HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2023 Perşembe - 12:36

İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan CHP’li mevkidaşına 'rekabet' mesajı: İzmir solun kalesi değil!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun milletvekilliği  seçimleri için SonSöz TV’de yayınlanan programda 'her 4 vatandaşın 3'ünün oyunu alacağız' sözünü değerlendiren ve milletvekilliği hedeflerini açıklayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "İkinci bölgede 5, ilk bölgede 4 olmak üzere toplam 9 milletvekili hedefimiz var. İzmir solun kalesi değildir. CHP ile ortak seçime giriyoruz ancak milletvekilliği seçimlerinde eşit seçime gireceğiz" dedi.

İYİ Partili Bezircilioğlu ndan CHP’li mevkidaşına  rekabet  mesajı: İzmir solun kalesi değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Türkiye ve İzmir gündemini değerlendirmek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bezircilioğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

3 MART’A GÖRE…
Sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak masasından kalkışı ve geri dönüşü ile başlayan Bezircilioğlu, "3 Mart öncesine göre Millet İttifakı’nın gücü de adayı da çok çok daha kuvvetli ve umut veren bir noktada. Artık seçileceğine dair 3 Mart öncesine göre tedirginlikler ve soru işaretleri giderilmiş durumda. Bunu da sağlayan Genel Başkanımızdır. Türkiye'yi sarsan hamlesi ve sonrasında da siyasi zekası ile masayı ve adayı çok güçlü hale getirdi. Adayımızı Türkiye'deki en popüler iki isimle yani Sayın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile güçlendirdi" dedi.

KOLTUĞA GÜÇ VERMEYE GELDİM
Kendisinin il başkanlığı koltuğundan güç almadığını belirten Bezircilioğlu, "Ben gücümü koltuktan alan biri değilim. İzmir'de pek çok başkanlığı koltuğu bırakıp de kendime göre bir konforu olan hayatı bırakıp da bu göreve geldim. Ben il başkanlığı koltuğundan güç almaya değil, il başkanlığı koltuğuna güç vermeye geldim. Benim kimseyle ilgili bir sıkıntım yok. Bana biçilen rol, herkesi kucaklayıp toplayarak İYİ Parti'yi İzmir'de tek yumruk yapmaktır" ifadelerini kullandı.

HERKESİ KUCAKLAMAK BENİM GÖREVİM
Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen il kongresini değerlendiren Bezircilioğlu, "Ben diğer partiler bilmem ancak İzmir'de nizami şekilde seçilen tek il başkanı benim. Diğer partiler hakkında bir şey söylemem. Biz İzmir'de geçerek bir demokrasi şöleninde 5 adayla başlayıp 2 adaya inip il başkanımızı belirledik. Bu konuda partimizin genel merkezine demokrasi adına teşekkür etmemiz lazım. Herkesi kucaklamak da benim görevim. Ben bu görevi yapabileceğime inanıldığım için il başkanı seçildim” diye konuştu.

İTTİFAKIN RUHUNA ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM 
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun söylemleri değerlendiren Bezircilioğlu, "İttifakta bu saatten sonra hiçbir etki olmaz. İttifak ağır bir eşiği aştı. Ağıralioğlu'nun açıklamalarını kendisini bağladığını ve istifada geç kaldığını düşünüyorum. Madem böyle bir düşüncesi vardı bunu Mart'ın başında olması gerektiğini düşünüyorum. Açıklamaların ittifakın ruhuna zarar vereceğini düşünmüyorum" dedi.

İZMİR SOLUN KALESİ DEĞİLDİR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun milletvekilliği  seçimleri için 'her 4 vatandaşın 3'ünün oyunu alacağız' sözünü değerlendiren ve milletvekilliği hedeflerini açıklayan Bezircilioğlu, "İkinci bölgede 5, ilk bölgede 4 olmak üzere toplam 9 milletvekili hedefimiz var. İzmir solun kalesi değildir. CHP ile ortak seçime giriyoruz ancak milletvekilliği seçimlerinde eşit seçime gireceğiz. İzmir halkı demokrattır. İzmir, 81 il içinde İYİ Parti'nin en kolay büyüyeceği siyasi iklime sahip kentimizdir. Ben İzmir'den çok umutluyum" dedi. 

BENİM AKLIM ERMİYOR
CHP'li mevkidaşı Aslanoğlu'nun 'depremzede verilerini alamıyoruz' söylemlerinin sorulması ve kendisinin de bu konuda girişiminin olup olmadığına dair soruya yanıt veren Bezircilioğlu, "Ben ilk vali beyi ziyarete gittiğimde Gaziantep'ten ciddi bir göç geleceğini söylemişti. Bunun dışında ciddi bir akım var deprem bölgelerinden. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapacağız. Bizi kaygılandıran konu 11 vilayette seçim olacak ve benim halen aklım ermiyor, nüfus yok, o nüfusun çoğu yok, olmayan nüfusun çoğu diğer vilayetlerde. Verenler kim için verecekler? İzmir adayı için mi yoksa kendi bölümleri için mi verecek... Bunlarla ilgili  bir bilgim yok. Türkiye'deki bu seçimlerde olabilecek en büyük soru işareti olarak görüyorum. Umarım halkın vicdanında, halkın huzurunda bu konu açık ve net şekilde masaya yatırılır, anlayışı sağlanır ki seçimlerle ilgili herhangi bir soru işareti kimsenin aklında kalmasın. Ülke son 4-5 senedir çok ilginç durumlardan geçiyor. İnşallah 100 yılın seçimi diye tabir ettiğimiz seçimlerle ilgili en ufak bir şüpheye bizi yönlendirmeyecek şekilde gerekli önlemler alınır.  Ben bürokrasimizin, YSK'mızın sorumlu bir şekilde davranıp düzgün bir şekilde idare edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

BU SEFER ŞANSA BIRAKMAYACAĞIZ
İYİ Parti'de sandık görevliliği konusundaki durumun sorulmasına yanıt veren Bezircilioğlu, "İzmir'deki sandık görevlilerimizde 3 Mart döneminde istifalardan kaynaklı bir sıkıntımız olmuştu. İstifa edenlerin içinde sandık görevlilerimiz de vardı. Ciddi anlamda sandık konusunda üyelerimizden gönüllü akışı mevcut. Sandık konusunu bu sefer şansa bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR PARTİ TEK YUMRUK DEĞİLDİR AMA…
Her seferinde dile getirdiği ‘partiyi tek yumruk haline getireceğiz’ sözünü değerlendiren Bezircilioğlu, “Hiçbir parti tek yumruk değildir ama İYİ Parti tek yumruk olacak. Biz hiçbir ilçe başkanını, il başkanını atama ile getirmedik. Her yerde kongre yaptık. Demokrasi tecelli etti ama her kongrenin kazananı kaydedeni var. Bu iş kolay değil. Biz diğer partiler gibi yapmayıp demokratik yolu seçtik. Biz beraberliği, aile aidiyetini arttırmak için söylüyoruz. Biz iyi olacağız, aile olacağız” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETECEK PARTİDİR
Parti içi özeleştiri konusundaki düşüncelerini de belirten Bezircilioğlu, "Türkiye'de en büyük 3 parti var. AK Parti, CHP ve biz… 5,5 yıllık süreçte Türkiye'ye umut olmuş, herkesin ensesinin karardığı bir dönemde kurulmuş , ülkeye umut olmuş, ülkenin ucube sistemden kurtulması için umut olmuş bir partiyiz. Tabii ki siyasi partinin oturması için bir sürenin geçmesi lazım. Kolay değil. Bu bağlamda siyasi partinin tam olarak oturması gerekiyor. Rakiplerimizin biri 100 yıldır var, diğeri 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Bizim en büyük avantajımız bu partiyi kuran kişiler herhangi bir ikbal beklentisi olmadan, torunlarının geleceğini düşünen cesur ve naif insanlar partisi. Partimizin geçmişte siyaset yapan insanlar olduğu gibi hiçbir partide olmadığı kadar siyasette bu partide başlayan bir kesim var. Bu bana göre büyük bir avantaj ancak siyaseten pişmemiz için bir süreç isteyen konu.  Bu parti kadroları ile bu ülkenin gelecek birkaç yıl içinde ülkeyi on yıllarca yönetecek ve ülkeyi layık olduğu şekilde yönetecek  partidir" dedi.

 
2 günlük bebeğini öldürüp, gömmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet talebi!
 
Karşıyaka beyaz sayfa açacak... Hedef 3 puan!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 31 Mart 2023 Cuma 10:16

Sayın Bezircilioğlu’nu kutlarım. İyi Parti İzmir’de BİRİNCİ parti olacak. Seneye İBB İyi Partili olacak.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 30 Mart 2023 Perşembe 17:52

Laik yaşam tarzı karşılığı vasat hizmete tab olanların kalesi İzmir. Bunu ona kim sunarsa onun kalesidir.

Yorumu oyla      2      6  
SEHER YILMAZ 30 Mart 2023 Perşembe 17:47

AÇIK VE NET BİZE ÇAMUR ATANLARARA SÖĞLÜYORUM MASAYI BİZİMKURDUĞUMUZ YAPIDA CHP KUMAR OYNAYIP HDP İLE NİŞANDÜĞÜN YAPMIŞTIR BİZ BU OYUNDA YOKUZ

Yorumu oyla      2      5  
Ömer 30 Mart 2023 Perşembe 17:19

Ne saazansın HDP olmasa seçimi alamazsın

Yorumu oyla      3      3  
Ekan Tart 30 Mart 2023 Perşembe 15:32

Bu nasıl ittifak? Birbirlerine zarar devam ediyor.Meral Hanımın masayı devirmesi aslen bir zihniyet meselesi anlaşılan.

Yorumu oyla      8      4  
Bucalı.. 30 Mart 2023 Perşembe 14:48

Evet İzmir Solun Kalesi olmaya bilir. Ancak KAYPAKLARA, Sizdeki AĞIRALİOĞLU gibi tipler olduğu sürece ve hala MHP kafasında olduğunuz sürece senin almayı düşündüğün de sana HAYAL dir. Genel Başkanınız yapmayacaktı o hatayı. İzmirli Balık Hafızalı değildir. Sizde bunu UNUTMAYIN.

Yorumu oyla      14      6  
vatandaş 30 Mart 2023 Perşembe 14:20

Solun olmasada CHP'nin Kalesi.

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de temayül yoklaması için geri sayım... Dervişoğlu partinin kantarına çıkıyor
Temayül yoklaması ile ilgili bilgiler paylaşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı ...
CHP’li Bakan: Hamasetle devlet yönetilmez
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis Genel ...
'Huzurla yaşanacak şehirleri inşa edeceğiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Deprem ya da iklim değişikliği ...
 
Sertel: Yedi bakan değişti, anlaşma hayata geçmedi!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye ile Sudan arasında tarımsal ...
AK Partili Çelik'ten Akşener'e tepki!
AK Parti Sözcüsü Çelik, İyi Parti Genel Başkanı Akşener'e tepki gösterdi. ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘liste’ çıkışı: Genel merkeze vekillik önermek haddim değil!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranı hedefini açıklayan Cumhuriyet ...
 
Eskiyörük'ten Kemalpaşa mesaisinde 'tarım ve hayvancılık' mesajı: Üreticilerimizi korumak için adayım
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut Eskiyörük, Cumhuriyet ...
İzmirli işadamı, aday adayı… ‘O video beni CHP’li yaptı’
Daha önce AK Parti, İYİ Parti ve son olarak DEVA’da siyaset yapan iş insanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ruhu delikanlı aday!
Mehmet KARABEL yazdı... Ruhu delikanlı aday!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva