HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2023 Cumartesi - 21:00

İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye'de göster telefonu terörü var’

İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Bugün Türkiye'de göster telefonu terörü var.  Göster telefonunu dendiği zaman bir gencin en lüks telefonunu gururla göstereceği bir Türkiye hayal ediyorum” dedi

İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye de göster telefonu terörü var’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Ben 1970'lerde doğdum ve 1980'lerde yoksulluk kader değildi. Fırsat eşitliği vardı ve en iyi okul en yakın okuldu. Siz bir işçi çocuğu olarak devlet okullarına gidip ODTÜ'yü kazanan biliyordunuz.  Bizler bu cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizim zamanımızda yoksulluk kader değildi, şimdi yoksulluk kader olmaya başladı. Biz bu nedenle metni yazarken fırsat eşitliğini nasıl sağlayacağız düşüncesi vardı. Ben 38 yaşında profesör olmuş biri olarak konuşuyorum ancak benim çocuğum 1980'lerde benim sahip olduğum şansa sahip değil. Biz 2 ay sonra başa geldiğimizde işsiz bir anne babanın çocuğu , zengin bir anne babanın çocuğu ile aynı şartlara sahip olacak.  Ortalık gerçekten çok kötü durumda. Ülkemizde çocukların yarısı, en yüksek yoksulluk diliminde yaşıyor. Yoksulluk en fazla çocukları ve kadınları vuruyor. Türkiye'deki yoksulların yarısı Z kuşağı. Çocuk doğduğunda annesini babasının maddi durumu yoksa ona her türlü gıda desteğini vereceğiz. Daha sonra ulusal ebeveyn programını başlatacağız” dedi.

GURURLA EN LÜKS TELEFONUNU GÖSTERECEĞİ…
Hayalindeki Türkiye'yi betimleyen Özlale, “Bütün çocuklarımız okul öncesi eğitime dahil olacaklar. Bilimsel kapasitesinin en çok gelişti yaşlarda devletin sağladığı ücretsiz eğitime sahip olacaklar. Okullarda ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği vereceğiz bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Anneler babalar çocukların devlet okullarına gönderme rahatlığı yaşayacaklar. AK Parti iktidarının yaptığı şey yoksulluğu düşürmek değil, yoksulluğu kontrol etmek oldu.  Türkiye’nin yoksulluk tuzağını aşmanın yolu hak temelli politikadır. Fırsat eşitsizliği yoksulluğu bir sonraki nesle aktarıyor. Türkiye'de AK Parti'nin yok ettiği fırsat eşitliğini yeniden sağlarsak tekrar müreffeh bir toplum haline geliriz. Bugün Türkiye'de göster telefonu terörü var.  Göster telefonunu değdiği zaman bir gencin en lüks telefonunu gururla göstereceği bir Türkiye hayal ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAPMAMIZ GEREKEN KADINI EVE HAPSEDEN ZİHNİYETİ TERK ETMEK
Kadınların istihdama katılımının önemine vurgu yapan Özlale, “Gençlerimiz mutlaka istihdam sağlamamız lazım. Türkiye yaşlanıyor. Bağımlılık oranında sürekli bir artış görüyorsunuz. Bizim gençler ve kadınlara çok daha fazla istihdam sağlamamız lazım. Bunu da daha fazla teknoloji ile buluşturarak sağlayacağız.  Biz işe cam tavan sendromu kırarak başlamalıyız. Eşit işe eşit ücret politikasını benimsememiz gerekiyor. Kadına şiddete hayır demeyi sadece 8 Mart'ta hayır demememiz gerekiyor. Her mahalleye ücretsiz kreş ve bakım evleri açmamız gerekiyor. TÜİK verilerinde bakıma muhtaçlarla ilgilendiği için işgücüne dahil olmayan kadın sayısı 1,5 milyondan fazla. 1,1 milyon kadını bakımevi projesini geliştirsek istihdama kazandırırız. Bizim yapmamız gereken kadını eve hapseden zihniyeti terk edip, kadını topluma nasıl daha fazla dahil edebilir zihniyetine kavuşmak” dedi.

 

 
Motosiklet, otomobille çarpıştı: 1 kişi yaralandı
 
Bodrum'da evde çıkan yangın hasara neden oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek Partili Bilgin: İmar affına son vereceğiz!
İktisat Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı ...
DP'li Şahinalp'ten 'eğitim' mesajı: Öncelik afet bölgesi olacak
İktisat Kongresi toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent ...
'1 milyon 875 bin binada inceleme yapıldı'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "5 milyon 397 ...
 
CHP'li Öztrak: Sorunlara yerli ve milli çözümler arıyoruz
İktisat Kongresi toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi ...
6'lı Masa'nın ekonomi patronlarından İktisat Kongresi sunumları... DEVA'lı Çanakçı: Enflasyonu 2 yıl içinde tek haneye indireceğiz!
İktisat Kongresi toplantısında konuşan DEVA Partisi Ekonomi ve Finans ...
'Tahıl koridoru süresinin uzatılmasını sağladık'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili, ...
 
Bahçeli: Türkiye, sinsi bir ablukanın hedefinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugünkü ortamda, tıpkı Çanakkale ...
'Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhunu dirilterek sarabiliriz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem ve sel felaketiyle yüreklerimizin ...
Terör ve Güvenlik Uzmanı Başbuğ, AK Parti'den aday adayı!
Terör ve Güvenlik Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Adalet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva