HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2023 Salı - 15:47

İZENERJİ’de seçim öncesi grev kapıda… Yarım gün iş bırakacaklar!

İZENERJİ devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret eşitliğinin sağlanamaması üzerine Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler, 1 Mayıs sonrası grev kararını Egemenlik Binası’na asacak. Anlaşma olmazsa 10 Mayıs’ta grev kararı uygulanacak. Sendika ayrıca Perşembe sabah için de iş bırakma kararı aldı. Öte yandan yarın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile yeni bir görüşme yapması bekleniyor.

İZENERJİ’de seçim öncesi grev kapıda… Yarım gün iş bırakacaklar!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü Genel İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında 4 aydır devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı.

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesindeki temizlik, park bahçeler, fen işleri, katı atık, çevre temizliği, makine atölyeleri, İZSU, ESHOT, hastane, huzurevleri ile güvenlik gibi 20 birimde görevli 10 binin üzerinde işçinin çalıştığı İZENERJİ’de yetkili olan Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler arasındaki görüşmelerinde taraflar son olarak geçtiğimiz hafta bir araya gelmişti.

Egemenlik Binası’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le gerçekleşen görüşmede yeni bir zam teklifi verildi. Daha önce verilen yüzde 51’lik zam oranı Başkan Soyer tarafından yüzde 60’a (278 TL'lik taban ücret üzerinden) çekilmişti. Ancak bu teklif de sendikacılar tarafından kabul görmemişti.

GREV TARİHİ 10 MAYIS!
Anlaşma sağlanmazsa İZENERJİ’de örgütlü Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler, 2 Mayıs tarihinde grev kararı başta Egemenlik Binası olmak üzere İZENERJİ işçilerinin çalıştığı bütün binalara asılacak. Ayrıca işyeri temsilciler kurulunda alınan karara göre 10 Mayıs’a kadar anlaşma sağlanamazsa sendika grev kararını hayata geçirecek. Ayrıca Perşembe günü için yarım gün iş bırakma kararı alındı. 

YARIN YENİ GÖRÜŞME
Öte yandan yarın sabah Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile yeni bir görüşme yapması bekleniyor. Görüşmede verilecek yeni teklif toplu iş sözleşmesi ve grev sürecinin geleceğini de şekillendirecek.

ŞUBE BAŞKANLARI: DERDİMİZ MASADA BİTİRMEK AMA…
Alınan grev kararını değerlendiren Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Bizim derdimiz bu işi masada bitirmek. Tunç başkanımızın bütün işçilere vermiş olduğu bir söz var. ‘Dönemim sonunda bu işi eşitleyeceğim’ dedi. Dönemin de sonu da sonuçta bu yıldır. Bu yıl ücret eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz. Masada bitmesi için aylardır mücadele veriyoruz ama taleplerimiz yerine gelmezse grev kararını uygulayacağız. Bizler işçi arkadaşlarımızdan aldığımız irade ile bu masaya oturuyoruz. Sürecimiz tıkanmış durumda mecbur itibari ile grev kararımızı asmak ve uygulamak zorunda kalacağız. Yani bizi bu sürece ittikleri için bu yolu seçmek zorundayız” dedi.

Genel İş 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kanar da “İZENERJİ’nin bu dönemki toplu iş sözleşmesinin çıtasını bir önceki toplu iş sözleşmesi imza töreninde Tunç Başkan belirledi. Bu törende Tunç Başkan “Dönemin sonunda eşit işe eşit olacak” dedi. Ücret eşitliği noktasında makas daralıyor ama kapanmıyor. 11 bin İZENERJİ işçisinin de tek beklentisi Tunç Başkanın ifade ettiği ücret eşitliği ilkesinin hayata geçirilmesi. En iyi toplu sözleşmenin masada biten toplu sözleşme olduğunun farkındayız. Her türlü diyalog yolu açık tutuyoruz. Yapılması gereken irade her ne ise de göstermekten geri durulmayacaktır.” diye konuştu.

 
Başkan Uçak rakamlarla konuştu… İhracata yaş sebze, meyve dopingi!
 
İhbara giden ekiplere 'balta' ile saldırdı... Ateş edilerek durduruldu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşçi 26 Nisan 2023 Çarşamba 21:35

Arkadaş anlamadığım bir şey var izelmanda çalışan her bir işçi vasıflı ve yapmıl olduğu işin ehli ustası hemde belgeli okulunu bitirmiş bir şekilde peki ya kıyaslama yapan izenerji ? Herkezin hakettiği değeri görmesi tek temennimiz ama nedir yani sadece bu kıyaslama izelman ile yapılmaktadır ...

Yorumu oyla      2      3  
İzelman 26 Nisan 2023 Çarşamba 15:01

İzelmani örnek gösterene kadar izdogayi neden örnek gostermiyorsunuz izbeton başlı baslina herkese fark atiruor o zaman herkesi eşit göstersinler buna niye ses çıkmıyorsa illada izelman düşmanlığı yaritiliyor acaba

Yorumu oyla      2      3  
Deniz 26 Nisan 2023 Çarşamba 12:51

Ben sabahtan akşama kadar derslere giriyorum boş vaktim yok ordan oraya uzak mesafe gidiyorsam yanımda olan oturan aradas benden fazla alıyorsa izenerji olarak eşitlik istiyorum nokta .

Yorumu oyla      2      3  
İzmir 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:32

Aynı işi yapıyoruz demiş arkadaşın biri acaba bir izenerji personeli sokakta süpürge yaparken yağmurlu havada ne yapıyor geçiyor istirahat ediyor peki izelmanda otoparkci arkadaş ne yapıyor istirahat etmeden araba peşinde koşuyor sen izenerjiye doldurursan bir sürü tuncelili liyakatsiz ağası paşası olanı sonrada gelir o birsuru gereksiz biz gecinemiyoz der izelmani neden örnek gösteriyorsunuz eğer eşit işe eşit ücret diyorsanız izbetonu örnek verin izdoga yi örnek verin işte sizin eşitlik anlayışınız bu

Yorumu oyla      2      5  
Nacar 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:24

İBB içinde en düşük ücret alan,ezilen , hakaret edilen maalesef ki İzenerji çalışanlarıdır. Lütfen bilmeden hakaret etmeyin çünkü benim hakkım senin üstünde fazlası var.

Yorumu oyla      3      3  
yazık 25 Nisan 2023 Salı 21:59

HEPSİNİ İŞTEN ÇIKARSAN YERLERİNE ASGARİ MAAŞLA ÇALIŞACAK İNSANI İKİ SAATTE TOPLARIZ. YETTİ BE.

Yorumu oyla      4      21  
Ferdi 25 Nisan 2023 Salı 21:32

Derdimiz ekmeğimiz yüzdelik değil eşitlik istiyoruz eşit iş eşit ücret aynı işyerinde aynı işi aynı emeği aynı riski aynı alınterini döküyoruz çalışmakla gurur duyduğumuz İzmir büyükşehir belediyesinde çok birşey istemiyoruz emeğimizin karşığını yani eşitlik istiyoruz

Yorumu oyla      14      5  
Anf 25 Nisan 2023 Salı 19:37

Bu oran Dogru değil ortalama teklif %33 Civarında asgari ücrete gelen zamdan sonraki oran %33civarında Dogru haber bu olmalı Bilğinize..

Yorumu oyla      7      7  
Fahri Güncü 25 Nisan 2023 Salı 19:03

Dilerim bu seçim sürecinde en hayırlı bir şekilde biter ve oyunun rengi belli olan İzmirli yurttaşlarının seçimine etki etmez.

Yorumu oyla      7      5  
Pınar 25 Nisan 2023 Salı 19:02

Lütfen bilgileri doğru yazalım. %60 verdiği teklif asgari ücret zammından önce alınan ücret. O ücretler asgari ücretin altında kaldığı için yılbaşından itibaren günlük brüt 333.60 tl almaktayız. Yani aslında teklif %40 civarı. Lütfen insanlar %60i beğenmiyor diye bir sürü laf ediyorlar. Bizlerin eklentisiz maaşı asgari ücret...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da coşkulu 23 Nisan şenliği!
Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 23 Nisan Karabağlar ...
Çiğli'de kursiyerlerin el emekleri sergilenecek
Çiğli Belediyesi, Kaklıç Sanat Akademisi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri ...
Başkan Engin'den seçim mesajı: Ayrışmalardan uzak bir döneme gireceğiz
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, seçimlere 20 günden az bir süre ...
 
100'üncü yıla özel 100 İZSU projesi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 ...
Bayraklı'dan bir ilk... Matematik ve Zeka Oyunları Parkı'nda sona doğru
Bayraklı Belediyesi, İzmir’in ilk Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nı ...
Büyükşehir'den üreticilere destek... 2023’te hedef 50 milyon!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Başkan Batur'dan 14 Mayıs mesajı: Ülkenin gerçek baharına az kaldı
Konak’ta esnaf ziyaretlerine devam eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ...
BirGün Gazetesi 19’uncu yaşını kutladı
BirGün Gazetesi 19’uncu yıl dönümünü Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik ...
Sınava hazırlanan gençlere Büyükşehir'den müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir esnafının da faydalanacağı Kitap Kart ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva