HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2015 Salı - 14:24

İzmir’de Davutoğlu afişi yırtan emekli albaya hapis cezası!

İzmir’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi için hazırlanan duyuru panolarını kesen ve fotoğrafın gözlerini oyan emekli Albay Ahmet Hasip Tulumbacı 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelenirken İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, “Maddi tazminat talebimiz yoktu. Adalet de yerini buldu. TSK’da üst düzey görevde bulunmuş bir kişinin daha faydalı işlerle uğraşmasını beklerdik” dedi.

İzmir’de Davutoğlu afişi yırtan emekli albaya hapis cezası!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - 7 Haziran genel seçimi öncesinde İzmir’de miting düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı pankart ve ayaklı panolara düzenlenen saldırı ile ilgili mahkeme süreci tamamlandı. 

24 Mayıs’ta kente gelen Davutoğlu’nun Gündoğdu mitingi öncesinde cadde ve meydanlar duyuru ve afişlerle donatılmıştı. Karşıyaka Girne Caddesi’nde bulunan panoların birer gün ara ile gece yarısı kesilmesi ve Davutoğlu’nun gözlerinin oyulması dikkat çekmişti. Yapılan şikayet üzerine harekete geçen polis güvenlik kamera kayıtlarından şahsa ulaştı ve gece yine panolara zarar verirken suçüstü yapıldı. Yapılan sorgulama ve araştırma neticesinde de kişinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Albay rütbesiyle emekli olan Ahmet Hasip Tulumbacı olduğu ortaya çıktı.
 


PARTİ ŞİKAYET ETTİ
AK Parti’nin o dönem ilçe başkan yardımcısı olan Nurettin Albayrak da karakola giderek Tulumbacı’dan şikayetçi oldu. Tulumbacı, kişinin cezalandırılmasını isterken maddi bir talepte bulunmayacaklarını ifade etti.
 
Olay emniyetten önce savcılığa ardından da mahkemeye yansıdı. Mahkemede, Tulumbacı, “Pankartları yırtmadım. Bağlı olduğu yerden iplerini çözdüm. Yere düştü. Bir gün öncesinde de pankartlar vardı. Bir kısmı zaten yırtılmış. Ben onları yere indirdim. Zarar vermedim” diye konuştu.
 
ASKER DÜZENİ!
Tulumbacının Avukatı Kenan Mutlu da, maddi bir zararın söz konusu olmadığını ifade ederken şikayet unsurlarının oluşmadığını vurguladı. Avukat Mutlu, “Pankartların maddi bir değeri yok. Müvekkilim emekli bir albaydır. Her asker gibi eşyalar konusunda titizlik göstermektedir. Sabahları yürüyüş yaptığı güzergahta olan önceden yırtılmış panoları ‘düzensizlik yarattığı gerekçesiyle’ oradan çıkartmış ve yerine bırakmıştır. Mala zarar verme de yoktur” dedi.
 
HAPİS CEZASI
Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bayram Yılmaz tarafları dinledikten sonra Tulumbacı’nın siyasi partinin eşyasına zarar verme suçu işlediğini belirterek bir yıl hapis cezası verdi. Bu olayın zincirleme devam ettiğini vurgulayan hakim Yılmaz cezayı katlayarak 1 yıl 3 aya çıkarttı.  Sanığın geçmişteki iyi hal ve durumu gözetilerek karar daha sonra değiştirilerek ceza indirildi ve 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.
 
Mahkeme müdahil tarafın tazminat talebinde bulunmaması, iyi hal ve olumlu davranışları nedeniyle hapis cezası için ‘hükmen açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar verdi. Tulumbacı eğer 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlerse hapis yatacak.


 
ADALET YERİNİ BULDU
Kararın ardından açıklama yapan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, “Adalet yerini buldu. Biz maddi bir talepte bulunmadık. Sayın başbakanımızın İzmir mitingi öncesinde ilçemizdeki ayaklı panolar ve pankartlar kesildi. Saldırıyı gerçekleştireni de emniyet titiz çalışması sonrasında buldu. Mahkeme de gereken cezayı verdi. Umarım gereken dersi almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Albaylık gibi bir rütbeden emekli olan kişinin daha faydalı işlerle uğraşmasını beklerdik. Ne yazık ki bu milletin büyük değeri olan ordumuzda hizmet eden bu fikirde insanlar da var. Bir ülkenin Cumhurbaşkanını, başbakanını ya da yöneticisini sevmek zorunda değilsiniz. Ama saygı duymak zorundasınız. İlçe başkanlığı olarak seçim dönemlerinde çeşitli zorluklar yaşadık. İlçe binamız yakıldı. Daha sonra bombalı saldırı oldu. Afişlerimiz, pankartlarımız kesildi, söküldü. Biz yılmadan, bıkmadan buna rağmen çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
17 kişinin öldüğü faciada 5 tutuklama
 
Konak’ta gerçeği aratmayan tatbikat
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 30 Eylül 2015 Çarşamba 15:30

haneye tecavuz gibi bisey cezasi 5 yil hapis

Yorumu oyla      11      6  
engin 30 Eylül 2015 Çarşamba 10:33

ilk isimli yorumcu eğer chp afişleride yırtılsa benim tepkim aynı olurdu.Afiş yırtmanın cezası hapis olmamalı.Afişi yırtan kişinin davranışı elbette cezasız kalmamalı ama bu para cezası olmalıydı.

Yorumu oyla      15      6  
ilk 30 Eylül 2015 Çarşamba 09:19

izmirde chp afişleri yırtılsa ben tepkileri düşünemiyorum. arkadaslar objektf olalım. İzmirde ak parti afisine yaparlar başka ilde de başka partiye. emsal karar bence. caydırıcı olur umarım. herkes reklamını yapar vatandaş özgür iradesiyle karar verir.

Yorumu oyla      12      8  
kvncozsy 29 Eylül 2015 Salı 23:55

@reyhan demir Kardeşim adam pankartı yırttı diye Hapis cezasımı verilir ? savundugun şeye bak allah aşkına !!! Görende devlet malına zarar vermiş sanacak . arkadaşların yazdıgı gibi alt tarafı bir pankart. Şeriat ülkesi değil burası ! hangi kanunda yazıyor pankart yırtmaya hapis cezası?

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 29 Eylül 2015 Salı 22:39

Bu durumu yaratan sizlersiniz dolayısıyla da bunun suçlusu da sizlersiniz, insanları bu kadar kutuplaştırırsan ve benden olmayan diye ayırırsan olacağı budur. yolsuzluklarla mücadele etme protesto edenlerin peşine düş ne adalet be!

Yorumu oyla      16      5  
reyhan demir 29 Eylül 2015 Salı 20:56

biraz saygılı olun herkese ya,hem demokratız diyorlar hemde pankartı yırtıyorlar. bir emekli adamın ne işi olur böyle şeylerle yazık çok yazık

Yorumu oyla      17      24  
egeden 29 Eylül 2015 Salı 17:56

Alt tarafı Afiş yahu !!! Hadi küfür edene ceza verilmesini anlarım sonuçta ülkenin başbakanı ama Afiş yani alt tarafı bir bez parçası yazık günah. ne yapacaklar ? izmire her gelişlerinde binlerce insan balkonlardan protesto ediyor Herkesi hepse mi atacaklar? Bunlar hep halkı sindirme,izmirliyi korkutma politikası.yazık gerçekten yazık. Afişi yırtmış eyvah ne büyük hakaret ne büyük hakaret.

Yorumu oyla      33      13  
gün gelir devran döner.. 29 Eylül 2015 Salı 17:45

adalet yerini buldu demiş. bu ülkede adalet mi var ? bütün hakimler savcılar akp li oldu. digerlerini paralel diyerek fişlediniz.

Yorumu oyla      31      14  
ozzy 29 Eylül 2015 Salı 17:20

Zavallı AKP neler ile uğraşıyor

Yorumu oyla      35      15  
yorum 29 Eylül 2015 Salı 17:11

parti afislerine kimse taciz yapmamalı. her parti için aynı. o zaman beğenmediğini saldır yırt dağbaşı mı burası.

Yorumu oyla      20      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK’dan flaş açıklama: 25 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak ve Hakkari’de yapılan operasyonlarda ...
‘Yan baktın’ cinayetinin zanlısı teslim oldu
İzmir’in Dikili İlçesi'nde, çıkan 'Yan baktın' kavgasında, üniversite ...
İzmir’de römorkör faciasında kritik rapor: Ölümler hesap hatası!
İzmir’deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, 'TCG Değirmendere' adlı askeri ...
 
Valilikten skandal 'ilk zil' töreni: Protokol gölgede...
Sivas’ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen ...
Bakanlıktan 'antik kente mermer' açıklaması: Zamanla...
Kültü ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki ...
Köylerdeki sandıklar ilçeye taşınacak
Hakkari’nin Yüksekova İlçe Seçim Kurulu tarafından köylerdeki sandıkların ...
 
Adana'da polis aracına hain saldırı: 2 şehit
Adana'da devriye gezen polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı'na silahlı saldırı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin makam aracının ...
İzmir’de korkunç bayram bilançosu: 6 ölü, 315 yaralı
Alınan tedbir ve yapılan uyarılara rağmen kentte 9 günlük bayram tatilindeki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva