HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2012 Cuma - 16:16

İzmir’de Balkan rüzgarı esiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali coşkulu kutlamalarla başladı. 5-10 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 11 Balkan ülkesinden yaklaşık 450 konuğu ağırlayan festivalin açılışı, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir’de Balkan rüzgarı esiyor

İZMİR - Festival, Kültürpark İzmir Sanat’taki resim sergisiyle başladı. Bosna Hersek’li 4 ünlü ressam İzzet Alkoviç, Dzeko Hodzic, Edin Numankadic ve Dzevdet Nikocevic’in eserlerinden oluşan serginin açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, Sarayevo Kantonu Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Alma Jusufbegovic ile Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak da hazır bulundu.

BALKAN KENTİ İZMİR
Serginin ardından, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye’nin halk dansları ekipleri hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. 

Meydanda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, festivalin Balkan kültürünün unutulmaması, daha da güçlenerek tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlediğini belirterek, Balkan ülkelerinden gelen konukları İzmir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. İzmir’in bir Balkan kenti olduğunu vurgulayan Aydoğan, “İzmir, Balkanlar’la coğrafi olarak bitişik komşu olmasa da Balkanlar’ın her coğrafyasından gelen insanlar burada yaşadığı için bir Balkan kentidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1936 yılında bu festivali başlatırken, ileriyi görerek ülkeler ve insanlar arasındaki en büyük yakınlaşmanın kültür, sanat ve müzikle olacağını biliyordu. Bir sokak festivali olan Balkan Festivali’nin bu yıl da çok güzel geçeceğine inanıyor ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Balkanlar’dan gelen kardeşlerimizi de kucaklayarak hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜRLER
Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise festivalin kültür ve sanata katkı koymasının yanısıra, dostlukları pekiştirdiğini, dolayısıyla kente gelen Balkanlı gençlerin kendi ülkelerine döndüklerinde İzmir’in adeta “gönüllü büyükelçiliğini” yaptıklarını kaydetti. İlk kez 1936 yılında düzenlenen festivalin uzun bir süre sonra durakladığını hatırlatan Baysak, “Atatürk’ın mirası olan bu festivali tekrar canlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na en içten duygularla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Balkan ülkelerinden gelen konuklar, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın eşliğinde Konak Meydanı’na doğru kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Balkanlı konuklar, kendi ülkelerinin müzik ve danslarından örnekler sundukları programla, İzmirlilere keyifli dakikalar yaşattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özelleştirme'den iki sürpriz: Dev araziler satış yolunda
Özelleştirme İdaresi Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Bornova’daki ...
Karşıyaka’nın Tay Parkı’na büyük onur
Karşıyaka Belediyesi’nin farklı bir konseptle hayata geçirdiği Mavişehir’deki ...
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatrosu yenilendi
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu yenilendi. Selçuk’un kültürel faaliyetlerinin ...
 
Bornova’nın yeni kaşifleri iş başında
Bornova Belediyesi’nin, çocukların bilime olan merakını artırmak ve dünyayı ...
EXPO için ‘genç’ destek
Best Board of European Students of Technology organizasyonunun İzmir ...
Konak’ta Başkan-İşçi dayanışması
Zaman zaman belediye çalışanlarıyla bir araya gelip, sorunlarını dinleyen ...
 
Tianjin’den İzmir’e ‘selam’ getirdiler
İzmir’in “kardeş kenti” Tianjin’in Halk Kongresi Başkanı Xiao Huaiyuan ...
Güzelbahçe’de köpekler ‘taç için’ yarıştı
Güzelbahçe Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ve Geçici Hayvan ...
Gaziemir'den doğanın pili bitmesin projesi
Atık pil toplama kampanyası başlatan Özyiğit Oyuncak Şirketi Yönetim Kurulu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva