HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2022 Çarşamba - 14:20

İYİ Partili Kırkpınar vekillik için yola çıkış serüvenini anlattı: Önce ekipten sonra ailemden helallik aldım!

2023 seçimlerinde il başkanlığına yeniden aday olmayarak milletvekili aday adaylık başvurusu yapacağını açıklayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsman Kırkpınar, "60 kişilik yönetim kurulumuzun tamamı ile ilçe başkanlarımızın tamamından milletvekilliği için tam destek aldım. Eşim ve iki çocuğumdan da helallik aldım" dedi.

İYİ Partili Kırkpınar vekillik için yola çıkış serüvenini anlattı: Önce ekipten sonra ailemden helallik aldım!

EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonSöz TV’de yayınlanan parogramda Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

İYİ Parti Genel İdari Kurulu tarafından yayımlanan genelge ile ilçe ve illerde kongre kararı alınmasının ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

Kendisinin milletvekilliği sürecine yönelten tercihlerin neler olduğu yönündeki soruya yanıt veren Kırkpınar, "25 Ekim 2017 tarihinde kurulmuş bir partiyiz.  Yönetim kurulumuzu 21 Aralık 2017 tarihinde açıkladığımızda daha binamız hazır değildi. Biz 1 Nisan 2018’de birinci kurultayımızı yaptık. Burada İYİ Parti'nin yeni bir nefes, yeni bir soluk, yeni lider ile Türk siyasi tarihinde ışık olarak görülen sayın genel başkanımızın katkıları ile birinci kurultayımızı gerçekleştirdik. Ankara'da 176 bin kişi toplandı. Bu coşkuyu gören Cumhur İttifakı üyeleri grup konuşmasında 26 Ağustos'ta seçim olsun dedi. AK Parti Genel Başkanı, 24 Haziran'da seçim olacağını söyledi. Ben o tarihinde il sekreteriydim. O dönemde görevden ayrıldım ve 2’nci bölge 4’ncü sıra milletvekili adayıydım. Bu seçimden sonra Afyon’da bir çalıştayımız oldu. Sonrasında 12 Ağustos'ta olağanüstü bir kurultay gerçekleştirdik. Genel Başkanımızı yeniden aday olarak görmek isteyen arkadaşlarımızın teklifi sonrası tek aday olarak Meral Hanım seçime girdi ve tüzük değişikliği yapıldı. 17 Ekim 2018 günü bana İzmir İl Başkanlığı görevi verildi. 24 ilçemiz vardı o dönemde ve bunun 12-13’ü istifa etmişti. Çalışma arkadaşlarımız ile bu ilçelerin atamalarını yaptık. Şubat 2020’de olağan kurultaya giderken teşkilatımız içerisinde de seçim gerçekleştirdik. Bende seçilmiş il başkanı oldum. Siyasi partiler kanuna göre 2 yıldan az 3 yıldan çok olmamak üzere siyasi partiler seçim takvimini yapabilirler. 5 Ekim 2022 tarihinde GİK’den kongre kararı çıktı ve bir genelge yayınlandı. Burada milletvekili adayı olmak isteyen il veya ilçe başkanları yeniden aday olmasınlar  denildi. Bende bu doğrultuda geçmişte bir milletvekili adayı olmuştum ancak çok hızlı gelişmişti. Tam 4'ncü yılımda yani 18 Eki 2018 tarihinde ilk basın toplantımı gerçekleştirmiştim. 4 yıldır İYİ Parti İl Başkanlığı görevime bir daha aday olmayacağımı söyledim" diye konuştu.

İL-İLÇE KONGRELERİNE MÜDAHALEM OLMAZ
İl Başkanlığı görevini ne zaman bırakacağı yönündeki soruya da kongre sürecini işaret ederek yanıt veren  Kırkpınar, “29 Ocak’ta biz il kongremizi yapacağız. Şu an  2 aday var o tarihe kadar ne olur bilemeyiz. Bizde her şey şeffaf" dedi. İlçe kongre sürecine müdahale edip etmediği konusunda ise Kırkpınar, "Müdahale etmem söz konusu değil. Öyle bir niyette il başkanı da olsa kendi aday olmayacağı için kim veya kimler için destek isteyecek? Doğru değil. Bütün üyelerimiz, adaylar ve yönetim kurulu üyeleri kardeşimiz. Ben aday adayıyım şu anda. Adaylık için müracaat edeceğim. O da kabul edilir ve seçilirsem milletvekiliyim. Bugünden 'ben milletvekiliyim, şu il başkanı olsun, bu ilçe yöneticisi olsun' diye bir şey olmaz. Asla il seçimlerine müdahil olmayacağım. Biz büyük bir aileyiz ve kol kırılır yen içinde kalır diye bir şey olmaz. Herkes çıkar, konuşur, sorunları, dertlerini, çözümünü anlatır. Çıtayı kim yukarıya çıkarırsa o il başkanı olur. Ben 15 ilçeyi alırız iddiasına sahibim. Gelen arkadaşımızın da hedefi 20 olsun. Hedefi yükseltsin" diye konuştu.

MAHALLEDEKİ SORUNLARI BİLEN BİR MİLLETVEKİLİ LAZIM
'Milletvekili olmaya nasıl karar verdiniz?' yönündeki soruya Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray üzerinden örnek veren Kırkpınar, "Her siyasete girmenin hedefi olur ancak buna ulaşmak içinde bir gayret ve hedef gerekir. Bugün 650 bin civarında üyemiz var. Seçmen kitlesi üzerinde yüzde 20’nin üstüne çıkan oyumuz var. İzmir'de 2 milletvekilimiz var. Her ikisini de mecliste ve genel merkezdeki görevleri nedeniyle mümkün olduğunca İzmir'e geldiler, çalışmalar yürüttüler. Onların yanında birileri daha olmalıydı. Şimdi ise birileri olacak ve çoğalacağız. Teşkilatın kuruluş itibari ile yanlarında olan bir kardeşleri olarak teşkilat ve mahalledeki sorunlarına doğrudan müdahil olacak ve onları belli noktalara taşıyacak bir milletvekillerine ihtiyaç var. Kendi niyetim dışında, ilçe başkanları,  ilçe yönetimleri artık sizin milletvekili olmanızı istiyoruz dediler. Bende seçim sürecine girdiğinde dedim ki böyle bir niyetim olursa teşkilatlarıma soracağım. Bunu da gerçekleştirdim.  Ankara'daki il başkanları toplantısından 2 gün önceden haber verildi. Bende hemen il yönetimi toplantısı ve ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirdim. Dedim ki arkadaşlar uzun bir süredir milletvekili adayı olacak mısınız diye soruyorlar, bende teşkilatı işaret etim, ancak bu sizin oylarınız ile olur dedim. 60 kişilik yönetim kurulumuzun tamamı onay verdi. Diğer gün de ilçe başkanları toplantısında da aynı soruyu tekrarladım ve orada da tam destek aldım" diye konuştu.

YÖNETİM KURULLARINDA GÖREV ALMAMALARI LAZIM
Teşkilat içinde başka aday adayları olup olmadığı konusunda bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kırkpınar, "Bir toplantımız daha olacak. Kimler aday olmak istiyor onların isimlerini alacağız. Ancak bunların yönetim kurullarında görev almaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DELEGELERİMİZ BU ÖLÇÜMÜ YAPABİLECEK KAPASİTEDELER
Kendisi için belirttiği 'teşkilatı bilen ve mahallelerdeki sorunları taşıyabilecek' özelliklerde başka bir aday isteyip istemeyeceği yönündeki soruya yanıt veren Kırkpınar, "Bizim ilçelerden gelecek olan il delegelerimiz bu ölçümü yapacak durumdalar. En yenisi 2-3 yıllık. 5 yıldır birlikte çalışan, her alanda ve her yerde olan arkadaşlarımız elbette ki bu konuda tartıya çıkacak olan adayların hem kişisel değerlendirmelerini hem de parti teşkilatı olarak değerlendirmelerini çok kolay yaparlar" diye konuştu.

EŞİM VE ÇOCUKLARIMDAN HELALLİK ALDIM
Siyasette aday olanlar ya da aday olmayanların sıkça kullandığı 'aileme sormam lazım' cümlesi hakkında kendi tutumunun ne olduğuna da yanıt veren Kırkpınar, "Eşime de sordum adaylık konusunda. Ancak ben siyasi partilerde İYİ Parti kurulana kadar yönetim kurulu üyeliği yapmış değildim. Sadece bir siyasi partinin üyesiydim. Hiçbir yerde görev almadım. Büyük bir aileyiz. Sayısal olarak da çok kalabalığız. O ailenin içinde merkez sağ da siyaset yapan babamdan kalma bir iş bu. Babam öğretmenliği bırakıp 1950'de Demokrat Parti’nin kuruluşuna katılmış. İhtilale kadar il encümen üyeliği yapmış ve  ihtilalden sonra ben 4 aylıkken İzmir'e gelmişiz. 62 yıldır İzmirliyiz. Burada ilk defa bir siyasi görev alıyorsunuz ve büyük bir meşakkatli. Ailenize ayıracak zamanınız olmuyor. Eşim bir kamu çalışanıdır. 2 de çocuğumuz var. Her üçünden de de helallik aldım ve hakkınızı helal edin dedim. Hem eşim hem çocuklarım vatan, bayrak, millet ile ilgili yüksek derece hassasiyeti olan insanlar. Bizimkisi bir heves değil. Bir mücadele için bu siyasi partideyiz. 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin getirdikleri durum bu. O zaman bir yurttaş olarak her yerde her göreve hazır olarak böyle bir göreve soyunduk" dedi.

BİRİNCİ PARTİ OLURSAK...
İl başkanı olarak geçmişte 3+3 milletvekili çıkarma iddiasında bulunduklarının hatırlatılması üzerine yeni hedefinin ne olduğu sorusuna yanıt veren Kırkpınar, "Biz her ay 1 puan arttırıyoruz İzmir'de oyalarımıız. İzmir'de yüzde 23 oranında oyumuz. Genel seçimlerde de hem İzmir'deki oyumuz genelde yüksek oldu. Hesaplamalarımızda 3'er 3'er milletvekili çıkaracağımız yönünde. Diğer siyasi partilerde bir kıpırdanma yok hatta düşüş var. Bu düşüşü görünce de diyorsunuz ki İzmir'de yaşayan vatandaşların teveccühü İYİ Parti'den yanaysa ve her ay oyu artıyorsa biz daha fazla milletvekili çıkartırız. Biz 1'nci parti olduğumuzda 7+7 milletvekili çıkarırız İzmir'de" diye konuştu.

TEŞKİLATTA SIRALAMADA EN İYİ NOKTADA  OLAN ARKADAŞINIZDIM
Milletvekilliği adaylığı sıralaması konusunda yorumlama yapan Kırkpınar, "Ben yeni kurulmuş siyasi partide teşkilatta sıralamada en iyi noktada  olan arkadaşınızdım. Yani 2’nci bölgede 14-14 milletvekili adayından, milletvekillerimizin dışında en üst noktadaki tek aday bendim. Teşkilatın içinden, il yönetimlerinden adaylar oldu. Onların sıralaması ve ittifaktan gelen diğer siyasi partiden sıralamaya giren arkadaşlar dahilinde. Ben 4'ncüydüm. İsmimim 4'te tercih edilmesi başka bir şey. Teşkilat içinden en yakın kişi seçilebileceği düşünülen yerden 4'ncü sıradandı. Şimdi aday oldunuz, aday adayı oldunuz ve aday yapıldınız. Ben 4'ncü sıradayken 2'nci bölgede 3 kez ilçeleri gezdim. Korna çalıp selam verip gitme değil. En uç noktalarına kadar gittim. Çok büyük emek sarf ettim. Benim bu çalışmalarımı yaptığımı gören teşkilat üyelerimiz genel merkeze aktardı ki İl Başkanı olarak tercih edildim. Benim bu niyetim teşkilatımdan kaynaklı niyettir. Takdir bu listeleri hazırlayacak kişilerin takdiridir" dedi.

ABİMİ ZİYARET GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
Milliyetçi Hareket Partisi'nin başlattığı ‘Bir maniniz yoksa çay içmeye geliyoruz’ kampanyasında abisi Yusuf Kırkpınar'ın da yer aldığı ve fotoğraflar olduğu yönündeki söyleme karşı çıkan Hüsmen Kırkpınar, "Hayır Yusuf Bey rahatsız ve evinde istirahat ediyor. Çok eski fotoğraftır. Geçtiğimiz hafta hastanede 4 gün kaldı. Abimi ziyaret durumu yok. Geçtiğimiz hafta 3-4 gün  hastanedeydi" dedi. Siyasi konuları Yusuf Kırkpınar ile konuşup konuşmadığı yönündeki soruya ise 'Abimin sağlık problemleri var. Ben bu konuları onla konuşmam. Siyaseti konuşmuyoruz” ifadelerini kullandı.

SEL BASKININDA BÜYÜK ORTAKLARI MİLLETİN KAFASINA OTOBÜSTEN ÇAY ATMIŞTI
MHP’nin programını ise AK Parti üzerinden eleştiren Kırkpınar, “Çay kahve… Sel, heyelan ve baskınlarında büyük ortakları milletin kafasına otobüslerden çay atıyordu bunlar işi biraz değiştirmiş sanırım. Afiyet olsun” dedi.

 
Kullanıcıların tepkisini çekmişti... YouTube vazgeçti!
 
Cansız bedeni bulunmuştu... Cinayette yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memleket Partisi'nden Buca Cezaevi alanında protesto
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, ilçe başkanları ve yönetim ...
Kılıçdaroğlu'na: Hodri meydan çık karşımıza!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 41 işçinin hayatını kaybettiği Bartın'daki maden ...
Mahalle başkanlarıyla buluşan Sürekli'den seçim mesajı: 2023 zaferin sembolü olacak!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Dünden Bugüne Mahalle Başkanlarımızla ...
 
Rozeti takıldı, kürsüde mesajı verdi: Bir Atatürk askeri olarak...
CHP'den Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden ...
Akşener: Sayın Erdoğan, buna 'fıtrat' diyemezsin
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye’deki ölüm riski, dünya ...
İYİ Parti İzmir'de sandıklar kuruluyor... İlçe ilçe kongre takvimi!
İYİ Parti'de seçim öncesi kongre kararı verilmesinin ardından İzmir teşkilatların ...
 
AK Partili Kaya, hastane müjdesini verdi: Seyfi Demirsoy için geri sayım
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'daki mahalle muhtarlarıyla ...
CHP’li Sertel ön seçime işaret etti: Kemal Bey olmasaydı beni kimse vekil yapmazdı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Müjdeyi AK Partili Sürekli verdi… İzmir’e 500 hekim atandı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva