HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2022 Perşembe - 13:01

İzmir'de 'yangın' zirvesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB bünyesindeki odalarla düzenlenen Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi açıldı. “Büyük yangınlar küçük ihmallerle başlar” sloganıyla düzenlenen sempozyumla afet anı, öncesi ve sonrası için bilgilendirme yapılması ve akademik sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.

İzmir de  yangın  zirvesi!

İzmir yangın sempozyumuna ev sahipliği yapıyor Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi açıldı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki iki günlük programın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Hatice Gökçe Başkaya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesinde faaliyet gösteren odaların temsilcileri katıldı.

“İzmir onlarla güvende”
“Büyük yangınlar küçük ihmallerle başlar” başlıklı sempozyumda konuşan Başkan Vekili Mustafa Özuslu, itfaiyecileri kahraman olarak gördüğünü ifade ederek “Onlar bizim en zor anımızda daima yanımızda olan kahramanlar. Yangında, selde, depremde, trafik kazasında, her yerde, hemen yanı başımızda bitiveren kahramanlar... Tüm bu kahraman arkadaşlarımı takdirle, sevgiyle, şükranla, minnetle kutluyorum. İyi ki varlar. İzmir onlarla güvende” dedi. Türkiye’de yangın yönetimi konusunda zafiyet gösterildiğini belirten Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Tunç Soyer’in vizyonuyla attığı adımlardan söz etti. İnsanlığın dünyayı ekolojik yıkıma sürüklediğini ifade eden Özuslu, ormanların her geçen gün azaldığını hatırlatarak “Mevcut ekolojik yıkımın önüne geçmek için beklenecek bir dakika bile yok” dedi.  

“Hazırlık planlarının büyük etkisi var”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ise sempozyumun önemine değinerek “Artık felaketlerin, yangınların önlenmesi için ne yapılacağını bilmek, öncesinde hazırlıklı olmak, olay anında doğru müdahale etmek ve sonrasında yapılacaklar çok fazla şeyi değiştiriyor. İzmir’de bir deprem oldu ama bu depremi mümkün olan en az hasarla atlatmayı başardık. Bu başarıda belediyemizin deprem öncesinde yapmış olduğu çalışmalar ve hazırlık planlarının büyük etkisi var” ifadelerini kullandı.   

“Seminerimiz sempozyuma dönüştü”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de “30 Mart’tan bu yana süren bir çalışmamız vardı. Seminerle başlayan süreç bugün sempozyuma dönüştü. En büyük isteğimiz fuara dönüşmesi. Tüm çalışma arkadaşlarıma, TMMOB’un tüm odalarına ve yetkililerine teşekkür ederim” dedi. 

Dileğimiz Türkiye’ye yayılması
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İlkin Boz ise “Sempozyumumuzun, özellikle yangını önleyici tedbirlerin güçlendirilmesine, bu alandaki bilgi ve eğitim eksikliğinin giderilmesine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu sempozyumun İzmir’den çıkarak daha büyük organizasyonlarla Türkiye’ye yayılması en büyük amacımız ve dileğimizdir” dedi.

 
Altay, en pahalı takıma karşı 
 
Feci kaza! Dere yatağına uçtu: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Eylül 2022 Perşembe 15:15

Bir süre önce Izmır'de büyük zarar veren orman yangınları için gerekli araç ve söndürme araçları almak için kampanya yapıldı,acaba beklenen yardımlar yeterince olmadı mı? Acaba...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyleri Birliği Bayraklı'da toplandı
Kent vizyonunu geliştirmek ve toplum yararına projeler üretmek için faaliyet ...
Başkan Özçınar'a TBMM Başkanı Şentop'tan ödül
TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler” ...
Buca pazarlarında çevre farkındalığı
Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çevre kirliliğine karşı ...
 
Büyükşehir'den 'yeşil' hamle... 'Sıfır karbon' için kollar sıvandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik merkezini ...
Bergama Kültür Merkezi perde açıyor
Bergama Kültür Merkezi, Ekim ayı itibariyle yeni sezon için sahne açıyor.
Pehlivan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çömlek Festivali daveti
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ilk defa gerçekleştirecekleri ...
 
Engin ÖNEN yazdı... Belediyenin başkanı mı? Başkanın belediyesi mi?
Engin ÖNEN yazdı... Belediyenin başkanı mı? Başkanın belediyesi mi?
Taypark'ta şenlik var!
Karşıyaka Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ...
Konak’ta tehlike saçan binaya müdahale!
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, Halilrıfatpaşa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva