HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2014 Çarşamba - 18:38

İzmir’de aktarma istasyonunda pazar aracı kavgası!

İzmir’in Üçkuyular Semti'ndeki aktarma istasyonunda, kurallar gereği yasak olduğunu söyleyip pazar aracını almayan belediye otobüs sürücüsü ile aralarında kadınların da bulunduğu bir grup arasında kavga çıktı. Şoförlerin saldırısına uğradıklarını söyleyip vücutlarındaki morlukları gösteren Hülya Dinler ile Burcu Ütük, suç duyurusunda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada ise sürücünün kuralları uyguladığı, sonrasında ısrar eden grubun saldırısına uğradığı ifade edildi.

İzmir’de aktarma istasyonunda pazar aracı kavgası!

Geçen pazartesi saat 18.00 sıralarında Üçkuyular aktarma istasyonunda meydana gelen olayda, Hülya Dinler, oğlu ve arkadaşlarıyla Yassıcıada'dan döndükten sonra belediye otobüsüne binmek istedi. Ancak, otobüs şoförü kurallar gereği araçlara pazar arabalarının alınmasının yasak olduğunu dile getirdi ve onlarla binmelerine izin vermedi. Bu tartışma sürdüğü sırada geri manevra yapan otobüslerden birisinin gruptakilerden psikolojik sorunlarından dolayı askerden hava değişimi iznine gelen İlker Adıslı'ya çarpması sorunu bir anda arbede çıktı.
 
Belediye otobüsü şoförleri ile aralarında kadınların da bulunduğu grup arasında çıkan kavgada yüzlerinden yaralanan Hülya Dinler, Burcu Ütük ile yanındakiler karakola gidip şoförler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine aktarma merkezindeki şoför ile hareket memuru da karakola gidip ifade verdi.
 
Karakol önünde basın mensuplarına açıklama yapan Hülya Dinler, "Pazar arabasını bindirmemize izin vermediler. Sonrasında izin almaya çalıştığımız sırada da oğluma başka biri otobüs çarptı bunun üzerine kavga çıktı. Şoförler bizlere bile saldırdı. Beni çenemden arkadaşımı da boynundan ve sırtından yaraladı. Ben sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Burcu Ütük ise boynundaki morlukları gösterdi ve otobüs şoförlerinin kendisini tartakladığını ileri sürdü.


 
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden de yazılı açıklama geldi. Bu tür pazar arabalarının otobüsler içerisinde yaralanmalara neden olduğu, sürücünün de kuralları uyguladığı ifade edilen açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 'Toplu ulaşım araçlarında uyulması gereken kurallar', başlıklı talimatnamesinin 15. maddesine göre kazalara neden olabileceği gerekçesiyle otobüslere pazar arabasıyla binilmesinin yasak olduğu açıkça belirtilmiştir. ESHOT’un şoför personeli de bu talimatı uygulamak durumundadır. 7 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00 civarında meydana gelen olay bu kurala aykırı davranma konusunda ısrarcı davranan bir grubun görevli personele fiili saldırıda bulunmasıyla gerçekleşmiştir. Söz konusu kişiler bu konudaki uyarılara şiddetle itiraz ederek şoför, hareket memuru ve kontrolörleri de hedef alan saldırılarını gerçekleştirmiş, resmi evrak niteliğindeki iş listesine de el koymuşlardır. Can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu gören görevliler, kendilerini koruyabilmek için olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Gerçekleşen saldırı nedeniyle çok sayıda otobüs seferi de aksamış, tarafların birbirinden şikayetçi olmak için gittikleri İnciraltı Karakolu’nda da grup taşkınlık ve saldırılarını sürdürmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan davacı olunacaktır" açıklamasını yaptı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 10 Temmuz 2014 Perşembe 11:36

Enterasan Olanda,Bu Ablalar Yassıca Adaya Sabahleyin Giderlerkende Bu Pazar Arabaları İle Gitmişler Demekki.Sabahleyin Papaz Olmadıkları İçin,Akşam Dönüşte Böyle Bir Yasakla Karşılaştıkları İçin,Sanırım Olayı Bu Boyuta Getirmişler.Bizim Şöförlerde Cins.Birisi Bindirirken,Diğeri Hayır Deyince,Vatandaşlarda Böyle Şalteri İndiriyorlar Maalesef.Ya Hiç Bindirtmeyin,Yada İdare Edin.

Yorumu oyla      15      5  
TC Partizan 10 Temmuz 2014 Perşembe 11:14

PAZAR ARABASI YASAKTIR DİYEN ESHOT YÖNETİCİLERİNİ ÇARŞM BA VE PAZAR GÜNLERİ ŞİRİNYER PAZARINA ŞİRİNYER OTOBÜS DRAKLARINA BEKLİYORUZ...

Yorumu oyla      15      5  
10 Temmuz 2014 Perşembe 09:53

bebek arabasıyla binmek istesem ne farkı olacak.O da yer kaplıyor bu da. Ne saçma bir kural.Her olayda belediyeyi savunacağız diye kastırmanın alemi yok.Saçma sapan bişey .Bir olayda da vatandaş haklı diyin dişimi kırıcam.

Yorumu oyla      18      6  
hako 10 Temmuz 2014 Perşembe 09:03

dolmuşta calışşan daha iyi para alıyo şöforde psikolojiyi bu düzenleme bitirdi..

Yorumu oyla      15      6  
lacel 10 Temmuz 2014 Perşembe 09:01

sen alikıran baş kesen misin kurallara uymayacaksın belirli kurallar var

Yorumu oyla      13      9  
YORUMCU BABA 10 Temmuz 2014 Perşembe 08:55

Şöförlerde Az Değil Hani!Pazar Arabası İle Binmek Yasak İse O Zaman Şirinyer Pazarından İşçievleri Otobüslerine Binenlere Ne Diyeceğiz.Çankaya Duraklarından Kolilerle Orta Boşluğu Dolduranlara Ne Diyeceğiz Peki.O Zaman Çoçuk Arabaları İle Binenleride Yasaklayın.Avrupada Çocuk Arabaları İle Binilmiyor.Binerken Arabanızı Kapatıyorsunuz.Ama İzmirde Bazı Anlar Oluyor,Gezmekten Gelen Hanımlar En Az 3-4 Araba İle Bindikleri Oluyor.Bunlarada Bir Çeki Düzen Vermenin Zamanı Gelmiştir Sanırım.Bu Olayda da Şöförlerin Masum Olduklarına Hiç İnanmıyorum.

Yorumu oyla      19      5  
NAKLİYE ARACI DEĞİL 10 Temmuz 2014 Perşembe 08:33

ESHOT ARAÇLARINI KAMYONET OLARAK KULLANMAYIN BİRAZ İNSANLARA SAYGILI OLUN.

Yorumu oyla      14      8  
ERHAN ACAR 10 Temmuz 2014 Perşembe 01:53

acaba biizm halkımızkadar arsız yüzsüz toplum varmıdır

Yorumu oyla      17      7  
ada 10 Temmuz 2014 Perşembe 00:10

Yassicaada dan donuyorlar ve pazar arabasi naptin teyze yassicaada da pazar mi var?

Yorumu oyla      16      7  
.. 9 Temmuz 2014 Çarşamba 23:49

burada epey byağdanlık var tekerlekli sandalye giren yere pazar arabası hayli hayli girer yapılması gereken raylı sisteme bisiklet taşıma benzeri zirve saatte taşıtmamak pazar arabası için ücret istemek olmalı

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan 3 çocuğa tecavüzle ilgili bomba açıklama
Diyarbakır'da üç çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları günün en önemli ...
Şok! Muhammediye Camii’ne ikinci saldırı
İstanbul Esenyurt'ta Caferi vatandaşların gittiği Muhammediye Camii'ne ...
Bayrak indiren zanlı cezaevinde kendini öldürdü
Özel bir hastane önündeki bayrağı indirdikten sonra Gaziosmanpaşa Emniyet ...
 
Nişanlı vahşeti: Bakire değil diye…
İstanbul'da yaşayan 19 yaşındaki Kemal A. polise başvurarak, hafta sonu ...
Ve internet siteleri de basın kanununa giriyor
İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun ...
Meteoroloji uyardı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Meteoroloji'den yapılan uyarıda, yurdun Basra alçak basınç merkezinin ...
 
Bakanlık açıkladı: Atatürk’ün yatı Zarrab’a kiraya mı verildi?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk’ün yatı Savarona’nın 17 Aralık Soruşturması’nda ...
IŞİD’e iç çamaşırında 20 bin euro!
İngiltere'de, üniversite öğrencisi bir kadın iç çamaşırına sakladığı 20 ...
Soma’da yürekleri dağlayan işçiye SOCAR vefası
Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Faciadan yaralı olarak çıkarılıp ambulansa ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva