HABERLER>GÜNCEL
26 Nisan 2022 Salı - 11:57

İzmir Barosu'ndan Gezi kararı sonrası adalet nöbeti!

İzmir Barosu, Gezi davasında verilen karar sonrası baro önünde ‘Adalet Nöbeti'ne başladı. Nöbette konuşan Baro Başkanı Özkan Yücel, "Bugün verilen mahkumiyet kararının , hukukla ilgilisi yok. Karar; bu ülkede özgürlük isteyen, demokrasi isteyen, hukuk devleti isteyen insanların baskı altına alınmasıyla, onları umutsuzluğa sevk etmekle ilgili bir davanın sonunda verildi” dedi.

İzmir Barosu ndan Gezi kararı sonrası adalet nöbeti!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Davası'nın karar duruşmasında Osman Kavala'ya hükümeti kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti sanıkların tutuklanmasına da karar verdi.

İzmir Barosu kararın ardından gece baro binası önünde kararı protesto etti. Sendika, oda, siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı açıklamada “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, yaptığı konuşmada “hukuk adına, demokrasi adına, insan hakları adına, özgürlükler adına bir utanç gününü daha sonlandırıyoruz.” dedi. Verilen mahkumiyet kararlarının hukuka aykırı delillere, varlığı ispatlanamayan tanıklara dayandırıldığını ifade eden Av. Özkan Yücel, "Bugün verilen mahkumiyet kararının , hukukla ilgilisi yok. Karar; bu ülkede özgürlük isteyen, demokrasi isteyen, hukuk devleti isteyen insanların baskı altına alınmasıyla, onları umutsuzluğa sevk etmekle ilgili bir davanın sonunda verildi ama ben size açık söyleyeyim; asla vazgeçmedik, asla teslim olmadık, asla biat etmedik ve etmeyeceğiz.” dedi.



‘GEZİ MİLYONLARCA İNSANIN ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIĞIYDI’
Gezi’nin bir davaya indirgenemeyecek kadar büyük olduğunu dile getiren av. Özkan Yücel “Gezi bu ülkenin umudu, milyonlarca insanın özgürlük çığlığı. Bugün hala Gezi’de o ağaçlar dimdik duruyorsa; bu, milyonlarca insanın sokakta olmasıyla, milyonlarca insanın bu zulme, bu karanlığa karşı çıkmasıyla mümkün olmuştur. Hiçbir mahkeme kararı, hiçbir mahkumiyet bu konudaki mücadeleyi yok saymaya, değersizleştirmeye, bu konudaki çabayı ortadan kaldırmaya yetmeyecek.” ifadelerini kullandı.

“Gezi hiçbir zaman kişilerle bağlı olmadı çünkü Gezi, bu ülkenin yurttaşlarının özgürlük ve demokrasi feryadı, özgürlük ve demokrasi mücadelesi oldu.” diyen Av. Özkan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Elbette bugün, tıpkı sizden öncekiler gibi, atanmış mahkemelerde mahkumiyet kararları verebilirsiniz. Ama bilin ki bu kararların altına imza atanlar, bu talimatları verenler, yargıyı bağımlı hale getirenler; mutlaka ve mutlaka bunun hesabını verecekler. Suçsa söyleyeyim: Gezi’de ben de sokaktayım. İnanıyorum ki burada bulunan herkes sokaktaydı. Gezi’de hepimiz direnişteydik. Direnmeye de devam edeceğiz. Biz Geziciyiz, onlar gidici.”



‘GEZİ ONURUMUZDUR, YARGILANAMAZ’
TMMOB adına bir konuşma yapan Aykut Akdemir ise "Bu iktidarın düzenlediği bu senaryonun altına imza atanlar için utançtır. Gezi onurumuzdur, sorgulanamaz Yarın bunun hesabı sorulur. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bir kez daha sesleniyoruz; Gezi onurumuzdur, yargılanamaz.” dedi.



‘GEZİ’NİN DOKTORU OLDUĞU İÇİN YARGILANDIK’
İzmir Tabip Odası’ndan Dr. Fatih Sürenkök, Gezi’nin doktorları oldukları için yargılandıklarını ifade ederek “Gezi, Türk Tabipler Birliği’nin ve iyi hekimliğin mücadele alanıydı.” dedi. Gezi sonrası bakanlığın, hekimlerin acil müdahale yapamayacaklarına ilişkin bir yasa çıkardığını dile getiren Sürenkök “Yapıyoruz çünkü biz hekimliğin diplomasını saraydan almadık.” dedi.



SEYİRCİ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’
Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi Av. Ercan Demir ise “İzmir Barosu olarak, başından sonuna Gezi direnişinin içindeydik. Bu tutuklamalara; insani, hukuki ve vicdani olarak seyirci kalmamız mümkün değil. Gezi yargılamalarını belki kitlesel bir duruşla engelleyememiş olabiliriz ama hepimiz bunun parçasıysak; artık cezalandırma ve tutuklama karşısında, arkadaşlarımızın yanında, mücadelenin içinde olmamız gerekiyor. Taksim Dayanışması üyesi arkadaşlarımızın tutuklanması dışında; Gezi mücadelesinde yer alan herkesi, arkadaşlarımızı, bu mücadeleye yeniden çağırmak zorundayız. İktidarın yargı eliyle yarattığı bu zulümden korkmadığımızı, Can Atalay’ın haykırdığı gibi haykıracağız” ifadelerini kullandı.

 
Yanlışlıkla yatırılan 1 milyon lirayı iade etti
 
Turistleri rehin alan 6 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanlışlıkla yatırılan 1 milyon lirayı iade etti
Adana'da Erdinç Kaya'ya tanımadığı bir hesaptan 1 milyon TL havale yapıldı. ...
Terör operasyonları: 44 şüpheli tutuklandı
Van'da terörle mücadele hız kesmiyor. Jandarma ekiplerince yılbaşından ...
'Bayram' genelgesi: Denetimler artacak
İçişleri Bakanlığı, bayramda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla illere ...
 
Ödemiş'te metruk taş ev alev aldı!
Ödemiş'te metruk evde çıkan yangın söndürüldü
Gündüz dilencilik, gece hırsızlık yapıyorlar
Esenyurt Meydanı'nda, gündüz dilencilik yaptığı iddia edilen çocuk ve ...
Organizatör ve göçmenler yakalandı... Umuda yolculuk dağda son buldu!
İzmir'in Urla ilçesinde, jandarma operasyonunda yasa dışı yollarla yurt ...
 
İzmirli fenomene yargı şoku... 'Ayak kölesi' beraat etti!
İzmirli Tiktok fenomeni Büşra Yılmaz kendisine gelen taciz mesajlarıyla ...
Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10 Nisan'da gerçekleştirilen ...
İstanbul'da Pakistanlılar turistleri kaçırdı!
İstanbul Taksim Meydanı'nda gezerken Pakistan uyruklu 6 kişi tarafından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva