HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2023 Pazartesi - 09:03

İzmir’de deprem seferberliği!

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından İzmir’den AFAD, Emniyet, Jandarma, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kızılay ekibi afet bölgesine doğru yola çıktı.

İzmir’de deprem seferberliği!

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan depremin ardından İzmir’de çok sayıda arama kurtarma ekibi de yola çıktı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’den hangi ekibin hangi kente doğru yola çıktığının bilgisini paylaştı.

İzmir AFAD’dan 3 arama kurtarma aracı, 2 arama kurtarma köpeği ve 30 personel Osmaniye iline, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 7 UMKE Timi, 30 personel, 5 112 ambulans ekibi 16 personel, 1 mobil komuta aracı ve 48 personel Hatay’a doğru yola çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan  6 itfaiye aracı, 30 personel ve 2 köpek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 7 araç, 3000 kişilik yemek tırı ve 41 personel Osmaniye’ye doğru hareket etti.

VALİ KÖŞGER: İZMİR'DEN DESTEK EKİBİ YOLA ÇIKTI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir AFAD ekiplerinin ve sivil gönüllülerinin karadan ve havadan bölgeye doğru hareket ettiğini açıkladı. Köşger paylaşımında "Ülkemizin Güneydoğusunda maalesef çok büyük bir deprem oldu. Vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İzmir AFAD ekiplerimiz ve sivil gönüllülerimiz karadan ve havadan bölgeye intikal ediyorlar. Geçmiş olsun güzel ülkem." ifadelerine yer verildi. 

41 PERSONEL YIKIM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ
Soyer’in paylaşımlarına göre araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye’ye doğru yola çıkarken, yemek tırının da personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine doğru hareket etti.

Soyer’in paylaşımları şu şekilde:

Geçmiş olsun Türkiye. Kahramanmaraş'taki 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgedeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekipleri yardım ve destek için harekete geçti. Kötü haberler almamak için duacıyız.

Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız.

İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz.

Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz.

MENEMEN EKİBİ DE YOLA ÇIKTI
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da MAKUR (Menemen Arama Kurtarma) ekiplerinin yola çıktığının bilgisini paylaştı. 

Pehlivan'ın paylaşımları ise şu şekilde:

Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde, Menemen Belediyesi MAKUR (Menemen Arama Kurtarma) ekibimiz AFAD’ın talimat ve talepleri doğrultusunda deprem bölgesine giderek kurtarma çalışmalarına destek verecek. Tam da bugün birlik, beraberlik ve dayanışma zamanı. Menemen Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla, elimizden ne geliyorsa orada olacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır diliyorum. Tüm dualarımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız için. Geçmiş olsun Türkiye’m.

ÇİĞLİ EKİBİ DE YOLDA
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin (ÇAK) de yola çıktığını ilan etti.  Başkan Gümrükçü'nün paylaşımında "ÇAK Ekibimiz Yola Çıkıyor! 12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz, İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle Osmaniye'de arama kurtarma çalışmalarına dahil olacak." ifadeleri yer aldı. 

BUCAKUT'TAN SEFERBERLİK
Deprem sonrası Buca Belediyesi Arama Kurtarma ekibi de 36 personel, 4 arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile yola çıktı. Konuyla ilgili paylaşım yapan Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç "BUCAKUT ekibimiz ile birlikte afet bölgesine doğru yola çıktık. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 36 personel, 4 arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı olmak üzere 7 araçlı ekibimizle yola çıktık." dedi. 

İzmir Valiliği tarafında paylaşılan liste şu şekilde:

İzmir AFAD'dan

3 Arama Kurtarma Aracı

2 Arama Kurtarma Köpeği 30 Personel Osmaniye İline

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden 7 Umke Timi 30 Personel

5 112 Ambulans Ekibi 16 Personel

1 Mobil Komuta Aracı 2 Personel Toplam 48 personel ile Hatay İline

İZMİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'nden

1 Araç

2 Personel arama kurtarma ekibi Gaziantep İline 120 Çevik Kuvvet Personeli Polis Memuru hava yolu ile Adana İline

İZMİR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI

Bornova J.Komd.Tug.Klığından 880 personel Foça J.Komd.Okl.Klığından 120 Personel

Toplam 1000 Personel Deprem Bölgesine

İ.B.B İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinden

6 İtfaiye Aracı

30 Personel

2 Köpek Osmaniye İline

İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nden

7 Araç

3000 Kişilik Yemek Tırı

41 Personel Osmaniye İline

İzmir Kızılay'dan

25 Personel

20 Gönüllü

6 Araç Kahramanmaraş iline

GEA İnsani Yardım (Arama Kurtarma) Derneği'nden;

17 Personel

2 Araç Osmaniye İline

İZMİR SAR Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği'nden

12 Personel

3 Araç Osmaniye iline

1345 Personel Hava yolu ve 32 ekip aracı ile deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkmışlardır.

Egeli 28 sağlık çalışanı deprem bölgesine gidiyor
Ege Üniversitesinde ilk etapta içlerinde farklı branşlardan hekimlerin de olduğu gönüllü 28 sağlık çalışanı deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de yaşanan depremden dolayı tecrübelerinin bulunduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemiz, tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Depremin verdiği yıkıcı hasarı bir nebze olsun azaltmak ve bölgeye yardım eli uzatmak adına senatomuzda bir takım kararlar aldık. İzmir depreminden edindiğimiz tecrübe ile bölgemize elimizden geldiğince yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Gönüllü personelimizden oluşan 28 kişilik sağlık çalışanı grubumuz, Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda askeri uçakla bölgeye sevk edildi. İleriki aşamalarda bu sayıyı artıracağız. Tüm ülke olarak el birliği ile bu felaketi de atlatacağımıza inancım tam. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) deprem seferberliği başlattı. Tüm birimlerini teyakkuza geçiren DEÜ’den ilk etapta 20 kişilik doktor ve 17 kişilik hemşire ve paramedik grubu yaraları sarmak için Hatay’a gitti. DEÜ Mağara Araştırma Topluluğu ile alanda deneyimli teknik ve idari personeli de 25 kişilik ekiple Gaziantep’teki arama/kurtarma çalışmalarına destek verecek. Buz ve Kaya Tırmanış Çalıştayı için Erzurum’da bulunan DEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ekibi de farklı ülkelerden gönüllü tırmanış sporcuları ile karadan Gaziantep’e ulaştı.

 
Dünyadan Türkiye'ye yardım eli!
 
TTB'den, 'hastanelere başvurmayın' çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdulkadir mulhim 8 Şubat 2023 Çarşamba 09:29

kurtarmaya gönüllü olmak istiyorum 05386831103

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Görür üç gün önceden uyarılarda bulunmuş!
Bilim Akademisi üyesi, jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün Kahramanmaraş'ta ...
Kandilli Rasathanesi: Artçılar bir yıl sürebilir
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ...
Deprem bölgesinde okullar 2 hafta tatil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ...
 
Deprem bölgesine askerler gönderildi
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin ...
Deprem uzmanı uyardı: 6 üzerinde artçı depremleri yaşayabiliriz
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk ...
Deprem bölgesinde kar ve yağmur etkili olacak
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, 7,4 büyüklüğündeki depremden en ...
 
Depremle ilgili provokatif paylaşım yapan 13 hesap tespit edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ...
Tarihi Gaziantep Kalesi hasar gördü
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremden ...
Yıkım bölgesinden kareler!
Yıkım bölgesinden ilk kareler!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva