HABERLER>EKONOMİ
14 Eylül 2022 Çarşamba - 11:22

İzmir’de büyük kriz kapıda… Dört belediye için ‘grev’ çanları!

İzmir’de SODEMSEN ile DİSK arasında Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili’de devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde çıkmaza doğru gidildiğini vurgulayan ve  ‘grev’ resti çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzdeki  hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu  ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi. Aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev ilam ve grev kararlarını alarak  grev hazırlıklarına başlayacaktır” dedi

İzmir’de büyük kriz kapıda… Dört belediye için ‘grev’ çanları!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - DİSK İzmir Şube Başkanlığı SODEMSEN ile yürütülen Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili belediyelerindeki Toplu İş Sözleşmeleriyle  ilgili olarak  basın toplantısı düzenledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ayrıca dört belediyenin sendika temsilcileri de katıldı.

GREV BİZİM SİLAHIMIZDIR!
Konuşmasını gerçekleştiren Sarı, arabuluculuk sürecinin tamamlandığını belirtirken sorunun çözülmemesi halinde grev yapabileceklerini belirterek, “Daha önce de kamuoyuna bilgilendirme yaparak İzmir’ de örgütlü olduğumuz dört  belediyemizdeki üyelerimizi kapsayan toplu iş sözleşmeleri ile ilgili yasal süreçlerin sonuna yaklaştığımızı bildirmiştik. İzmir'de bugün itibariyle Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Personel A.Ş sözleşmelerinde arabuluculuk süreçleri sonlanmıştır. Sendikamızın masada bitirme niyetini her seferinde dile getirdiği bir ortamda, geçen haftaya kadar gelinen ve ağır işleyen sözleşme süreçleri için belediye taraflarına da bilgi verilmiş ve o zamandan bugüne dek bazı ilerlemeler gözlenmiştir. Özellikle Buca Belediyesi’nde örgütlü şubemiz yaptığı görüşmelerle sözleşmeyi  bitirme noktasına yaklaştırmış, Bayraklı’da görüşmeler hızlanmış ve bugünde öğleden sonra devam edecektir. Bornova’da ise perşembe günü toplu iş sözleşmesi görüşme teklifi sendikamıza iletilmiştir. Bütün bu görüşmeler ve girişimler Toplu İş Sözleşmelerini masada en iyi şekilde bitirmek, bu kente hizmet veren üyelerimizin refahını artırmak ve emeğinin karşılığını almaktır.  Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzde  hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu  ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev ilam ve grev kararlarını alarak  grev hazırlıklarına başlayacaktır.

En son Temmuz 2021’de zam alan ve yaklaşık 17 aydır zamsız çalışarak ekonomik krize karşı yaşam mücadelesi veren  başta üyelerimiz ve sendikamız, önümüzde yaşanacak grev dalgalarında bu kentte yaşayan insanlara hizmet üretilmediğinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu konuda  her türlü görüşmenin ve çabanın sendika yöneticilerimiz tarafından yapıldığını kamuoyuyla paylaşırız. Başta Sodemsen’in çözüm üretmek yerine,  bu zamana kadar süren ağırdan alan tavrı  nedeniyle  gerçek koşulları görmezden gelen tutumları, devam ederse  önümüzdeki hafta itibariyle sendikamızın alacağı grev kararlarıyla birlikte , sözleşmesi bitmeyen işyerlerimizde grev hazırlıklarının başlayacağımızı kamuoyuna  bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İzmir’e iki müjde
 
Altın fiyatlarında düşüş başladı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediyeci 14 Eylül 2022 Çarşamba 20:42

DİSK pişmanlıktır…Tüm başkanları işçinin üstüne basıp millet vekili oldu.

Yorumu oyla      2      3  
çiğli vatandaş 14 Eylül 2022 Çarşamba 17:07

memiş sarı çiğli belediyesinde ki yaptıklarınızı çok iyi biliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 14 Eylül 2022 Çarşamba 15:19

Tiyatro gösterisine hoşgeldiniz. Tiyatro sonunda hep beraber başkanla davul çalıp göbek atar sendika başkanı. Bakmayın böyle sert göründüğüne :) çok göbek attım ben sendika başkanları ile.

Yorumu oyla      2      3  
Eşit işe eşit ücret uygulanıyor mu ? 14 Eylül 2022 Çarşamba 15:06

Hepsi CHP ‘li belediyeler ; yakın zamanda anlaşırlar ve davul , zurna ile halay çekerek belediye başkanlarını karşılarlar . “ En büyük Başkan bizim Başkan “

Yorumu oyla      3      3  
işçi 14 Eylül 2022 Çarşamba 14:54

Disk resmen chpli belediyelerle danışıklı dövüş yapıyor. Her sözleşmede düşük birden ne olduğu belli olmayan düşük zamlara imza atılıyor ve 8-10 bin kişinin çalıştığı yerlerde hemen 50-60 kişi toplanıp yalandan halaylar çekiliyor. Üstelik bu kaç sözleşmedir bu şekilde çalışanlar artık yemiyor. ORTALIK AYNEN MADEN FİLMİNE DÖNMÜŞ! BÖYLE GİDERSE TOPLU ŞEKİLDE DİSK SENDİKASINDAN ÇIKACAĞIZ!

Yorumu oyla      2      3  
80 kare 14 Eylül 2022 Çarşamba 13:58

İslerine geldigi gibi davraniyorlar danisikli dovus yapiyorlar muhalefetin arka bahcesi olmuslar

Yorumu oyla      7      5  
Aybars 14 Eylül 2022 Çarşamba 12:36

Belediye işçisiyim 6180 ile 6450 arası maaş alıyoruz. Bu rakamın içinde yol yemek de var. Ekstradan bişey verilmiyor. İşçilerin tamamına yakını ek hesaplar ve kredi kartlarıyla ayakta. Lafa geldimi adalet derler işçi sınıfı derler emekçinin yanındayız derler. Zerre alakası yok. Samimiyetiniz bile yalan üzerine kurulu aylardır sürünüyoruz

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İzmir’e iki müjde
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Ege Yaş Meyve Sebze ...
İnternet alışverişlerindeki cayma hakkı düzenlemesi ertelendi
Mesafeli sözleşmelerde 14 günlük cayma hakkı uygulaması yeniden düzenlenerek ...
Bakanlar toplandı... Fiyatlar incelenecek!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları ...
 
Sosyal konutlara başvuruda kimlik numarası ayrıntısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal ...
GES için başvurmuştu... Bakanlıktan oda başkanına ret!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bergama Ticaret Odası ...
CHP'li Faik Öztrak, 'Türkiye sefalet şampiyonu'
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, işsizlik verilerinden yola çıkarak bazı değerlendirmelerde ...
 
İçkiye yine zam geldi!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, PSD içki ...
TBMM'de dar gelirli aileler için teklif!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, mesaisine 1 Ekim itibarıyla başlayacak. ...
Avrasya Tüneli'nde günlük geçiş rekoru kırıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli'nden 5-11 ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva