HABERLER>SPOR
5 Eylül 2021 Pazar - 16:01

İzmir’de pedallar eğitim için döndü

Turkcell'in bisiklet yarışlarına yeni bir coşku katan Turkcell GranFondo Serisi'nin son heyecanı İzmir'de yaşandı. Etkinlikte yerli ve yabancı 1500 bisikletsever pedal çevirdi. İzmir Valiliği'nin desteğiyle düzenlenen yarışın engelliler kategorisine de rekor sayıda katılım oldu.

İzmir’de pedallar eğitim için döndü

Turkcell GranFondo İzmir’de ilk kez görme engelli bisikletçiler, önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle heyecana ortak oldu. Yarış kapsamında gerçekleşen sosyal sorumluluk etkinliklerinde elde edilen gelirler ise KAHEV ve TÜBİSAD iş birlikleriyle orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimleri için bursa dönüştü.

Türkiye'de sporun en büyük destekçisi Turkcell’in, sürdürülebilir çevre için bisiklet kullanımı farkındalığını artırmak ve ülkemizdeki bisiklet kullanımına destek sağlamak için başlattığı Turkcell GranFondo Yol Bisiklet Yarış Serisi'nin yeni heyecanı İzmir’de yaşanırken, 20’den fazla ülkeden 1500 amatör ve profesyonel bisikletsever pedal çevirdi. 57 ve 105 kilometrelik kısa ve uzun iki parkurdan oluşan yarışta, bisiklet tutkunları Konak Meydanı’ndan start alıp, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe güzergahından geçti. Katılımcılar, Urla dönüşünün ardından finiş için yeniden Konak Meydanı’nda buluştu. Aynı zamanda rekor sayıda bedensel engelli yarışçının katıldığı Turkcell GranFondo İzmir’de, ilk kez görme engelli bisikletçiler de önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle yarışarak bu heyecana ortak oldu.

PEDALLAR YANGIN VE SEL MAĞDURU ÇOCUKLAR İÇİN DÖNDÜ
Turkcell GranFondo İzmir'de yarış heyecanın yanı sıra etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle de Turkcell önemli bir farkındalığa imza attı. Yarışta KAHEV iş birliğiyle pedallar, geçen ay yaşanan orman yangınlarında ve sel felaketlerinde maddi kayba uğrayan ailelerin okul çağındaki çocuklarının eğitimleri için döndü. Ayrıca afet bölgesinde zarar gören okulların tadilatı için de destek sağlandı.

Yarış sonrasında yaptığı konuşmada, 20 ülkeden yüzlerce amatör ve profesyonel bisikletçinin pedal çevirdiği organizasyona katılan tüm sporcuları tebrik eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Turkcell GranFondo İzmir Yol Bisiklet Yarışı’nı hem ülkemizin tanıtımı hem bisiklet sporunun ülkemizdeki gelişimi açısından çok önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyorum. İzmir’in tanıtımı açısından da çok önemli bir organizasyon gerçekleştirdik. Bugün pedallar, aynı zamanda orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimine destek ve afet bölgelerinde zarar gören okulların tadilatı için çevrilmiştir. Hem spor yaptık hem de güzel işlere vesile olduk. Bundan dolayı da buradaki sporcularımızın ve organizasyonda emeği geçenlerin gayreti her türlü takdirin üstündedir.” dedi.

Engelli-engelsiz tüm bisiklet severlerin katılımının, yarışı daha anlamlı hale getirdiğini kaydeden Vali Köşger, “Bugün bu yarışta, ilk kez görme engelli bisikletçiler de yer almıştır. Çok sayıda engelli sporcumuz katılmış ve kendi kategorilerinde yarış heyecanına ortak olmuşlardır. Bisiklet sporu; strateji, taktik ve fiziksel gücün etkin rol oynadığı, ülkemizde gelişmekte olan bir spor dalıdır. Bu yarışın, aynı zamanda ülkemizde bisiklet sporunun gelişimine de çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bisiklet sporuna gönül verenlerin, marka şehir İzmir’de yarışması hem kentimizin hem bisiklet sporunun tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hızla gelişen teknolojinin, pek çok aktiviteyi daha zahmetsiz ve daha az enerji harcayarak gerçekleştirme imkânı sunduğunu belirten Vali Köşger sözlerine şöyle devam etti:

“Bu durum bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer taraftan da bireyleri hareketsizleştirerek -obezite gibi- çağın sorunlarını tetikliyor. Bu tür etkinliklerin, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım aracı olarak insanlarımızın bisikleti daha yaygın kullanmasını teşvik edeceğini düşünüyorum. İlimiz ve ülkemiz için çok önemli bir etkinlik olan bu organizasyonda ve bisiklet sporunun gelişiminde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yarışa katılan sporculara, bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diliyorum. Sizleri İzmir'de ağırlamaktan mutlu olduk. İnşallah devamı gelir ve seneye yine benzer bir aktivite ile bir araya geliriz. Turkcell’e ve emeği geçen tüm sponsorlara ayrıca teşekkür ediyorum.”

ÖZBAYRAKTAR: "SOSYAL FAYDA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Turkcell GranFondo Serisi ile hem sporu teşvik ettiklerini hem de toplumsal fayda sağladıklarını belirten Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, "Türkiye'nin Turkcell'i olarak, sürdürülebilir dünya için çok anlamlı bulduğumuz bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve bu konuda sporun birleştiriciliğiyle birlikte toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet yarışlarını destekliyoruz. Ayrıca GranFondo yarışlarıyla, ülkemizde bulunan toplam 50 milyon bisikletin kullanıcılarını aktif hale getirerek şehirlerde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bu yarışla geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan yangın ve sel afetlerinden zarar gören çocuklarımızın eğitimine de destek oluyoruz. Yarış sayesinde toplanan bağışlar afet bölgelerindeki öğrencilerimize burs imkanı sağlayacak" dedi.

Özbayraktar, "Turkcell GranFondo Serisi ile engelli vatandaşlarımızın hayata eşit katılımını ne kadar desteklediğimizi de bir kez daha göstermek istedik. Ne mutlu ki bugün rekor sayıda engelli bisiklet yarışçımız da bizlerle birlikte bu heyecanı yaşadı. Ülkemizin en güzel şehirlerinden İzmir’de rekor bir katılımla ikinci etabını gerçekleştirdiğimiz GranFondo Serisi’nin yapılmasında desteklerinden dolayı başta İzmir Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu organizasyona sahip çıkan İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" açıklamasını yaptı. Turkcell GranFondo Serisi’nin ilk yarışı haziran ayında İstanbul’da düzenlenmişti.

ELEKTRONİK ATIKLAR DA EĞİTİM BURSUNA DÖNÜŞTÜ
Dünyaca ünlü Granfondo yol bisiklet yarışlarının heyecanını ülkemize taşıyan Turkcell, katılımcıların yarış alanına getirdikleri elektronik atıkların gelirini de eğitim desteğine dönüştürdü. Etkinlik alanında ve Turkcell mağazalarında toplanan tekno atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir, TÜBİSAD iş birliğiyle yine orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören çocuklar için eğitim bursuna dönüşecek.

DEĞİŞİM İÇİN HAREKET
Turkcell, haziran ayında gerçekleşen Turkcell GranFondo İstanbul etabında Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, Türkiye’nin insan odaklı ve çevreye duyarlı lider teknoloji şirketi olarak tüm iş süreçlerini, çevresel sürdürülebilirlik, dijital kapsayıcılık ve sorumlu iş yapış perspektifinde değerlendirerek etkinliğe farklı bir boyut kazandırmıştı. Bu kapsamda Turkcell, yarışmacıların tişörtlerine yapıştırabilecekleri BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı, "Değişim için harekete geç" mottosuyla birlikte çıkartma olarak bastırırken, Turkcell Bisiklet Takımı da yarışmaya, #DeğişimİçinHareketeGeç formasıyla katılmıştı. Konak Meydanı’ndan start alan Turkcell GranFondo İzmir’de de yine tüm yarışmacılar ve Turkcell bisiklet takımı üzerinde bu çıkartmaların bulunduğu formalarla yarıştı. (DHA)

 
İçişleri duyurdu! 1 terörist daha teslim oldu
 
Akılalmaz olay! Midesinden Nokia 3310 çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filenin Efeleri gruptan çıkmayı garantiledi!
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki üçüncü maçında ...
Göztepe'de Çağdaş Atan da olmadı... İki yeni isim gündemde!
SüperLig'de teknik direktör Ünal Karaman'la yollarını ilk 3 maç sonrası ...
Pınar Karşıyaka idare etti
ING Basketbol Süper Ligi'nde sezon öncesi büyük oranda yenilediği kadrosuyla ...
 
Altınordu'ya tanıdık rakip
TFF 1'inci Lig'de ilk 3 hafta sonunda topladığı 1 puanla düşme hattında ...
Altay Başkanı Ekmekçioğlu projelerini açıkladı
Süper Lig ekiplerinden Altay'da Başkan Özgür Ekmekçioğlu, siyah-beyazlıların ...
A Milli Takım Cebelitarık'ı 3-0 yendi
A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki ...
 
Filenin Sultanları Avrupa üçüncüsü
2021 CEV Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 yenen A ...
Göztepe hata yapmak istemiyor
Süper Lig'de ilk 3 haftada sadece 2 puan toplayıp teknik direktör Ünal ...
İçişleri'nden futbol maçları için ek genelge
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne “Stadyumlara Giriş Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva