HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2023 Perşembe - 12:35

İzmir Barosu'nda 14 Mayıs hazırlıkları... Her okula bir avukat!

Sandık güvenliği ile ilgili İzmir Barosu’nun çalışmalarını anlatan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, “İzmir'in 30 ilçesi dahil tüm okullarda bir avukat arkadaşımız olacak. İtirazlar ile ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. İzmir Barosu’nda o gün bir kriz masası kurulacak. Ulaşılması, gidilmesi gereken olursa diye bu işi mobil olarak yapacak olan arkadaşlarımızı da hazır bekleyecekler. Bizler her koşulda seçimin güvenli devam etmesi, millet iradesinin sandığa yansıması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

İzmir Barosu nda 14 Mayıs hazırlıkları... Her okula bir avukat!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala ülkede siyasi partilerin gündemi ‘seçim güvenliği’ oldu.

Başta muhalefet partileri olmak üzere tüm siyasi partiler sandık güvenliği konusunda çalışmalarını sürdürürken, partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve barolar da seçim çalışmalarını başlatmış durumda.

İzmir Barosu da seçim sürecinde çalışma yürüten kuruluşlardan biri olarak yer alırken, Baro Başkanı Sefa Yılmaz süreç hakkında Egedesonsöz’e konuştu.

TÜM SİYASİ PARTİLERLE İLETİŞİM HALİNDE OLACAKLAR
Tüm okullarda meslektaşlarının yer alacağını belirten Yılmaz, “İzmir Barosu olarak bir çalışma yürütüyoruz. İzmir'in 30 ilçesi dahil tüm okullarda bir avukat arkadaşımız olacak. Bunlar İzmir Barosu’nu temsilen orada bulunacaklar. Bizler İzmir Barosu olarak aylardır ‘Seçim güvenliği’ adı altında eğitimler veriyoruz üyelerimize. Tamamı eğitimleri tamamlanmış olan arkadaşlarımız olacak. Yaklaşık 700-800 üye arkadaşımız bu eğitimleri aldı. Bu sayede tüm okullarda itirazlara dair bir yetkili avukat arkadaşımızı bulunduracağız. Okullarda bulunan meslektaşlarımız parti ayırt etmeksizin tüm siyasi partiler ile iletişim halinde olacaklar” ifadelerini kullandı.

GAMER AÇIKLAMASI: AÇIKÇA HUKUKA AYKIRI
İçişleri Bakanlığı’nın ve bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın (GAMER) YSK’dan yurt içi ve yurt dışı sandık bilgilerini istediği iddiasını değerlendiren Yılmaz,  “Açıkça hukuka aykırı. YSK dışında kimse sayımlarda yetkili değildir. Hukuka aykırılığı, hukuk dışına çıkmayı ‘hukuk’ olarak gören anlayış bunu söyler. Ancak bu çok net bir şekilde hukuka aykırı bir durum. Bunun hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Buna rağmen yasal olmayan bir uygulamayı hayata geçirmek istiyorlar. Bu tam da mevcut hukuksuzluğun bir örneği. Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının, seçim güvenliğinin, hukukun ne denli katledildiğinin bir örneği. Böyle bir şey asla söz konusu olmamalı” dedi.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
İzmir Barosu’ndan kriz masası kurulacağını belirten Yılmaz, “Biz seçimin her aşamasında avukatlar olarak okullarda olacağız. İtirazlar ile ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. İzmir Barosu’nda o gün bir kriz masası kurulacak. Ulaşılması gidilmesi gereken olursa diye bu işi mobil olarak yapacak olan arkadaşlarımızı da hazır bekleyecekler. Bizler her koşulda seçimin güvenli devam etmesi, millet iradesinin sandığa yansıması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bünyemizde olan kriz masası ile Türkiye Barolar Birliği bünyesinde kurulacak kriz masası da entegre halinde çalışacak” diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye’de hala sandık güvenliğinin konuşulmasını "içler acısı bir hal" olarak yorumlayarak şunları söyledi: “Demokrasiden, sosyal hukuk devletinden, insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden ne kadar uzaklaştığımızın göstergesi bu... Her şey ranta ve seçim kazanmaya yönelik olunca, yaşam biçimlerinin, insanların düşüncelerinin, yaşama ve demokrasiye bakışın ne kadar yok sayıldığının göstergesi. Tüm bunlar da içinde yaşadığımız rejimin demokrasi olmadığını gösteriyor. Ancak az kaldı. 2’nci Yüzyıla artık cehaletin değil aklın ve bilimin egemen olduğu bir anlayış ile gitmek istiyoruz. Yarınlar daha güzel olacak.  Bunun için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Altınordulu gençler Türkiye üçüncüsü!
 
Karşıyakalı çocuklara ‘diş dostu’ hizmet!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice 4 Mayıs 2023 Perşembe 13:58

Sizlere güveniyoruz ilk turda bitsin hitsinler

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Taşkın'dan 'ortak akıl' vurgusu!
CHP Milletvekili Adayı Prof.Dr. Yüksel Taşkın Güzelbahçelilerle buluştu. ...
AK Partili Kaya’dan ‘TCG Anadolu’ göndermesi: Maket diyenler gelsin görsün!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Limanı'nda vatandaşların ...
CHP’li Bakan’dan ‘paralel YSK’ iddiası ve polis ile kaymakamlara 'soruşturma' uyarısı: Kanunsuz emre itaat etmeyin!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı üzerinden YSK’ya ...
 
İzmir’deki heyelan mağdurları yeni evlerine kavuştu
Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi'nde 4 yıl önce meydana gelen heyelanda ...
AK Partili Sürekli bowlingde ter attı: Siyasetin öznesi her zaman gençlerimiz olmuştur!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarını ...
İYİ Parti İzmir'de rozet şov!
Yaklaşan 2023 genel seçimleri öncesi, İYİ Parti İzmir’de çalışmalarına ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Aydın'a denizi nasıl getirdi?
Mehmet KARABEL yazdı... Aydın'a denizi nasıl getirdi?
Dervişoğlu Türkçülük Günü'nde Kırşehir'de konuştu
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Muharrem İnce’den Erkan Baş'a: Kaale almıyorum
Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva