HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2023 Çarşamba - 13:45

İZENERJİ’de grev kapıda… Sendika'dan Büyükşehir'e sabah 8'e kadar süre!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü Genel İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında devam eden TİS görüşmelerinde bugün yeniden sonuç çıkmadı. Yaklaşık olarak 2,5 saat süren görüşmeler sonrası sendika yetkilileri açıklamalarda bulunurken, Büyükşehir’e 27 Nisan sabah 8’e kadar süre verdiklerini duyurdu

İZENERJİ’de grev kapıda…  Sendika dan Büyükşehir e sabah 8 e kadar süre!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü Genel İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında 4 aydır devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmesinde bir kez daha sonuç çıkmadı.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Egemenlik Binası’nda bir araya gelen sendika yetkilileri yaklaşık olarak  2,5 saatlik görüşme gerçekleştirdi. İlk 40 dakikasına katılan Başkan Soyer Fuar açılışı nedeniyle toplantıdan ayrılırken, toplantının geri kalanında sendika yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı görüşmeyi sürdürdü.

Yapılan teklife göre A Grubu’ndaki işçiler için 460 TL, B Grubu’ndaki işçiler için 470 TL, C Grubu’ndaki işçiler için 480 TL, D Grubu’ndaki işçiler için 490 TL yevmiye önerildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan sendika yönetimi verilen tekliflerin kabul edilemez olduğunu  ifade etti.

KENAR: KADEMELİ OLARAK RAKAMLAR ARTTI
İlk olarak konuşan Genel İş 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar, “Dün biliyorsunuz ki iki şube olarak iş yeri temsilciler kurulumuzun toplantısını  gerçekleştirilirken paralel saatlerde bir masaya davet geldi.  Gelen davet üzerine sabah saat 10'da görüşme için Egemenlik Binası'na geldik. Görüşmede  Büyükşehir Belediyemi'zin Genel Sekreteri  Barış Karcı, SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Bey vardı. Tunç Başkanımız Fuar  açılışı programından dolayı katılım sağlayamadı. Masada  kalan son maddemiz taban ücret noktasında bir tartışma yürüttük. Bizlere bir takım rakamlar sunuldu. Kademeli olarak rakamlar arttı. Son noktada Tunç Başkanımız telefon ile masaya bağlandı  ve burada bir rakam belirtti." dedi. 

GÜL: TEK BİR DERDİMİZ VAR!
Görüşmenin detaylarını paylaşan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ise, “Yaşanan süreci dün itibari ile bütün alandaki  çalışan arkadaşlarımıza anlatmıştık. Bu toplu sözleşmenin bitmediğini görüşmelerimizin devam ettiğini ve toplu sözleşme  sonuçlanana kadar da görüşmelere açık olduğumuzu arkadaşlarımıza ve tüm büyükşehir bürokrasilerine iletmiştik. Bir görüşme geldi. O görüşmeye istinaden o görüşmeye geldik. Oturumumuzun yaptık. Gelen teklifler var.  Bu teklifleri açıklayacağım ve temsilci arkadaşlarımız ile buradan çıktıktan sonra arkadaşlarımıza, temsilciler kurulunu yapıp daha detaylı bilgi vereceğiz. Bizim burada tek bir derdimiz var. Eşitlik. Adımların atıldığı yerde bizlerde adımları atacağız. Yalnız sağlıklı adımların burayı tatmin edecek adımlar atıldığında bizlerde o adımı atmaya hazırız. 20-25 gündür yeni yönetim olarak süreci yürüttüğümüzden beri onun öncesi 4,5 yıldır 9 No'lu şubemiz ve eski yönetim kurulumuzun söylemiş olduğu süreçte yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SOYER ‘VEREBİLECEĞİM BAŞKA RAKAM YOK’ DEDİ
Taban ücretlerindeki artışı paylaşan Gül, “İZELMAN'ın A Grubu  taban ücretleri 460 TL bizlerinde  taban ücreti bir önceki açıklamada 446 TL idi. Bugün  İZELMAN'ın taban ücreti olan 460 TL ile  bizim taban ücretimizi eşitlediler. Bunun yeterli olmadığını, şunu söylüyoruz, yılbaşı itibari ile İZELMAN A ve B grubundaki arkadaşlarımızın asgari ücretin altında kaldığını bizlerin ilk önceki iki grup  arasındaki uçurumun kapatıp buranın eşitlenmesini ondan sonrada  bugün komik rakamlar  olan 5-6 liranın daha da yukarıya çıkarılmasını talep ettik. Tunç Başkanın verdiği tekli ise: B grubu 470  (yüzde 65,5), C Grubu 480 (yüzde 66) ,D Grubuna da 490 TL önerileri oldu. Bizler bunların iyileştirilmesini istedik. Tunç Başkanımız ise ‘Son teklifimiz bu, benim verebileceğim rakam bu. Bunun haricinde verebileceğim rakam yok’ dedi. Yarın sabah 8’e kadar  biz görüşmeye açık olduğumuzu, gece de görüşmeye çağırsalar gideceğimizi , rakamların biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini, iyileştirme yapılması halinde adım atacağımızı kendilerine ilettik. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Sonlandıracağımız zaman sizlere söylerin ve sonrasında temsilciler kurulunda alacağımız karar ile size açıklamamızı yaparız. 33 TL 60 kuruş 4 aydır aldığımız taban ücretimiz. Bunun hesabını yaptık yüzde 38 A Grubuna, yüzde 41 B Grubuna, yüzde 44 C Grubuna, yüzde 47 ise D Grubuna… Bizim sürecini yürüttüğümüz rakamlar bunlar. Her iki rakamında uzlaşacağımızı tek yeri var. Taban  ücretlerin eşitlenmesi ve aradaki uçurumun kapanması.  Bizler bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz” diye konuştu.

GREVDEN ÇEKİNMEYİZ
Verilen ve talep edilen teklif arasındaki farkın ne olduğunun sorulmasına yanıt veren Gül, “Bugün uçurumlar kalmadı, sadece adımlar kaldı. Karşılıklı adımlar ile uzlaşı sağlayabilecek durumdayız. Bizler TİS’in masada bitmesini istiyoruz. Grev heyecanlısı değiliz ancak taleplerimiz yerine gelmezse grevden çekinmeyeceğimizi kendilerine de ilettik” dedi.

TEKLİF YOKSA İŞ BIRAKMA!
Yarın sabah 8’e kadar Büyükşehir tarafından yeni bir teklif verilmezse sendika aldığı yarım günlük iş bırakma kararını hayata geçirecek. Yine anlaşma sağlanamaz ise 2 Mayıs günü sendika üyeleri grev kararını başta Egemenlik Binası olmak üzere ilgili bütün belediye birimlerine asacak ve 10 Mayıs tarihinde de grev kararını hayata geçirecek.

 
Mimarlık Merkezi’nde ‘deprem’ zirvesi… Şehir Plancıları’ndan 16 maddelik öneri!
 
Esnafı öldürmüştü... Zanlı tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İBB HAKLI 26 Nisan 2023 Çarşamba 18:47

Arkadaşlar siz neyi anlamak istemiyorsunuz eşit iş eşit ücret mantığı nedir ülkede her eşit işi yapan eşit parayı alacak olursa alt tabandan kim çalışacak yada şöyle açıklama yapayım izenerji niye var ozaman izelman maaş lari yüksek diye kurulan izenerjiyi o zaman hiç kurmasaymis belediye herkes izelman da iş başı yapsaymis bırakın Allah aşkına izenerji yada diğer alt adı üstünde ALT şirketlerin kurulma sebebi daha ucuza işçi çalıştırmak ve bunu herkes kabul ederek iş başı yapıyor kabul etmeyecek varsa dışarıda kabul edecek adam çok bırakın gidin o zaman özel sektöre sukretmesini bilin durumu kabullenin

Yorumu oyla      2      4  
Hakkı Vural 26 Nisan 2023 Çarşamba 15:27

Taşeronu kaldıracağım deyip şirket kuran ve içini sayısız kişi ile dolduranlar gelip çözsün bu işi !!! Önceki dönemim hatasını Tunç Başkana yüklemek çok haksızlık oluyor. Belediye'yi gereksiz projeler ile borç altına sokan, her şeyi ben biliyorum deyip uzmanlara kulak vermeyen , BENİM AKIL VERECEK KİŞİYE İHTİYACIM YOK diyenlerin sıkıntısı bu döneme kaldı!

Yorumu oyla      3      7  
METEHAN İZMİRLİ 26 Nisan 2023 Çarşamba 15:20

Kimse yanlış anlamasın ama şu sendikacı arkadaşlara bir bakar mısınız? Eller arkada sakallar o biçim yakışıyor mu? Kurtlar Vadisi mi orası arkadaşım? Bir de yarına kadar süreymiş, bu neyin tehdidi. Tunç Başkan bu tehdide boyun eğmemeli, İzmir halkı onunla, yapsınlar grevi de görelim bakalım

Yorumu oyla      7      6  
Çalışan 26 Nisan 2023 Çarşamba 14:05

Hakeme götüreceksiniz sonunda işi. Bu teklifleride göremeyeceğiz

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ile Bremen'den eğitimde örnek işbirliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bremen ile 27 yıllık kardeş kent ilişkisini ...
Ödemiş'ten sıfır atık hamlesi!
Ödemiş Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemin kurulması, geliştirilmesi, ...
Başkan Sandal'dan sahada 14 Mayıs vurgusu: Türkiye kazanacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yaklaşan genel seçimler öncesi ...
 
Başkan Soyer’den koku açıklaması… ‘Sonuç alacağız ama…’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaz mevsiminin yaklaşmasıyla ...
Torbalı'ya Tiyatro Festivali ödülü
Torbalı Belediyesi, geçtiğimiz yıl ikincisini düzenlediği Metropolis Tiyatro ...
Sporfest İzmir heyecanı başlıyor
7 Mayıs Pazar günü koşulacak Maraton İzmir öncesinde 29-30 Nisan tarihlerinde ...
 
Başkan Soyer, sağlık çalışanları ile buluştu... 'Fedakarlığınızı bütün İzmir biliyor'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  deprem felaketi nedeniyle ...
Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun mitingine destek çağrısı: 14 Mayıs’ın provasını yapalım
İlçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarını ziyaret eden Konak ...
Narlıdereli çocuklar 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı
Narlıdere Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva