HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2022 Cumartesi - 15:02

İYİ Parti İzmir'den çarpıcı mesajlar... Çıray: Hedef 'tek başımıza' iktidar!

İYİ Parti Genişletilmiş İl Divanı İstişare Toplantısı'nda konuşan İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Cumhur ittifakının günahları da sevapları da ortak. İYİ Parti'nin olduğu yerde böyle bir şey yok. Biz iyi şeyleri oluşturmak için ittifak oluşturuyoruz. Eğer bir olumsuzluk varsa bunu dile getiriyoruz" derken İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise "Bundan sonra önümüzde tek bir hedef var; tek başımıza iktidar" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir den çarpıcı mesajlar... Çıray: Hedef  tek başımıza  iktidar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Örgütü, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın başkanlığında Genişletilmiş İl Divanı İstişare Toplantısını gerçekleştirdi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ve çok sayıda partili katıldı.

DERVİŞOĞLU: İYİ PARTİ MİLLETİN NEFES ALMASI İÇİN KURULDU
Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin zor bir dönemde kurulduğuna dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı:

"Bu toplantılar çok önemli toplantılar. Çünkü başka siyasi partilerin yapmaya cüret edemediği toplantılar. Çok önemli bir şeye dikkat çekildi; birliğe... Birlik, sevgi ile oluşur. İYİ Partini kuruluşunda en özen gösterdiğimiz şey bir aile ortamının oluşturulmasıydı. Yaptığımız işin farkında olmak zorundayız. Ben sizin Milletvekilinizim. Bugün milletvekiliniz benim belki yarın başka biri milletvekiliniz olacak yani sizi temsilen oturduğumuz koltuğa yarın sizden biri oturacak. Siyaset dönemseldir... Siyasetçinin siyasi ömrü bellidir. Bu dönemsel görevler sırasında görevden kaynaklı bir takım güç gösterisinde bulunmaya dönük adımlar atılması yerinde olmaz. Türkiye'nin ortak dertleri var. Bunların ortadan kaldırılması için ortak kültürün gerçekleştirilmesi lazım, bu da ortak çözümlerden geçer. Türkiye'deki kutuplamış siyasetin nefes alması gerekiyordu. İYİ Parti böyle zor bir dönemde kuruldu. İYİ Parti nefessiz kalan milletin nefesi olmak için kuruldu. Kimsenin kimseye yakınlığı birbirinden farklı değildir. Burası İzmir. Ben tüm İzmirlilerle yakınım. Siyasi köküm ne olursa olsun ben tüm İYİ Partililerin yakınıyım. Bu nedenle sevgiyi zaafa uğratacak sözcükleri konuşmakta dikkatli olmak lazım."

EĞER BİR OLUMSUZLUK VARSA…
Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'ndan farkları olduğunu belirten Dervişoğlu, iktidar konusunda da çarpıcı mesajlar verirken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye ortak akılla yönetilmesi gereken bir süreçtedir. CHP ile ittifak olduğumuz bir dönem vardır. Bizim CHP haricinde Saadet Partisi, Demokrat Partisi ile kurduğumuz bir ittifakta vardı... Bu seçim ittifakıydı. Bizim ittifakımız diğer partilerin duruma benzemiyor. Biz bir ittifak kurduk diye her şeye aynı diyecek görüş sergilemiyoruz. Bizim birine karşı kayıtsız, şartsız bağlılığımız yok. Cumhur ittifakı'nın günahları da sevapları da ortak. İYİ Parti'nin olduğu yerde böyle bir şey yok. Biz iyi şeyleri oluşturmak için ittifak oluşturuyoruz. Eğer bir olumsuzluk varsa bunu dile getiriyoruz. Birisi sıkıştığında bizden biri onu kurtarmak için konuşmuyor yani. Yarın inşallah iktidarı birlikte inşa edeceğiz. Bu iktidarı da İYİ Parti olarak yönetimi biz olacağız. Çünkü talip olduğumuz koltuk Başbakanlıktır. Kimseyi ayrıştırmamalıyız. Taleplerden ve beklentilerden dolayı her partiden çekişmeler olabilir. 40 kat yabancının 1 oyunu almak için 15 kilometre yol gidiyoruz. Beraber yola çıkıp kaybettiklerimiz varsa onları da kucaklamak boynumuzun borcu olmalıdır. Şu an bizimle olmayan ancak bir dönem bizle yürüyenlere kollarımızı, kalbimizi açacağız. Dost düşman bunu böyle bilsin. Böyle böyle Türkiye'deki umudu büyüteceğiz, yeşerteceğiz. İttifaklar var şu an 6 parti görüşüyor.  Bu görüşmeler tabii biraz daha zor bir süreç. Ancak milletin de bizden beklentisi var. İYİ Parti'nin önderliğinde kurulmuş olan ittifak ruhunun sürdürülmesini istiyor milletimiz. Çünkü İYİ Parti'nin önderliğinde kurulan ittifak AK Parti'nin kurulduğu günden bu güne Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük kayıpları yaşatan partidir."

ÇIRAY: İNSAN HAKKINA TECAVÜZDEN YARGILANMALILAR!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 65 yaş üstü vatandaşlar için sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşım hakkında açıklamalara bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "AK Parti iktidarı dönemi hep alışılmışların dışında devletin nizamını hiçe sayan gelenekleri yok farz eden, kendilerini anayasa ile sınırlı görmeyen bir anlayışa sahip. Halen gündemden düşmeyen, vatandaşlara önemsiz gibi gösterilmeye çalışılan kovid belasından her gün bir uçak dolusu insanları kaybetmeye devam ediyoruz. Resmi rakamları 4'le çarpıyorum ve günlük bin 200 vatandaşımız kaybediyoruz. Savaşta kaybedilecek kadar insanımızı her gün hayatını kaybediyor ocaklar sönüyor. Bu salgın başında Sayın Fahrettin Koca bir ilacı milyonlarca stok ederek, tükettirdi hastalara. Bizlerin defalarca uyarmasına rağmen aylarca sonra yasakladı. Bu ilaç yüzünden koronavirüsten değil ancak kim bilir kaç insanımızı kalp krizinden canını aldı. Şimdi yeni bir skandal ile karşı karşıyayız. Sayın Fahrettin Koca bir paylaşım yaptı. Devlet yönetiminde bir bakanın ilaç reklamı yaptığını ilk defa karşılaşıyoruz. Bu ilaç rakibi olan bir ilaç. Bu ruhsatlara ilaç veren ABD'deki ilaç ve gıda kuruluşunun ruhsatını almış ikisi de. Sayın Bakanı'nın reklamını yaptığı bu ilacın etkinlik oranı yüzde 33 iken diğer ilacın etkinlik oranı yüzde 88. Bu bir cinayettir. Bu dönem bittikten sonra Türkiye'de covid sürecini yönetenlerin insan haklarına tecavüzden yargılanması gerekir. Bu ilaçların etkili olabilmesi için ilk 5 gün içinde başlanmalı. Bu virüs ilaçları kanser ilaçları gibi yan etkileri yüksek olan ilaçlardır. Türkiye'yi biz yönetiyor olsaydık, hayatını kaybedenlerin sayısını şu ankinin 10'da 9, daha azı olurdu." dedi.

FAKİR FUKARANIN HAKKI HARAM ZIKKIM OLSUN
Elektrik konusunda da eleştirilerini yönelten Çıray, elektrik firmalarının çektiği kredileri hatırlatırken şunları söyledi:

"Elektriği, ekonomiyi nasıl batırdığını biliyorsunuz... Elbistan santrali konusundaki durumu gördük. Devlet Elbistan'daki elektriği 15,8 Cent'e alıyor. Elektrik meselesinde o kadar büyük yanlışlar yaptılar, yandaşlara yada diğerlerine yandaş verdiler ki o lisansı vermekle kalmadı bunların çoğunun işletme sermayesi yoktu, parası olmayanlar da devletten aldığı paraları başka işlere aktardı.  45-50 milyar dolar en az tahmin edilen banka borçları var. Bankacılık krizini tetiklememek için firmalar ile bankalar bir araya getirildi ancak anlaşamadılar. Onun için sonunda geldi ve Türk milletinin faturalarına yansıdı. Ben bunun için yanlış yapanları kınıyorum fakir fukaraların parası içinse 'Haram zıkkım olsun' diyorum. Bunlar başı sıkıştığında 'Drbe var, ekonomik darbe var' diyorlar. İyi bir şey yapıyorlarsa kendileri yapmıştır, kötü bir şey olursa ya Allah'tandır. ya da başkaları yapmıştır."

TÜRKİYE ŞU AN FETRET DÖNEMİ GİBİ BİR DÖNEM YAŞIYOR
İYİ Partinin tek hedefinin tek başına iktidar olmak olduğunu dile getiren Çıray, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Sayın Genel Başkanımız önümüze düştü. Bu bizim için bir şanstı ve tam olması gerektiği zamanda İYİ Parti kuruldu. Bundan sonra önümüzde tek bir hedef var; tek başımıza iktidar. Bu hedefe yürürken en önemli ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Hiç kimseye bakmayacağız. Kalkacağız ve yürüyeceğiz. Tek başına iktidar hedefine yürürken o dirsek attı o şunu yaptı diye bir şeye takılamayız. Türkiye şu an Fetret Dönemi gibi bir dönem yaşıyor. Bir ittifak ile yaşıyor."

KIRKPINAR: OLMAZI OLUR HALE GETİRDİK
Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise Selahattin Akçiçek Merkezi'nin İYİ Parti'nin baş kaldırdığı yer olarak anılacağını belirtirken, "Ben inanıyorum ve iddia ediyorum ki kuruluş sürecinden beri partinin çeşitli kademelerinde görev almış, bugün İzmir il başkanlığını yürütmekte olduğum yol arkadaşlarımı ile birlikte yapılacak olan önümüzdeki ilk seçimde Türkiye iyilerle ve iyiliklerle buluşacaktır. Girdiğimiz ilk seçimde Millet İttifakı ile birlikte parlamentoda güçlü bir grubumuz oluştu. Bu grup Türkiye'de söylenmeyenleri milletin meclisinde gür güçlü ve haklı bir sesle milletimizin sesi olmuştur. 2019'un 31 Mart'ın da yaşamış olduğumuz ve sadece CHP ve İYİ Parti'nin ittifakı ile gerçekleşen yerel seçimlerde bir olmazı olur hale getirdik. Pek çok yerde Millet İttifakı'nın İYİ Parti'den aldığı güçle adaylarımız yeni bir dönemin başlangıcı olmasını sağladı. İnanıyorum ve iddia ediyorum. Bu kutlu yolun yolcuları olarak Genel Başkanımızın önderliğinde partimiz yapılacak ilk seçimlerde birinci parti olarak Türk siyasetinde yerini alacaktır. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi İYİ Partinin baş kaldırdığı ve seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandığı bir salon olarak anılacaktır" ifadelerini kullandı.

 
'İstifa öncesi başka işe girmek suç değil'
 
Elektrik akımına kapılan işçi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 19 Şubat 2022 Cumartesi 18:48

Haydi hayırlısı,inşallah emanet verilen milletvekilleri olmadan tek başına iktidar olursunuz yamalı bohça gibi ittifaklardan siz ve bu ülke kurtulur düze çıkar...

Yorumu oyla      3      3  
tuba 19 Şubat 2022 Cumartesi 17:39

yahu daha gecen hafta %1'lik partilerle masada bulusmadınız mı? tek basınıza iktidar hedefleyen partinin ne işi var hdp deva chp ile???? siz çocuk mu kandırmaya çalışmaktasınız????

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Kalyoncu'dan Büyükşehir'e su eleştirisi: İzlemekle meşgul!
İzmir'in Menemen ilçesinde 'Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma ...
Babacan: Erdoğan bana baskı yapıyordu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya ...
MHP'liler ilçe turlarına Bayraklı'dan başladı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde 'Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma ...
 
CHP Urla'dan zam protestosu!
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Gençlik Kolları tarafından, elektrikten ...
CHP'li Bayır, iktidarın İzmir'e bakışını açıkladı: Önce ver gülüm!
Hükümetin İzmir'de yatımları yapmak için önce oy istediğini dile getiren ...
AK Partili Kaya'dan, Soyer'e 'destek' çıkışı: İsrafa kaynak yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ÖTV ve KDV hakkında yaptığı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat görüşmesi mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin görüşmesine ilişkin olarak, ...
CHP'li Sertel'in şikayeti sonrası jet atama
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı ...
Ali Babacan’dan Erdoğan’a tek kelimelik yanıt
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva