HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2022 Salı - 16:57

İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘saldırı’ çıkışı: Hesap oy devşirmeyse…

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtımı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Alevi vatandaşlara dönük son dönemlerde yapılan saldırıları değerlendirirken, “Hesap hep iktidara gelebilme, oy devşirme üzerineyse o oyu bugün kazandıklarını zannederler, bugün kaybederler” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘saldırı’ çıkışı: Hesap oy devşirmeyse…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Muharrem Ayı dolayısıyla il binası önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

İkram sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bütün arkadaşlarıma ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Hemen hemen bütün ilçe başkanlarımız burada. Bugün muharrem ayının 11. günü. Muharrem ayında maalesef bazı kesimler hayır yapmak ya da bugünü anmak için bugünü kutluyorum diyor. Muharrem ayının 11. günü değil, Muharrem ayı kutlanacak bir ay değil. Çünkü Muharrem ayı acıların yaşanıp fakat bir daha yaşanmaması için insanların ibadet ettiği bir aydır. Bütün aylarda olduğu gibi Muharrem ayında da kardeşliğimize ve kardeşlik hukukumuza bir halel getirmemesi için Allah’a dua ediyoruz. 72 yarenle Hz. Hüseyin’in katledildiği ay olmuştur. Bütün canlarımızı yanımızda kabul ediyoruz, içimizde hissediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ve geçtiğimiz hafta sonu özellikle Alevi topluluğunun ibadetgahı olan cem evlerine saldır ve bir dedeye saldırı ya bir kez daha İzmir kamuoyu önünde kınıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOK TRAJEDİ BİR ŞEY
Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve son dönemlerde yaşanan Alevi vatandaşlara dönük saldırıları değerlendiren Kırkpınar, “Yaşanmış bir olay Muharrem ayında yaşandığı için… Bazıları bilmeden kutlama diyor. Muharrem ayı kutlama ayı değil. 72 can ve Hz. Ali’nin oğlu İmam Hüseyin katlediliyor. Çok trajedi bir şey hiçbir dinde olmaması gerekiyor. Ben dikkati buna çekmeye çalışıyorum” dedi.

SEÇMENE GEL GEL YAPAN İFADELER
Seçim dönemlerinin yaklaşması ile Alevi vatandaşlara dönük bazı olayların gerçekleşmesini de değerlendiren Kırkpınar, “Dönem dönem etnik kimlik üstünden siyaset yapan partilerin aldıkları oydan tırtıklamak için seçim dönemi 3-4 yıl konuşulmamış konular o gün konuşuluyor. Keza yine öyle dini inanç üzerinden meseleye bakanlar, affedersiniz bilmem ne diye bahsederken seçim dönemine yakın daha farklı daha ılımlı seçmene gel gel yapan ifadelerdir bunlar” dedi.

KARDEŞÇE YAŞAMAK ÇOK KOLAY
Oy devşirmek için yapılan hamlelerin kaybettirdiğini vurgulayan Kırkpınar, “Bunlar doğru değil. Hem inanç hem de etnik kimlik üzerinden siyaset yapan ya da o dönemde oy devşirmeye kalkan insanların samimiyetleri iktidara geldikten sonra belli olur. Mezhep üzerinden siyaset yapanların çok büyük bir ayıp işlediklerini düşünüyorum. Seçimden seçime hatırlayıp, ondan sonra vazgeçtiklerinde de ayıp sayarım. Devlet karşısında 83 milyon her bir yurttaşın eşit olması lazım. İslam dini hoşgörü dinidir ama bunu getirip getirip tarihte yaşanmış olaylar zincirini seçimde kullanmayı da ayıp buluyorum. Hesap hep iktidara gelebilmenin, oy devşirme üzerindeyse o oyu bugün kazandıklarını zannederler, bugün kaybederler. Bizim burada büyük Türk milletinden beklentimiz var. Herkesin de aynı düşünce üzerinde yoğunlaşmasını diliyoruz. O da nedir? Cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz, kardeşçe yaşama tercihi çok kolay. Aslında çok kolay, kardeşçe yaşamak kadar kolay bir şey yok. Bunu başaranlar nasıl başarıyorsa, biz bundan çok daha fazlasını yerine getirmeliyiz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLANTILAR YAPILDI AMA...
'Etnik kimlik üzerinden yapılan politikaların son bulacağını düşünüyor musunuz?' yönündeki soruya yanıt veren Kırkpınar, "Son bulmayabilir. Ancak AK Parti iktidarı döneminde yapılan işlere bakın. Alevi çalıştayı, roman çalıştayı, kandılar ile ilgili süslü püslü toplantılar yapıldı. Garip garip bi’ sürü sen yaptılar. Alevilerin çalıştaydan sonra inanç değerleri üzerinden Cemevleri üzerinden bir iyileştirme oldu mu? Romanların hayatında bir değişiklik oldu mu? Kadın hakları üzerinde bir değişiklik var mı? Yok. Bugün kadın ve çocuk istismarı konusunda Türkiye dünyada ilk 10’a girer. 21’inci yüzyılda…" dedi.

 
Türkiye mezunu Azerbaycanlılar İzmir'de hatıra ormanı oluşturacak
 
İki vekilden ‘Mehmet Ali Çelebi’ mesajı: Ön seçim olsaydı bunlar yaşanmazdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çiftçiye vergisiz kırmızı mazot vereceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne'de düzenlenen ...
Mehmet Ali Çelebi'ye 'İnce' gönderme: Bu, katiline aşık olmak!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ile yollarını ayırdıktan ...
MHP'den Başkan Sandal'a 'makyaj belediyeciliği' eleştirisi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayraklı Belediyesi Grup Başkan Vekili ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi'nde Muharrem ayı iftarına katıldı
İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir'de bazı STK'ları ziyaret etti
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'in Torbalı ilçesinde ...
'Cemevleri saldırılarının planlı olduğu görülüyor'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, ...
Çelebi'den 'tweet' savunması: Ağabeyim temizlemiş!
Sosyal medyada Cumhur İttikakı'na yakın paylaşımlarda bulunan İzmir Bağımsız ...
Gaziemir’de ‘soru sızdırma’ gerilimi tam gaz!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde söz alan ve geçmişte girdiği bir sınavda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva