HABERLER>EKONOMİ
16 Şubat 2016 Salı - 09:39

İzmir’de Shoexpo heyecanı: Tasarım yarışı, defileler ve en yeni modeller

Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını 39. kez açmaya hazırlanıyor. Fuar, tasarım yarışmasının yanı sıra ünlü modacı Hakan Akkaya’nın defilesine ev sahipliği yapacak. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tunçağ, “Gerçek parayı, moda ve tasarım yapan, kaliteyi ortaya koyan ürünler getiriyor” dedi.

İzmir’de Shoexpo heyecanı: Tasarım yarışı, defileler ve en yeni modeller

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – İZFAŞ, rekorlara imza atan IF Wedding Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı’nın ardından Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın 39’uncusu için çalışmalara hız kazandırdı.

Türkiye’deki kadın ayakkabı üretiminde yüzde 40’lık paya sahip İzmir’in ürünlerinin dünya markası olma yolunda önemli adımlardan biri olan Shoexpo öncesi fuar yeni yüzü ile katılımcıları ağırlamaya hazırlanıyor. 

Fuar İzmir’de 7-10 Mart tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonda sektörün temsilcileri, yabancı yatırımcılarla buluşturacak.

SEKTÖRDEKİ HERKESİ İZMİR’DE İŞ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Antalya’da aynı sektördeki fuar çalışmalarına karşın hazırlıklarını sürdüren İZFAŞ’ın Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, fuar öncesi Egedesonsöz’e konuştu.

Tanıtım çalışmalarında yurtdışındaki katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Tunçağ, “Shoexpo’da bazı kritik konular vardı. Başka şehirlerde ayı fuarın yapılması ile ilgili. Biz katılımcılarımızla beraber çok sağlam bir şekilde hazırlanıyoruz. Burada önemli olan şey Türk üreticinin yabancı yatırımcıyla buluşması ve iç pazarda doğru zamanlarda üretime geçmiş olması. Bu anlamda hem İzmir’den hem İstanbul’dan çok değerli katılımcılarımız var.  Ziyaretçi çalışmalarımız bir o kadar da iyi gidiyor. Şu anda 20 bin kişilik bir kitleye ulaşıldı. Kaliteli ve doğru katılımcılarla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Biz sektördeki herkesi İzmir’de iş yapmaya çağırıyoruz. Onların da bu teklife kulak kabarttığını biliyoruz. İyi geri dönüşler alıyoruz. Bugün yurtdışından 300’e yakın yabancı Shoexpo için İzmir’e gelecek. Bu önemli bir nokta” diye konuştu. 

HAKAN AKKAYA DEFİLESİ VE TASARIM YARIŞMASI
Shoexpo, kapılarını iki önemli organizasyonla açacak. Bu yıl ilk kez Shoexpo’da genç tasarımcıların tanıtılması için “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” düzenleniyor. “Ege Rüyası” temasıyla gerçekleştirilen yarışmaya yurtdışından Azerbaycan, İran, Karadağ ve yurtiçinden başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara ve Konya’dan 64 tasarımcı toplam 138 tasarımı ile katılacak.

Öte yandan IF Wedding’de İtalyan modacı Alessandro Rinaudo’nun defilesine ev sahipliği yapan Fuar İzmir, Shoexpo ile ünlü modacı Hakan Akkaya’nın defilesini İzmirlilerle buluşturacak. Tasarım yarışması ve defileyle Türkiye’deki ayakkabı modasının yabancı katılımcılara tanıtılmasının önemine değinen Tunçağ, “Shoexpo’da bu sene Hakan Akkaya bir defile gerçekleştirecek. Bu bizim için çok önemli. İşin moda ve tasarım kısmı Türkiye için çok değerli. Kendimiz bu tasarımları markalaşarak satmaya başladığımızda işte o zaman, kazanacağımız zaman geliyor. Fason üretim yapmak işin kolay kısmı… Ama gerçek parayı onlar getirmiyor. Gerçek parayı, ihracatı; moda ve tasarım yapan kaliteyi ortaya koyan ürünler getiriyor. Bu Shoexpo’da özellikle yabancı katılımcıyı çok iyi etkileyeceğimizi düşünüyoruz. Bu aynı anlamda iç piyasayı da etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ
Fuar İzmir ile beraber organizasyonlardaki kalitenin giderek arttığını ifade eden Tunçağ, Shoexpo’nun 39’uncusunun ardından ilerleyen yıllarda fuarın yenilenerek marka olma yolunda devam edeceğini söyledi.  Hasan Tunçağ, “Şu an dünyada en iyi ayakkabı fuarı olarak Milano’da gerçekleşen MICAM Ayakkabı fuarı gösteriliyor. Buna farklı tatları da koymamız gerekiyor. Biz bunları Shoexpo’nun 39’uncusunu yaptıktan sonra yapacağımız toplantılarla farklılaştırarak ileri boyutlara götüreceğiz.  Bu bizim için bir başlangıç. Bu başlangıcı doğru yaptığımızı düşünüyorum. Çok iyi firmalarımız var. Bu seneki Shoexpo güzel ve katılımcısını memnun eden bir fuar olacak” şeklinde konuştu.

 
Güzelbahçe'de 'hastane gibi' barınak
 
E.Ü. rektör adayı Prof.Dr.Yağdı'dan adalet ve eşitlik vurgusu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Şubat 2016 Salı 15:30

köprülü kavşak bir an önce yapılmalı. Ayrıca son tüketiciye yönelik fuarların da sayısı artmalı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motorine zam geldi
Motorinin litresine 7 kuruş zam geldi. Zamlı tarife bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.
Selçuk’ta mühürlenen 5 yıldızlı projeye Başbakan vizesi!
Selçuk Pamucak’ta Başbakanlık engeline takılarak inşaatı mühürlenen Koruncak ...
Altında sert düşüş: ‘Çeyrek’te son durum ne?
Piyasalar yatırımcıların yeniden riskli yatırımlara yönelmesi altın fiyatlarının ...
 
Müsteşar Poyraz İzmir’in 2 limanı için tarih verdi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz ...
Turizm için akla zarar talep: Yurtdışına çıkış...
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Cemil Uğurlu, iç ...
Flaş! İşsizlik rakamları yine çift hane!
İşsizlik oranı, Kasım 2015 döneminde yüzde 10,5 oldu.
 
Başkan Kocaoğlu’na ‘hal’ çağrısı!
Büyükşehir Belediyesi, 46 yıllık Tire Toptancı Hâli’nin kapatılma kararını ...
Turizmde krize uzmanından reçete!
Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, ...
Düğünler sil baştan: Yeni moda...
Eşine dostuna önemli günlerinde taktığı altının aynısının kendisine hediye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva