HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2016 Pazartesi - 10:10

İzmir’de ‘beyaz minibüsçüler’den isyan!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyonu Merkezi’nin (UKOME) Menemen-İzmir arasında çalışan, halk arasında ‘beyaz otobüsler’ olarak bilinen minibüsleri seferlerden men etmesi minibüsçüleri ayağa kaldırdı.

İzmir’de ‘beyaz minibüsçüler’den isyan!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Menemen-İzmir arası sefer yapan beyaz renkli minibüsleri seferlerden men etti.

Karara minibüsçülerden tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sınırlı Sorumlu 34 No'lu Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirel, 60'a yakın minibüsçüye dava açıldığını belirterek, UKOME kararıyla izinlerinin iptal edilmek istendiğini belirtti.

Ayrıca İzmir 2 ve 3. İdare Mahkemelerinde görülen davalardan dördünde izin belgelerinin hukuka uygun olduğunun tespit edildiğini söyleyen Demirel, iki kararda ise belgelerin hukuka uygun bulunmadığını belirtti. Demirel, "Dört mahkeme kararı bize 'haklısınız' diyor, aynı mahkemede iki karar 'haksızsınız' diyor. Şimdi o ikinci kararla yolcu taşımacılığımız durdurulmak isteniyor. İzmir mahkemeleri ve Danıştay'da açtığımız davalarda konuyu anlattık ve yürütmenin durdurulmasını istedik. Bunun aylar alacağı söyleniyor" dedi.

KARARA SAYGILIYIZ AMA…
Danıştay’ın vereceği karar saygılı olduklarını belirten Demirel, karar verilmeden herhangi bir müdahale durumunda ise yüzlerce çalışan ve ailenin zor durumda kalacağını söyledi. Demirel, "Bankalar kredilerimize ve araçlarımıza el koyacak, ekmeğimiz, aşımız elimizden alınacak. Tüm idarecilerimizin bu haksızlığa son verilmesi için konuya el atmalarını istiyoruz. Bizim konumumuzda on binlerce araç çalışıyor. Davaları kazanıyoruz. Bize 'sizin kazandığınızı saymayız' diyorlar. Hukuka, devlete, idarecilerimize güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Tek talebimiz, mahkeme kararları arasındaki farklılık giderilinceye kadar çalışalım. Son karar neyse uyarız” ifadelerini kullandı.

KEPENK VE KONTAK KAPATMAYA KADAR GİDECEĞİZ
Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği (EBOD) Başkanı Serdar Gerilakan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nun (TOFED) görevini yapmadığını ifade etti. Gerilakan, "TOFED'e anlatamadığımız dertlerimizi ülkemizi yönetenlere anlatacağız. Rakip sektörlere tanınan hakları alabilmek için çıktığımız bu yolda gerekirse Türkiye'nin kalbi olduğumuzu hatırlatmak için kepenk ve kontak kapatmaya kadar gideceğiz" dedi.

Türkiye'de her gün bir otobüs yazıhanesinin ekonomik gerekçelerle kapatıldığını dile getiren Gerilakan, "Rakip sektörlere verilen imkan ve teşviklerin bir tanesine bile sahip olamadık. Otobüs sektörü hızla kan kaybederken, hava ve deniz taşımacılığı değer kazanıyor. Aslında bunun çözümü oldukça basit. Otobüs işletmeciliğinin de turizm sektörü sayılmasını sağlamak yeterli olacak" diye konuştu.

 
Meteorolojiden İzmir için önemli uyarı!
 
Büyükşehir’den Davutoğlu ve Çipras’a 2 dilde hoş geldiniz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altaylı 15 Mart 2016 Salı 06:22

çok iyi oldu böyle yol katillerine yol kendileriymiş gibi bilip artislik taslarladı

Yorumu oyla      11      5  
Zülküf ilter 9 Mart 2016 Çarşamba 13:13

Keş (adaletsizlik) bunla sinirli olsa bu ülkede, Bu adamlarda hep halka etrafina, trafikte araç kullananlara,kendilerini öcü gibi göstermişler bi coğu iyi olmuş diyordur

Yorumu oyla      11      5  
aykan sert 8 Mart 2016 Salı 13:13

hani kanun yasa hukuk yasama nerde isliyo bilinmio ben ve daha bir cok arkadasim yapilan uygulamalardan ehlietleri 2 a alindi 30 yildir bu yoldayim yapilan bu haksizliklari durak koydunuz da bizmi uymadik yol guzergahinda birtane d tabelasi gosterin yetkililer simdi bekle 2 ayayrica 300 tl kursa ver yetkililer goreve ltfen

Yorumu oyla      11      5  
Abdulkerim arslan 7 Mart 2016 Pazartesi 20:43

Denizliden Menemen şufur kardeşlerme hak veriyorum aileleri ve çocukları açmıkalsın hani adalet mulkun temelidır adalet hakta.yana olmasını.istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Alma kimsenin ahını 7 Mart 2016 Pazartesi 16:56

Tirafik de bütün sivil resmi araç sürücüleri ve insanlar senelerdir saygi beklediler menemen dolmuslarindan saygı sadece saygı bizzat bana kaza yaptırmıştı yaklaşık dokuz on sene önce bide kabahatli üç beş dolmuş karşılıklı durdular şoför tornavida zopa neredeyse dayak yiyecektim kaçtım ellerinden kurtuldum o derece masumlar bunu yazmamın nedeni alma mazlumun ahını düşmez kalmaz bir allah insan olduğumuzu diyerleri hatırlar bu sözlerim insanlık için onurlu bisekilde çalışan arkadaşları parantez içinde ayırdığımı herkesi aynı olmadığını çoğunluğunun böyle olduğunu diyerek yinede üzüldüm aileleri çoluk çocukları

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden İzmir için önemli uyarı!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde etkili ...
İzmir’de mülteci çocuklara hobi bahçesi
İzmir’de, Mültecilerle Dayanışma Grubu üyeleri, Basmane semtindeki Mülteci ...
İzmir’de 1500 polisle ‘şok’ uygulama!
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki huzur ve güven ortamını sürdürmek ...
 
‘Mezotelyoma’ dramı: 3 köy kanserle baş başa kaldı!
Nevşehir’in 3 köyündeki evlerin akciğer zarı kanserine (mezotelyoma) yol ...
Ayrıldığı sevgilisinin çocuğunu kaçırdı
Güzelbahçe'de oturan 31 yaşındaki F.K., kendisini terk eden sevgilisinin ...
Eşinin tabletinde delil arayan kadına şok!
Beyin Cerrahı Ebru O., boşanma davası açtığı eşinin tabletinin veri depolama ...
 
İzmir'de dehşet: Emekli polis eşini öldürdü ve kaçtı!
Karşıyaka'da emekli polis memuru Erbil Neşeli, boşanma aşamasında olduğu ...
CHP YDK üyesi Mercan’ın acı günü
CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan’ın annesi hayatını kaybetti.
Ankara'da silahlı kavga: 18 yaralı
Ankara Altındağ'da iki aile arasında alacak-verecek meselesi nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva