HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2022 Cuma - 15:39

İzmir'deki kadın cinayetinde yeni gelişme... Yargı mensupları davalık!

İzmir'in Bornova ilçesinde iş yerinde silahla öldürülen Hülya Şellavcı Y'nin avukatı ve damadı Ensar Aktürk, kayınvalidesinin ölümünde ihmali olan yargı mensupları hakkında Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) şikayette bulundu.

İzmir deki kadın cinayetinde yeni gelişme... Yargı mensupları davalık!

Aktürk'ün HSK'ye 25 Ekim'de gönderdiği dilekçede, kayınvalidesinin, eşi K.Y. ile İzmir 16. Aile Mahkemesinde boşanma davası bulunduğu, dava açıldıktan sonra 1 Ekim'de K.Y'nin kayınvalidesini iş yerinde tehdit etmeye başladığı anlatıldı. Ayrıca Hülya Şellavcı Y'nin KADES uygulamasını kullanmaya çalıştığı sırada da fiziksel şiddete maruz kalarak telefonunun kırıldığı belirtildi.

Ardından Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine şikayette bulunulduğu kaydedilen dilekçede, bunun üzerine K.Y. hakkında mahkeme tarafından 6284 sayılı Kanun kapsamında maktulün iş yerine, aile konutuna yaklaşamama konusunda lehe önleyici koruma tedbirleri alındığı ifade edildi.

K.Y'nin 7 Ekim'de maktulü iletişim araçlarıyla da rahatsız ettiği ve tekrar maktul lehine önleyici tedbir kararı alındığı vurgulanan dilekçede, K.Y'nin 8 Ekim'de maktulün iş yerine giderek tedbir kararını 3. kez ihlal ettiği aktarıldı.

Dilekçede, K.Y'nin 9 Ekim'de iletişim aracıyla maktulü ve damadını öldürmekle tehdit ettiği, bunun üzerine emniyet ile savcılığa müracaatta bulunulduğu bildirilerek şikayetler, deliller, ses kayıtları ve mesaj metinlerinin tazyik hapsi uygulanması talebi ile İzmir 16. Aile Mahkemesine gönderildiği, mahkeme hakiminin 15 Aralık'a duruşma günü verdiği belirtildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Maktul vekili tarafından ihlallere ilişkin delillerin eklenerek İzmir 16. Aile Mahkemesi dosyasına maktulün hayati tehlikesi bulunduğu, bu durumun gecikmesinin maktul ve ailesi için telafisi imkansız sonuçlar doğuracağı, duruşma açılmasının bu açık deliller karşısında hukuka aykırı olduğu, bu sebeple duruşma açılmaksızın tazyik hapsi uygulanması gerektiği talep edilmiştir. Talep ekine Anayasa Mahkemesinin 2021 yılında yine İzmir'de yaşanan bir aile içi şiddet olayına ilişkin verdiği yaşam hakkı ihlali kararı da eklenmiştir. Aynı gün içinde İzmir 16. Aile Mahkemesince karşı taraf dinlenmeden hürriyeti bağlayıcı ceza verilmemesi gerekçe gösterilerek talep açıkça hukuka aykırı olarak reddedilmiştir. Bu açık keyiflilik bir insanın ölümü ile yine bir yaşam hakkı ihlali ile sonuçlanmıştır."

Olay
Hülya Şellavcı Y, 22 Ekim'de Bornova ilçesindeki iş yerinde silahla öldürülmüş, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan boşanma aşamasındaki eşinin cinayet zanlısı olarak yakalanması için çalışma başlatılmıştı. (AA)

 
29 Ekim mesajında demokrasi vurgusu!
 
İzmir'de alacak verecek kavgası kanlı bitti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cânân Arın 29 Ekim 2022 Cumartesi 09:49

Önce mahkemelere hukuk fakültesi üdı altında nereden mezun oldukları belli olmayanları yargıç diye atayanlar, İst. Sözleşmesinden çekilerek kadın düşmanlığını destekleyen ve yayanyarı ve insanlara " toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları" kavramlarını bilinçli öğretmeyenleri suçlamak gerek. Erkek olarak doğmak mutlak iktidar olmam demek değildir. Ne yazık ki katil nesiller yetiştiriliyor. Hukuk kavramı ise yok oldu. O yargıcı yargılayıp en ağır ceza verilmeli

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asayiş uygulamalarında 25 şüpheli tutuklandı
Elazığ'da ekipler tarafından asayiş ve şok uygulamaları gerçekleştirildi. ...
TOKİ'de e-Devlet başvuruları için son gün
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde e-Devlet üzerinden ...
Konteyner kentte iki yıl... Depremzede kiracılardan TOKİ'den hak talebi!
İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem felaketinin üzerinden 2 yıl ...
 
Hukuk müşavirleri İzmir'de buluştu
İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren şirketlerin hukuk müşavirleri, ...
İzmir'de korkunç son... Yaşlı çift can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, devrilen traktörünün altında kalan Bektaş ...
Maden faciasında gözaltı sayısı açıklandı!
Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili dün yeni bir ...
 
RTÜK üyeliği seçimi TBMM'ye geliyor
Radyo Televizyon Üst Kurulu konusundaki düğüm çözülüyor. Gözler Türkiye ...
Fabrikada patlamayla birlikte yangın çıktı
Antalya'da cüruf işleme işlemi yapılan fabrikada, patlamayla birlikte ...
Bakan Ersoy'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyet'in, Atatürk'ün şahsında ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva