HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2022 Salı - 13:45

İzmir'deki FETÖ davasında şok mütalaanın detayları... Kamikaze savcı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de FETÖ'den yargılanan bir sanığın tutukluluğuna itiraza ilişkin mütalaasında, dosya kapsamıyla örtüşmeyen ve meslek etiğine aykırı ifadeler kullanan Cumhuriyet savcısı İsmail Lale hakkında soruşturma izni verdi. FETÖ’den yargılan Ahmet Yenisarı’nın tahliye edilmesi için verdiği mütalaada Savcı Lale'nin Kur-an’ı Kerim’deki bazı ayetleri kullanarak engizisyon mahkemelerine atıf yaptığı ortaya çıktı.

İzmir deki FETÖ davasında şok mütalaanın detayları... Kamikaze savcı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ üyeliğinden yargılanan sanık Ahmet Yenisarı'nın tutukluluk haline itiraz edilmesinin ardından savcı İsmail Lale, tutukluluğun kaldırılmasına yönelik mütalaa verdi.

Mütalaadaki, dosya kapsamıyla örtüşmeyen, meslek etiğine aykırı ve yorum içeren ifadeler nedeniyle savcı Lale hakkında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) inceleme ve soruşturma izni verildi.

Bunun üzerine HSK Birinci Dairesi, savcı İsmail Lale hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

HSK tarafından önceki gün yayımlanan kararnameyle Lale, İzmir'den Gaziantep'e atanmıştı.

MÜTALAANIN AYRINTILARI!
İzmir Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale'nin, FETÖ’den yargılan Ahmet Yenisarı’nın tahliye edilmesi için verdiği mütalaasında Kur-an’ı Kerim’deki bazı ayetleri kullanarak engizisyon mahkemelerine atıf yaptığı ortaya çıktı. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, İzmir Adliyesi’nde görevli savcı İsmail Lale'nin FETÖ’den yargılan Ahmet Yenisarı ile ilgili verdiği skandal mütalaayı köşesine taşıdı.

Savcı İsmail Lale, 14 Mart 2022 tarihinde Kur-an’ı Kerim’deki bazı ayetleri de mütalaasına alet ederek Ahmet Yenisarı’nın tahliyesini talep etmişti. 

Mütalaada “15 Temmuz 2016’da devlete karşı girişilen ve belki 4-5 bin kişinin irade ve teşebbüs ettiği ihtilali, arkadaş ve taraftar olsa bile 4-5 milyon kişiye, yani yetişkin nüfus olan 30-40 milyonun, yüzde 15’ini terörist ilan etmek ve devletin hasmı haline getirmenin Ceza Kanunu’na aykırıdır” ifadelerine yer verildi.

Nedim Şener’in “FETÖ yargılamaları için ‘Engizisyon’ benzetmeli kamikaze mütalaa” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“İzmir Başsavcılığı’nda terör suçlarına bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı İ.L.’nin tutuklu olan örgüt yöneticilerinden birinin tahliyesi için verdiği 14 Mart 2022 tarihli mütalaada yalnızca FETÖ üyesinin tahliyesini istemekle kalmıyor âdeta örgütün tüm suçlarını aklıyor.

Önce, savcı İ.L.’nin, hakkında skandal tahliye mütalaası yazdığı FETÖ üyesi Ahmet Yenisarı’nın kim olduğunu anlatayım...

12 Ocak 2022 günü gözaltına alınıp tutuklanan FETÖ üyesi Ahmet Yenisarı hakkında 31 Ocak 2022 tarihinde “FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak” suçundan iddianame düzenlendi.

İddianameye göre Yenisarı’nın, FETÖ’nün KHK ile kapatılan Atılımcı Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çiğli Talebelerini Okutma Koruma Sosyal ve Kültürel Yardım Derneği Tüm Çalışan Dernekleri Federasyonu isimli derneklerde gececi başkan, yönetim kurulu başkanı, denetim kurulu başkanı şeklinde kayıtları bulunuyor.

Örgütün Çiğli’deki yöneticilerinden olan Yenisarı örgüt toplantılarının aktif katılımcısı. Bank Asya’da 1997’de açmış olduğu hesabında FETÖ elebaşının 31 Aralık 2013’te verdiği talimat ile artış gerçekleştiriyor.

2011-2013 yılları arasında FETÖ’nün Cihan Medya, Işık Sigorta ve Kimse Yok mu Derneği’ne 2015 yılında kart üzerinden işlem yapıyor.

FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi Bylock’ta 409350 ID nolu kullanıcısı olduğu ortaya çıkıyor. Örgüt üyeleri arasında “Ahmet Başkan” olarak kodlanan Yenisarı hakkında verilen ifadeler var. FETÖ mensupları Yenisarı’nın Çiğli bölgesindeki yöneticilerden olduğunu söylüyor.

ENGİZİSYON, FUTBOL TARAFTARI, SİVRİSİNEK
Yenisarı, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek 5 Nisan 2022 tarihindeki duruşmayı beklerken avukatı tahliye talebinde bulunuyor. Ağır Ceza Mahkeme savcısı İ.L., 14 Mart 2022 tarihinde tahliye edilmesi yönünde Kuran’ı Kerim’deki bazı ayetleri de alet ederek şu skandal mütalaayı yazıyor:

“Ceza sorumluluğunun şahsiliği beşeri ve evrensel en temel ilkesi olduğu gibi uygulanmadığı yerlerde; Kanun vardır ancak hukuk yoktur.

Engizisyon mahkemeleri güya kanunla işliyordu. Fakat devlete isyan eden veya muhalif grubun sadece isyan edenleri değil tüm taraftarları, akrabaları, çoluk ve çocuklarını hatta mezardan ölüleri çıkartıp cezalandırdığı için tarihe vahşet ve ilkellik olarak geçmiştir.

Bu, faraza GSY Kulüp Yönetimi İstanbul’da bir örgüt kurup isyana kalkıştı diye, İzmir’de maçlara gitmiş veya kombine bilet almış kişileri kadın, çoluk çocuk demeden örgüt üyesi diye sorumlu tutmaya benzer.

FETÖ’CÜLER 4-5 MİLYONMUŞ
Veya Afrika’da dişi sivrisinek türü sıtma mikrobu yayıyor diye; zarar verdiklerine dair hiçbir delil olmayan, diğer yerlerdeki çoğu masum ve insana faydalı, tüm sinekleri öldürmek gibi zalimane bir davranıştır.

Hukuk devletinde kolektif ceza sorumluluğu kabul edilmez.

FETÖ elebaşının, TSK’daki bazı unsurlarını iğfal ve dünya hırs ve emellerine alet etmekle; 15 Temmuz 2016’da devlete karşı girişilen ve belki 4-5 bin kişinin irade ve teşebbüs ettiği ihtilali, arkadaş ve taraftar olsa bile 4-5 milyon kişiye, yani yetişkin nüfus olan 30-40 milyonun, yüzde 15’ini terörist ilan etmek ve devletin hasmı haline getirmenin Ceza Kanunu’nun 1. maddesindeki toplum barışını koruma amacına aykırı olduğu kanaatiyle; delil durumu ve sanığın menfur ihtilale teşebbüs suçunu bizzat işlediğini veya anılan suçu işleyenlere asli fail/doğrudan doğruya birlikte işleyen olarak veya azmettiren ya da suçun işlenmesi için yardım eden sıfatıyla hareket ve bu suretle de iştirak ettiğini kabule yeterli olmadığından, tutukluluğa itirazın kabulü ile mütalaa olunur.”

Savcı bu mütalaa sonrası ağır ceza mahkemesinden alınıp adliyede genel soruşturma savcısı yapılmış ama hâlâ görevde olduğunu da belirtmem gerekiyor. Bakalım, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ne yapacak...

Bu arada FETÖ’cü sanık da 5 Nisan’daki duruşmada mahkeme tarafından tahliye edildi.”

 
AK Partili Çelik'ten yargı kararları mesajı
 
Fransa Başbakanı istifa etti, Macron reddetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 5 ilçede terör baskını!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütleri ...
3 günde geri gönderilen Afgan sayısı bin 135 oldu
Malatya'dan sınır dışı edilen 227 düzensiz göçmen ile birlikte, son 3 ...
Rakamlarla dram: 2 yılda 17 bin!
Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen Hakları Özel Raportörü Felipe Gonzalez ...
 
İki ilde DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı!
Terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı.
Büyükşehir'den iki gözde sokak hakkında önemli açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bazı yayın organlarında yer alan Alsancak’taki ...
Tesadüfün böylesi... Yoldan geçiyordu hayat kurtardı!
İstanbul'un Maltepe ilçesinde kara yolunda yaşanan tesadüf hayat kurtardı. ...
 
İzmir'de yakalanmışlardı... FETÖ'cüler itirafçı oldu!
İzmir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı ...
10 HDP'li vekilin dosyası Meclis'te
HDP'li 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis'e geldi.
Düğünleri mahşere kaldı!
İzmir'de Damla Soykorkmaz (29), beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva