HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2023 Perşembe - 13:40

İZDENİZ’de TİS bayramı... Soyer'den mesaj: İzmir gibi bir Türkiye için 28 Mayıs fırsat!

İZDENİZ imza töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer 28 Mayıs tarihindeki gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimlerini işaret ederek “Biz İzmir’de iyiyiz ama İzmir ne zamana kadar bu hikayeyi sırtında taşıyacak. Türkiye iyi olmadan İzmir’in de iyi olması mümkün değil. Önümüzde bir fırsat var. Pazar günü başka bir Türkiye yaratmak için, İzmir gibi bir Türkiye yaratmak için en azından önümüzde bir fırsat var.” ifadelerini kullandı.

İZDENİZ’de TİS bayramı... Soyer den mesaj: İzmir gibi bir Türkiye için 28 Mayıs fırsat!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm Ticaret A.Ş’de  (İZDENİZ) örgütlü Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası ile İzmir Büyükşehir arasındaki 11’inci dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

-SÖZLEŞMENİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Konak İskele’ye bağlı İhsan Alyanak Vapuru’ndaki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, SODEMSEN temsilcileri, büyükşehir bürokratları ve İZDENİZ işçileri katıldı. 

Türkiye Denizciler Sendikası Başkanı İrfan Mete de Başkan Soyer’e teşekkür ederek, “Çalışanlar adına başkanımıza sözleşmeye verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Günün şartlarına göre iyi bir sözleşme oldu. Gerçek sosyal demokratlığı bir kez daha İzmir’de yaşadık. Yaptığımız sözleşmelerin en iyilerinden biriydi. Bu dönemde de böyle oldu. Emeği geçen herkese hayırlı olsun” dedi.


‘EVLATLAR ARASINDA AYRIM YAPMADI’
Daha sonra konuşan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederek, toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diledi. Çakmak, ‘Göreve geldiğinde ‘eşit işe eşit ücret’ sloganı ile yola çıkmıştı. Kendisi ile çalıştığım için gurur duyuyorum. Evlat arasında ayrımcılık yapmadığı için minnettarım. Sözleşme hayırlara vesile olsun’ dedi. 

‘YAPABİLECEĞİMİZİN EN İYİSİ, EN FAZLASI’
Son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Yapabileceğimizin en iyisini, en fazlasın yapmaya çalıştık. Bu eşit işe eşit ücret anlayışıyla yaptığımız tüm toplu iş sözleşmelerinde en çok yaklaştığımız sözleşmedir. Kısacası o hedefe mutlaka ulaşacağız. Etap etap her sene daha da yaklaşıyoruz. Sendika yöneticilerine ve temsilcilerine bu konuda teşekkür ediyorum” dedi. 

‘TÜRKİYE İYİ OLMADAN İZMİR İYİ OLAMAZ’
28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini işaret eden Soyer şunları söyledi:

“Biz İzmir’de iyiyiz ama İzmir ne zamana kadar bu hikayeyi sırtında taşıyacak. Türkiye iyi olmadan İzmir’in de iyi olması mümkün değil. Önümüzde bir fırsat var. Pazar günü başka bir Türkiye yaratmak için, İzmir gibi bir Türkiye yaratmak için en azından önümüzde bir fırsat var. Sizlerden tek ricam lütfen sandığa gitmeyen bir tanıdığınız varsa onu ikna edin, sandığa mutlaka gitmesi lazım. Sandığa gitmeyenler geleceğimizi belirleyecek. Gitmeyenler bizim gibi insanlar. Bizim geleceğimizle oynuyorlar. Oy kullanmamış olan komşunuz varsa mutlaka gitmesini sağlayın. 1978’de Bülent Ecevit iktidar olduğunda ne kadar umutlanmıştık. Üzerinden 50 yıl geçmiş. İlk defa iktidar olmaya bu kadar yakınız. Kimin biz; gerçekten yurtsever, alnını teriyle ekmeğini kazanan, erdemlerini, ailesini korumaya çalışan, çocuklarının geleceği için kaygılananlarız. Ve ilk defa halkın iktidarını kurmamız mümkün, o kadar yakınız. Dürüstlüğün, namusun, hakkın, hukukun, adaletin hakim olduğu bir ülke kuracağız. Biz çünkü sadece İzmir’den ibaret değiliz, Türkiye’nin öncüsüyüz. İzmir bir şey yaptığında Türkiye peşinden geliyor. Bu vatana olan sorumluluktan vazgeçmemiz lazım. 3 gün sonra Türkiye İzmir’in öncülüğünde bir dönüşüm başlatacak. Hep beraber, alınterinin, emeğin, dürüstlüğün, namusun hakkın, hukukun  hakim olduğu bir ülke kuracağız. Emin olun bu son nokta değil. O güzel ülkede bunların daha iyisini yapacağız. Çünkü bu ülkenin kaynaklarının belli çetelere değil bu halk alacak. Bu güzelim ülkenin zenginliğini o çeteler değil biz paylaşacağız”

 
Piyasalar diken üstünde: Borç krizinde kritik hafta
 
HDP ve Yeşil Sol ikinci tur kararını açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kendirci 25 Mayıs 2023 Perşembe 14:42

başkan toplu sözleşmere yüksek oranlara imza atmak, basında reklamını yapmak ve cawbella çalıp zıplamakda güzelde...! ödemeye gelince sizi bukadar şevkli ve enerjik göremiyoruz hala ödeyemediğiniz geriye dönükler ne olacak...!!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu üreticiler imeceyle yollarına kavuştu
Selçuk Belediyesi üreticiler için arazi yollarını düzenlemeye devam ediyor.
Başkan Pehlivan müjdeyi verdi... Tarihi Çarşıya modern dokunuş!
Menemen Belediyesi, Tarihi İpek Yolu’nun son istirahat durağının da içinde ...
Başkan Sandal'dan birlik mesajı: Bu gidişe ‘dur’ demeliyiz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı’da yaşayan Ankara Haymanalılarla ...
 
Büyükşehir'den Torbalı'ya çevreci hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Torbalı İleri Biyolojik ...
Minik depremzede Öykü tedavi için Kahramanmaraş’tan İzmir’e getirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ...
Başkan Batur sandık gönüllüleriyle buluştu: 28 Mayıs hepimizin bayramı olacak!
13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turunda Konak’ta ...
 
Başkan Oran müjdeyi verdi... Petekler Park projesi başladı!
Hayata geçirdiği fiziki projelerle Çeşme’nin çehresini değiştiren Belediye ...
Çocuklar hayallerindeki mahalleyi resmetti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sakin Şehir Projesi” kapsamında ...
Usta sanatçılar 4 gün boyunca Torbalı’da
Torbalı’nın artık sanatla, tiyatroyla da anılmasın sağlayan Torbalı Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva