBEP OLDU
İzmir’de, gün boyu etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Bornova’da Çınarlı Mahallesi’nde bulunan 3’üncü Sanayi Sitesi’nde, bir binada ulunan tabeladan fırtına nedeniyle kopan demir parçası, hemen önündeki otomobilin ön camının üzerine düştü. Cam kırılırken, yaralanan otomobil sürücüsü Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın şokuyla kendinden geçen sürücü, ikisi park halinde olan 3 otomobile çarparak maddi hasara neden oldu.

Bayraklı’da bulunan Özkanlar Mahallesi’ndeki bir parkta ise, yaklaşık 15 metre boyundaki ağaç, şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi. O sırada parkta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi önünde de ağaç devrildi. Olayda bir otomobilde küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Yine Bayraklı’daki Adalet Mahallesi’nde bulunan Kızılay’a ait bir giyim bağış konteyneri de, rüzgardan ötürü devrilerek sürüklendi. Konteyner, üç metre uzaklıktaki otomobile çarparak durabildi.

EVİN BALKON DUVARI ÇÖKTÜ
İzmir'de, gün boyu etkili olan ve akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırıp, saatte 55 kilometreyi bulan hızla esen rüzgar nedeniyle, Karşıyaka ilçesindeki Gümüşpala Mahallesi'nde bir evin balkon duvarı çöktü. 5 katlı binanın 4'üncü katında bulunan iki dairenin balkonunu birbirinden ayıran ve şiddetli rüzgara dayanamayıp blok şeklinde çöken duvar, şans eseri balkon demirlerine asılı kalınca olası bir facianın eşiğinden dönüldü. Durumun bildirilmesi üzerine gelen iftaiye ekiplerini çalışmasıyla, duvar düştüğü yerden kaldırıldı. 

BORNOVA VE TORBALI'DA DA ETKİLİ OLDU
Bornova'daki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi de, fırtınadan payını aldı. Bir işhanının çatısındaki mebran kaplamanın bir bölümü, rüzgar nedeniyle yerinden sökülüp, uçtu. Olayla ölen ya da yaralanan olmadı.

Şiddetli rüzgar, Torbalı ilçesinde de etkili oldu. Torbalı-İzmir Karayolu üzerindeki bir trafik lambası fırtına nedeniyle koptu. Kabloları kopmadığı için bağlı olduğu direkten düşmeyen ve sallanarak tehlike saçan trafik lambası, karayolları ekiplerinin çalışmasıyla söküldü.

ÇATI ARABANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen ve zaman zaman saatte 90 kilomete hıza ulaşan fırtına nedeniyle, Altındağ ilçesinde bir binanın alüminyum çatısı uçtu. Sokakta park halinde olan bir otomobilin üzerine düşen çatı, araçta maddi hasara neden oldu. Çatının düştüğü sırada araçta ve sokakta kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

KARABURUN'DA TEKNELER BATTI
Geceden bu yana devam eden fırtına nedeniyle Karaburun'daki Mordoğan Balıkçı Barınağı'nda bağlı 3 tekne dalgaların altında kalarak tamamen suya gömüldü.

Fırtına nedeniyle barınakta demirli diğer tekneler de batma tehlikesi geçirince tekne sahipleri kurtarma çalışması için seferber oldu.

Bazı tekne sahiplerinin barınakta nöbet tutarak sabahladığı görüldü.

Barınakta tur teknesi demirli olan Arif Koldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı barınağına koştuklarını, 15 tekneyi batmaktan kurtardıklarını ifade etti.

Barınaktaki 3 teknenin su altında kaldığını belirten Koldaş, "Fırtınanın hızının saatte 70 kilometreyi bulduğunu tahmin ediyoruz. Sabaha kadar burada kurtarma işlemleri yaptık. Teknelerin bazılarının iplerini salarak açığa çıkardık. Bazı teknelerin ise harici sularını boşaltarak batmasını önledik. Telefonla ulaştığımız tekne sahiplerine fırtınayı haber vererek barınağa çağırdık. Gelemeyenlerin teknelerini de biz kurtardık." diye konuştu.

Fırtına nedeniyle İzmir kent merkezinde de olumsuzluklar yaşanıyor.

(DHA)

 
'Midem ağrıyor soda içerim geçer, demeyin'
 
CHP Adayı Kılıç binlerce Bucalı ile bahara yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu sandık güvenliği merkezi kurdu
Pazar günü yapılacak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İzmir Barosu, ...
'Hava araçlarına öyle bir şey yaptık ki, çıldırıyorlar'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede insansız hava araçlarının ...
İzmir'de korkunç iddia... Anne değil canavar!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, annesi Özge K. tarafından işkence edildiği ...
 
İzmir’de seçim günü hava nasıl olacak?
Rüzgarın şiddetini hissettirdiği kentte yerel seçimlerin yapılacağı 31 ...
YSK: Seçimin iptal olması halinde...
31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı ...
Bakan Pakdemirli müjdeledi: 5 bin personel alınacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 bin kişinin Orman Genel Müdürlüğü'nde ...
 
Emniyet Müdürü Aşkın: İzmir'de seçim önlemleri tamam!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce yerel seçimin yapılacağı 31 Mart Pazar günü, ...
İzmir'deki eski-yeni eş cinayeti davasında tahliye talebine ret!
İzmir'in Konak ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı kadının terk ...
İzmir'de kahreden ölüm: Polis memuru trafik kazasında can verdi
İzmir'in Buca ilçesinde, motosikletiyle TIR'a çarpan polis memuru Muammer ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva