HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2020 Perşembe - 10:12

İzmir'de 'Göktaşı' iddiasına açıklama geldi

İzmir çevre illerde, dün gece saatlerinde bir ışık süzmesinin vatandaşlar tarafından fark edilmesi sonrası, gök taşının düştüğüne dair iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal da korkulacak bir şey olmadığını belirterek, "Gökyüzünde doğu ufkundan batı ufkuna gidecek şekilde gök taşının atmosfere girdiğini atmosferde yanıp yok olduğunu gördük. Bu bir doğa olayıdır" dedi.

İzmir de  Göktaşı  iddiasına açıklama geldi

Dün gece sabaha karşı Ege çevresindeki bazı illerde ışık süzmesi fark edildi ve gökyüzü birkaç saniyeliğine aydınlandı. Bu nedenle de sosyal medya hesaplarında meteor düştü iddiası ortaya atıldı. Birçok kişi "Meteor düştü mü?" "Hangi illere meteor düştü?" "Meteor neden düşer?" gibi sorular sormaya başladı. Pek çok vatandaş da Manisa'nın Salihli ilçesinde şimşek çakar gibi ışık görüldüğünü ve bu ışığın ardından Marmara Gölü yakınlarında bulunan sazlık alandaki yangının bir gök taşının düşmesi sonucunda çıktığını iddia etti.

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal ise, yaşanan olayda bir gök taşının atmosfer içinde girdiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Dün akşam saatlerinde İzmir'de bir parlamanın olduğu fark edildi. Gözlemevimizde, gökyüzünü kaydeden aygıtlarımız var. Bu haber geldikten sonra kayıtlarımızı inceledik. Dün saat 21:48 sularında gökyüzünde doğu ufkundan batı ufkuna gidecek şekilde gök taşının atmosfere girdiğini fakat bu gök taşının atmosferde yanıp yok olduğunu gördük. Aynı şekilde dün gece saat 04:21 sularında ikinci bir gök taşının gökyüzü semalarına girdiğini ve gökyüzünde parçalandığını gördük. Fakat bazı görgü tanıkları bu taşın Manisa Salihli bölgesine düştüğünü ve bu sebeple sazlık alanda da yangının çıktığını iddia ediyor. Manisa’ya giden hocalarımızla böyle bir olayın olup olmadığını inceliyoruz."

'KORKULACAK BİR OLAY DEĞİL'
Yaşanan durumun korkulacak bir olay olmadığını dile getiren Dal, "Yıl içinde bir düzeneye yakın meteor yağmuru yaşanır. Bu meteor yağmuru halkımızın yıldız kayması olarak nitelendirdiği olaydır. Uzayda boş halde dolanan parçaların dünyanın çekim etkisiyle atmosfer içerisinde yanmasından kaynaklanan bir olaydır. Dolayısıyla taşlar yandığı için gökyüzünde bir ışık izi oluşur. Halkın yıldız kayması olarak nitelendirdiği şey bir meteor olayıdır. Güneş sisteminin oluşumuna baktığınız zaman merkezde bir güneş etrafında gezegenlerin oluştuğunu görüyorsunuz. Bu oluşum sırasında arta kalan parçalardan kayaçlar oluşmuştur. 4 buçuk milyar yıldır bu parçalar dünyaya düşmeye devam ediyor. Hemen hemen her gün bir düzineye yakın küçük ölçekli parçacığın atmosfere girdiğini görüyoruz. Bu bir doğa olayıdır. Günün belli saatinde rüzgarın çıkması kadar doğal bir olay. Korkulacak bir olay değildir. Yeryüzünde yüz bine yakın teleskop yaklaşık 3 bin 500'e yakın uydu tüm dünyayı kontrol ediyor. Yaklaşan bir gök taşı, kuyruk yıldızı olduğunda hemen fark edilir" dedi.(DHA)

 
Akılalmaz ifade! 'Taksiciye alkolü ben içirdim'
 
Bahçe Sohbetleri’yle salgının etkilerini yeniyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akılalmaz ifade! 'Taksiciye alkolü ben içirdim'
Ankara'da, polisin uygulama noktasında alkol kontrolü yaptığı taksi şoförü ...
Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Irak'ın kuzeyi Gara ve Avaşin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla ...
Azeri suç örgütü elebaşı Salifov Antalya'da öldürüldü
Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov, Antalya'da bir otelde yemek yerken ...
 
İzmir'deki fay hattında yeni bulgular: 7,0'lık deprem üretmiş!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ...
Adana'da sahası olmayan beyzbolun sopasına yoğun ilgi
Beyzbol sahası ve kulübünün olmadığı Adana'da, beyzbol sopaları yoğun ...
İzmir'de çalıntı arabayla soygun: Markette sigara bırakmadılar!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 şüpheli, önce bir otomobili çaldı ardından ...
 
İzmir'de atölyede yangın: İtfaiye erleri güvercini kurtardı
İzmir'de oto tamir atölyesindeki yangın hasara neden oldu. İtfaiye ekipleri, ...
Nedim Atilla yazdı... Hacı Bektaş-ı Veli
Nedim Atilla yazdı... Hacı Bektaş-ı Veli
İzmir'de kadına şiddete polis engeli: Gözaltında da rahat durmadı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 5 yıl önce boşandığı M.Ö.'nün evine giderek, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva