HABERLER>EKONOMİ
28 Aralık 2017 Perşembe - 11:52

İzmir’de o pazaryeri için önemli hamle: Bayraklı'ya 'Balçova' modeli!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla mahkeme kararı nedeniyle önümüzdeki günlerde kaldırılacak olan Özkanlar Pazaryeri için arayış başladı. Pazarcılar Esnaf Odası yetkililerle görüşme sonrasında Bornova sınırlarındaki viyadük altını buldu.

İzmir’de o pazaryeri için önemli hamle: Bayraklı ya  Balçova  modeli!

EGEDESONSÖZ-  Bayraklı Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren Özkanlar Pazarı için mahkeme kararı gereği işlemlerde sona yaklaşıldı. Semte adını veren “Özkanlar” ailesinin açtığı dava sonrasında pazaryerinin kaldırılması kararı çıkmıştı. Mahkemenin şehir içinde kurulan Pazar yerleri için verdiği son tarih yeni yıl itibariyle başlarken Bayraklı Belediyesi de işin içinden çıkamadı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla pazarın mahkeme kararına dayanılarak kaldırılması çalışmaları da başlatıldı.

- PAZAR YERİ KRİZİ İLE İLGİLİ BORNOVA'DAN AÇIKLAMA: GÜNDEMİMİZDE YOK!

YER BULUNAMADI
Danıştay kararının ardından uzun süredir Bayraklı ilçesi sınırlarında yer arayan belediye uygun alan bulamadı. Mülkiyeti hazineye ait farklı kurumlara tahsisli yerler için belediye adına kamulaştırma da yapılamadı. Belediyenin “istenen rakamlar çok yüksek” açıklamasının ardından Manavkuyu ve Özkanlar bölgesinde belediye yurdu, Telekom binası ve çevresindeki boş arsalar da zamanla değerlendirilemedi. Belediye bir ara Özkanlar Pazarı’ndaki esnafı Çamkıran Pazaryeri’ne taşıma ve haftanın diğer kalan günlerinde taşınacak esnaflara da tezgahları açma izni vermeyi düşündü. Tüm formüller ve çalışmalar başarısızlıkla sonuçlandı.

İzmir Pazarcılar Esnaf Odası ve Bayraklı Belediyesi’nin tespit rakamlarına göre Özkanlar’da faaliyet gösteren 700’e yakın pazar tezgahı bulunuyor. Önümüzdeki günlerde kaldırılacak olan pazarın için oda yönetimi de Bornova İlçesi sınırlarında yer alan Çevreyolu’nun altındaki Karayolları’na ait köprü ve viyadük altını uygun buldu. Pazarcılar Odası, daha önce Balçova’da krize neden olan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün uygun bulmasıyla sonuçlanan sistemi uygulamak için yetkili makamlara başvurularda bulundu.

Karayolları yetkilileriyle görüşen Oda Başkanı Hamdin Erişen daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti. Talepleri pazarcılar adına ileten Erişen, AK Parti milletvekillerinden de viyadük altına izin için destek istedi.

VAKFA AİT ALAN
Pazarcılar Odası’nın talepte bulunduğu Bornova Metrosu’nun Ege Üniversitesi Hastanesi yönündeki çıkışına yakın bölgede yer alan yeni yerin bir bölümünün İzmir Trafik Vakfı’na tahsis edildiği belirlendi. Vakfın özellikle Bornova ve Bayraklı sınırlarındaki araçları çektiği yer alan belirlenen otopark alanının da kaldırılması için vakıf yetkilileriyle görüşüldü. Vakıf yönetiminin talebe sıcak baktığı, uygun yer arayışına girdiği dile getirildi.

BORNOVA NE DİYECEK?
Bayraklı Belediyesi sınırları içinde çözülemeyen sorunun yeni çözüm yerinin Bornova Belediyesi sınırları içinde bulunması da kafaları karıştırdı. Bornova Belediyesi yetkililerinin duruma sıcak bakmadığı öğrenilirken yeni alana yakın bir alanda Bornova’nın mevcut bir pazarının bulunması da sorunun çözümünde engel gösterildi. Öte yandan, Karayolları daha önce Bornova’nın “viyadüklerin altında uygun yer belirlensin, Pazar kuralım” talebine resmi yazıyla olumsuz yanıt vermiş, güvenliği gerekçe göstermişti.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Bayraklı’daki pazaryerinin kaldırılacağını belirten İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erişen, “Karayolları, siyasi partiler ve belediyelerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Köprü ve viyadük altını uygun bulduk. Tıpkı Balçova’daki gibi bir model planlıyoruz. Kısa süre içinde Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila ile de görüşeceğiz. Bu konuda sorunumuz büyük. Yaklaşık 700 Pazar tezgahı için uygun yer bulunması lazım. Bu konuda uzun süredir gösterdiğimiz gayretlerden bir sonuç alamadık. Olumlu gelişmeler olmasına rağmen halen duruma nokta konulmadı. Esnafımızın boş geçen zamanı fazla olmamalıdır. Yoksa dayanamazlar” dedi.

 
Afganistan'da Şiilere saldırı: 40 ölü!
 
Bornova'da gaziler ‘Ayla’ ile duygulandı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin doğru 11 Mart 2018 Pazar 03:48

Devlet millet elele verip pazar yeri yapmak için denizi dolduralım. Herkes faydalansın. İkinci bir önerimde Bakanlığın oluruyla Bayraklı dan akan derenin üstünü emniyet Yönünden gerekli şekilde kapatılarak pazar yerine dönüştürülebilir. Yada uygun geniş Yol iki katlı olarak üstü pazaryeri olabilir.

Yorumu oyla      9      5  
aylin gümüş 26 Şubat 2018 Pazartesi 11:20

önce yer temin edilr daha sonra insanlar bekletilir pazarcılık yapan ailesini bununla geçindiren insanları yok saymak ama onların ödediği vergiler ile oralarda oturmak nasıl bir vicdandır...

Yorumu oyla      9      5  
EKREM 6 Şubat 2018 Salı 21:19

En uygun pazar yeri bornava viyadüğü beklemeye gerek yok ne bekliyorlar halkı marketlere mahküm etmeyin ilgililer anlayış göstersin

Yorumu oyla      11      5  
Murat 6 Ocak 2018 Cumartesi 21:00

Belediye danistaydan döner karar diye yatmış. Dönmedi nolcak bir b planı olmaz mı ya. Yazık.

Yorumu oyla      11      5  
Muge 29 Aralık 2017 Cuma 19:07

Pazarımız dokunmayın insanları a.v.m.lere mahkum etmeyin

Yorumu oyla      13      5  
Bulent 29 Aralık 2017 Cuma 19:01

Pazar esnafını yok saymak sosyal demokrat belediye lige hiç yakismiyor esnafa bir yer göstermesi gerekir

Yorumu oyla      11      5  
Aygül Değirmenci 29 Aralık 2017 Cuma 12:14

Özkanlar Pazar yeri değiştirilirse eski önemini güzelliği bitirilecektir.

Yorumu oyla      12      5  
Serap 28 Aralık 2017 Perşembe 21:47

Paza alanlarinin trafikten uzak geniş arazilere kurulması gerekiyor bazi pazarlara trafigin yoğunlüğundan girip cikamiyorsun gittigine pişman oluyorsun bu tur sorunlar biran once cozulse iyi olurdu çunku halk olarak pazarı cok severiz hayatimiza anlam katiyor vazgeçilmezimizdir lutfen kulak verin ilgililer

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet 28 Aralık 2017 Perşembe 19:55

Ya bunlar belediyecilik yapmayı bilmiyor. Acaba ayın 15 inde aldıkları paraları huzurla yiyorlar mı? Bir belediye düşünün ki gokdelenlere izin vermekten halkın pazar yeri için yer ayırmayı unutsun ya da bulamasin

Yorumu oyla      14      5  
SERPİL 28 Aralık 2017 Perşembe 16:18

Çözüm mü şimdi bu? Önce yerini ayarlarsın sonra taşırsın.Tabi esnafını ve alışverişe gelenleri düşünerek...Sanki vatandaş Üçkuyular pazar yerinden çok memnun.Bir zahmet pazar kurulunca bir gidip bakın.Otobanın F.Altay çıkışı park eden araçlar yüzünden tek şerite düşüyor.Vatandaş rezil rüsva.Çözümmüş peh!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşçi de patron da buna başvurmak zorunda!
İş Mahkemeleri Kanununda yapılan İşçi işveren anlaşmazlıklarına dair değişiklik ...
İzmir iş dünyası 2018’den umutlu
İzmir iş dünyası temsilcileri, 2017 yılı sona ererken geride kalan yılı ...
Zeytinyağının patronundan ‘fiyat’ çıkışı: Millet bu yağı yiyemez!
Maliyeti 15 TL’ye gelen zeytinyağının marketlerde satış fiyatının 2 katının ...
 
Buca'da çevre galip, taş ocağı mağlup!
Buca Kırıklar Köyü’nde yapılması planlanan taş ocağına mahkeme “dur” dedi. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bit Pazar’sız İzmir olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Bit Pazar’sız İzmir olur mu?
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda sakin seyir devam ediyor. Dolar kuru sabah ilk işlemlerin ardından ...
 
Akgerman’dan BASİFED’e veda
Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyeleri ...
Bakan Fakıbaba'dan 4 dolarlık et yanıtı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sudan'ın "4 dolara ...
Yılbaşı coşkusu Özdilek İzmir AVM’de yaşanıyor
Açıldığı ilk günden bu yana "müşteri varsa biz varız" düşüncesi ile müşteri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva