HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2022 Perşembe - 15:55

İZFAŞ'ta TİS sevinci... En düşük işçi maaşı 12 bin TL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki İşçi Buluşması ile eş zamanlı olarak işçileri sevindiren iki protokole imza attı. 11 bin İZENERJİ personelini ilgilendiren “Maaş Ödeme Protokolü”nde en yüksek teklifi veren İş Bankası ile sözleşme yapıldı. Anlaşmaya göre 3 yıllık protokol karşılığı kişi başı 24 bin TL promosyon ödenecek. Törende ayrıca İZFAŞ’ın 192 personelini ilgilendiren toplu sözleşmesi protokolü de imzalandı.

İZFAŞ ta TİS sevinci... En düşük işçi maaşı 12 bin TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İş Bankası arasında İZENERJİ'de çalışan personelin maaş ve diğer her türlü ödemelerinin banka aracılığıyla yapılmasına ilişkin 3 yıllık “Maaş Ödeme Protokolü” yapıldı. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki İşçi Buluşması ile eş zamanlı düzenlenen törende protokolü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İş Bankası Ege Bölge Temsilcileri imzaladı. Protokole göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ şirketinde çalışan toplam 11 bin personeline kişi başı 24 bin TL promosyon ödemesi yapılacak.

Soyer: “Promosyon işçinin hakkıdır”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hayırlı bir iş için bir aradayız. Promosyon işçinin hakkıdır. Bizde o hakkı teslim etmek için bu girişimde bulunduk. İş Bankası ile mutabık kalarak son noktayı koyduk. Tam da İktisat Kongresi ile ilgili bir araya geldiğimiz zamana denk gelmiş olması da ayrıca bizi çok mutlu etti. Hayırlı olsun” dedi.

İZFAŞ’ta toplu sözleşme sevinci
Törende İZFAŞ’ın toplu sözleşme sevinci de yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile DİSK Genel İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, İZFAŞ bünyesinde çalışan 192 personeli ilgilendiren toplu sözleşme protokolüne imza attı. Yeni toplu sözleşmeye göre çalışanların maaşlarına ortalama yüzde 73 oranında zam yapıldı. İZFAŞ’ta yan ödemelerle birlikte en düşük maaş 12 bin 164 TL oldu.

 
Saat verildi... İzmir için kuvvetli yağış uyarısı!
 
Thodex'in kurucusu Özer, Türkiye’ye iade edilecek!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif 18 Kasım 2022 Cuma 11:30

Aldığım duyumlar Gaziemir belediyesi çalışanlarına belediyeler içinde en kötü miktarı ödeyen beledeyemiş! Başkan işçilere sıkın dişinizi 2 tane Porta kafe yaptık masraflar ödemeler çok sakın greve gitmeyi bile düşünmeyin diyerek birim müdürlerine çalışanları (Aslı ve kültür müdürü ile) yekten tehtit ettirmiş! Arda bey grev çalışanın en doğal hakkıdır sen insanların hakkını vermeyerek ahını almaya devam ediyorsun.. Sonra Gaziemirin her yerine biz temiz insanlarız, yok efendim kalbimiz Gaziemir için atıyor diye yalanlar yazdırıyorsun! yahu senin neren temiz?? Yesinler senin temizliğini solculuğunu.. Çalışanların hakkını verde ah alma Çakma solcu..

Yorumu oyla      14      3  
Gaziemirli 18 Kasım 2022 Cuma 11:21

Gaziemir belediyesi İzmir'de personeline en az maaşı veren belediye.. Çalışan arkadaşlar okkalı bir greve gitmedikleri için başkan isteği gibi at koşturuyor.. Koca bir yazık diycem ama çalışanlarda koyun gibi maşallah..!!

Yorumu oyla      14      3  
gerçekler 18 Kasım 2022 Cuma 11:00

işçi kesimi kadar ağlayıp sızlanıp para kazanan başka takım yok. memurdan daha fazla maaş alıyorlar bir çoğu. okumak bu ülkede bir meziyet değil artık . lise mezunu olduktan sonra direk belediyeye girmeye bakıcan. ünideki okuduğun zaman kayıp zaman. ünide okuyup memur olcaksın alcağın maaş işçiyle aynı. ne gerek var okumaya.

Yorumu oyla      4      4  
Haydar haydar 18 Kasım 2022 Cuma 09:06

İBB de haksızlık diz boyu birde sosyal beledeyiz derler maaşlarda şirketler arası farklar var izdoğada çalışan kapsam dışı çalışanlar diğer personellere göre komik rakam alıyorlar eşit iş ayrı maaş alıyorlar yol parası yemek parası bile vermiyor kapsam dışı personele İzmir büyükşehir belediyesi ondan sonrada çıkıp personeli ezdirmiyoruz diyor hani nerde kaldı sosyal belediyecilik

Yorumu oyla      3      3  
vah belediye iş sendikası vah 17 Kasım 2022 Perşembe 21:40

disk sendikasına bağlı şirketler çatır çatır promosyon paralarını alıp harcayan işçiler belediye iş sendikasına bel bağlayan işçiler ise sendikanın basiretsizliği ile ellerini havaya açıp dua etmekten başka seçenekleri kalmadı

Yorumu oyla      4      3  
Porta Cafe Yaptık 17 Kasım 2022 Perşembe 17:47

Sevgili Tunç başkanım, Birde bizim Gaziemir de çalışanlara %20 zammı çok gören işçi emekçi düşmanı bir belediye başkanımız var.. İnsanlar belediye binasında çok mutsuz ve huzursuz.. Buca 12 bin TL vermiş, Kınık belediyesi 9100 Gaziemir ise hala 6500 bile değil.. Önümüz kara kış lütfen bu konuya bir el atın ve Gaziemir belediye çalışanlarının maaşlarını bir düzenleme için siz devreye girin bu insanların hayır duasını alın sayın başkan.

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir’i Yazıyorum' projesi başlıyor... Son gün 15 Aralık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, ...
ASKİ'den Nazilli'de 35 milyonluk yatırım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Aydın'da çalışmalar sürüyor... Yollar 13 km kısalacak!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bir hayali daha gerçekleştiriyor. ...
 
İzmir'in kalbindeki dönüşümde engel kalmadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Ege Mahallesi’nde yürütülen kentsel ...
İZSU’da dev bütçe… 1 yılda 4 kat arttı!
İZSU’da 2023 yılı bütçesi belli oldu. Geçtiğimiz yıl 3 milyar 800 milyon ...
İzmir’de Ayrımcılığa Karşı Sinema Günleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ...
 
Erzurumlulardan Başkan Sandal'a meşaleli karşılama
Dayanışma Gecesi’nde buluşan Erzurum Tortumlular Derneği, Bayraklı Belediye ...
Güzelbahçe Belediyesi’nden su tasarrufu atağı
Sınırlı su kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik çalışma yürüten ...
Karşıyaka Çarşı'da yoğun mesai!
Karşıyaka Belediyesi, “ilçenin kalbi” olarak tanımlanan çarşıyı yeniliyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva