HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2024 Cuma - 16:08

İsyan Karşıyaka'ya sıçradı!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi tarafından Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak Behice Yıldız İşçimenler'i göstermesi sonrası bir grup partili bugün Karşıyaka Çarşı'da bulunan ilçe başkanlığı binasının önünde sloganlar ile genel merkeze tepki gösterdi.

İsyan Karşıyaka ya sıçradı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde adayların duyurulması sonrası İzmir'de bir çok ilçede kriz yaşanmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurultay sürecinde 'önseçim' sözünün verdiği sonrasında ise adaylarda memnuniyet anketine bakacaklarını söylediği süreçte adayların PM'de kesinleşmesinin ardından kentte 'ithal aday' tepkisi yükseldi.

Karşıyaka'da da Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın zmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının ardından ilçede belediye başkan adayı olarak Behice Yıldız İşçimenler gösterilmişti.

Bugün ise partinin ilçe binası önünde toplanan bir grup İşçimenler'in aday gösterilmesine karşı çıkmak için eylem yaptı. Eylemde İşçimenler'in aday gösterilmesine tepki gösterildi, katılımcılar 'ithal aday istemiyoruz' ve 'Ankara uyuma sabrımızı taşırma' sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Basın açıklamanıza başlamadan önce şunu beyan etmek isteriz ki, Bizler CHP emekçileriyiz. Bizler Karşıyakalıyız. Amacımız CHP'nin yıpratılması asla değildir Aksine, Karşıyaka'ya yanlış bir usul ile yapılan ve aşağıda nedenlerini belirttiğimiz belediye başkan atamasından geri dönülmesi, tabanın sesine kulak verilmesidir

Partimiz bize atanma konusunda nasıl kıstaslar göstermiştir?

Kamuoyunda bilindiği üzere, 2024 belediye başkanı seçimleri için, partimize 28 adet belediye başkan aday adayı müracaat etmiştir.

Aday atanmasında, liyakat, anketler ve gönderilecek heyetle yüz yüze görüşmeler yapılacağı kriterleri belirtilmiştir. Bu bağlamda tüm aday adaylarınız alanlarda çalışmış güzel ilçemizi daha da güzelleştirmek, sorunları yerinde tespit etmek, projelerini anlatmak üzere sokağa çıkış, muhtarlara, sivil toplum örgütlerine ziyaretler yaparak kendilerini tanıtmıştır. Bunların her biri emektir. Göz ardı edilemez çünkü emek en yüce değerdir!

Öte yandan, Genel Merkezimiz ilçemize 4 kişilik bir heyet göndermiş. Bu heyet her birimizle tek tek görüşmeler yapmıştır Ancak bu görüşme sonuçları ne bize açıklanmış, ne kamuoyu ile paylaşılmıştır. Edindiğimiz bilgiler gösteriyor ki bu raporların, anket sonuçlarının PM de tartışılmadığı, değerlendirmeye tabi tutulmadığı hatta önemsenmediği anlaşılmıştır.

Partimiz bu süreçte ne yapmıştır?

Partimizce 29 Ocak’ta atanan Karşıyaka belediye başkan adayının öz Karşıyakalı olduğu, dedesinin Karşıyaka Spor Kulübü kurucusu olduğu ve genç olduğu kriterlerini öne sürülmüştür, 2018 yılında bir başka partiden milletvekili adayı olan, partimiz üyesi dahi olmayan, aday açıklandıktan sonra apar topar parti üyesi yapılan bir kadın aday partimizce gösterilmiştir.

Biz ne yaptık? Neden bugün?

Biz önce parti üyesi olarak, hiyerarşik yapıyı atlamaksızın, ilçe başkanlığımızda toplandık, ilçe başkanımıza sıkıntıları anlattık, verilen karardan dönülmesi için hazırladığımız dilekçeyi kendisine ilettik, parti genel merkezine iletmesini talep ettik Kendisi dilekçemizi aldı, il başkanlığına gidip orada bulunan parti yetkililerine dilekçemizi iletti. Kendisine teşekkür ediyoruz

Bizler Perşembe yani dün yapılan itirazcın parti meclisine geleceği inancıyla bekledik tartışılmadı Ancak bize cevap gelmedi bizler dikkate alınmadık ve konu tartışılmadı. Ve bugün buradayız.

Bizler bu atamayı reddediyoruz. Neden?

1. Demokrasiye aykırıdır.

CHP Tuzüğünde, Parti içi demokrasinin geliştirilmesi ilkesi esastır. Bu uygulama tabandan tavana işleyişi yok sayan bir uygulamadır. Bizlerin ve Karşıyakalıların demokrasiye olan inancını zedelemektedir. CHP seçmenleri, kendi partisi dışından, farklı bir dünya görüşüne sahip başka bir adaya oy vermeye zorlanmaktadır ve Karşıyakalının iradesi hiçe sayılmıştır

İTHAL VE DAYATMA ADAY İSTEMİYORUZ

2-Partimize zarar vermektedir.

Bu atama ile öncelikle tabanda parti üyelerimiz arasında huzursuzluklar artmış, istifalar olmaktadır

Halkımızın CHP ye olan güveni zedelenmiştir

En büyük endişemiz oylarımızda düşüş riskidir

Partimize, Yüce önder, partimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, 1931 yılında CHP 3. Olağan kurultayında söylediği bir sözü hatırlatmak istiyoruz "PARTIDE BIR YANLIŞI BİR EKSİKLIĞI GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN, KAYITSIZ ŞARTSIZ ELEŞTİRECEKSİNİZ.

3 - MYK, PM ve Karşıyaka ilçe örgütümüze sesleniyoruz.

Daha önce belirlemiş olduğunuz ölçütleri uygulayın, demokratik olmayan bu atamayı geri çekin, tabanın ve Karşıyakalıların sesine kulak verin. İlçe örgütümüz görevinizi yapın ve ilçemiz belediye başkan aday adaylarına sahip çıkın

 
Erdoğan'dan CHP'ye aday eleştirisi!
 
Kızının gözünün önünde öldürmüştü... Cani kocaya ağırlaştırılmış müebbet!
YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 4 Şubat 2024 Pazar 07:13

Yuh eşleri arkadaş diye kadını aday yaptılar. Yani burda deniliyor ki siz partililer boşuna uğraşmayın. Rezillik valla. 21 yıllık cumhuriyet partiliyim ve selam dahi vermeden her yerde sırtımızı dönelim . AP açık duruyor ki servetine servet katmaya geldik diyor.

Yorumu oyla      1      1  
Ali Haydar ozdemir 3 Şubat 2024 Cumartesi 17:13

Cemil tugay karsiyakaya ne yaptıda mukafatlandirdin yalakalıkta n başka istemiyoruz

Yorumu oyla      1      1  
Ali Haydar ozdemir 3 Şubat 2024 Cumartesi 17:10

İyi partili istemiyoruz özünde chp li olsun bulamıyorsanız ben varim

Yorumu oyla      1      1  
KafSinKaf 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:45

Şimdi eylem zamanı.

Yorumu oyla      2      1  
Nazan Ekmekçi 3 Şubat 2024 Cumartesi 00:38

Partide yıllardır emek verip çalışan belediye başkan adayları varken tepeden inme İyi parti üyesiyken birdenbire Chp den belediye başkan adayı olan Yıldız İşçimenler i kabul etmiyoruz.Bütün parti üyeleri istifa edeceklerini sandığa gidip oy kullanmayacaklarını söylüyorlar hayırlısı.Böyle bir riske değer mi bilmiyorum.

Yorumu oyla      5      1  
2 Şubat 2024 Cuma 23:47

Herkes kendi menfaati peşinde, sanki geçen dönem önseçim yapıldı da bu dönem yapılımıyır

Yorumu oyla      4      2  
bostanlı halkı 2 Şubat 2024 Cuma 23:37

karşıyaka ya hiçbir hizmet yapmamış cemil tugay ı da, iyi partili karşıyaka adayını da istemiyoruz..bu seçim çok şey değişecek..bu şekilde devam edilirse sandığa gitmiyeceğiz.

Yorumu oyla      3      2  
ferdi 2 Şubat 2024 Cuma 22:08

Fabrika sahibi birisi asla sol görüşlü olamaz.Her an sürprize hazır olun

Yorumu oyla      5      2  
Fazilet kalay 2 Şubat 2024 Cuma 22:01

Ankara isyanımızı göz ardı ederse CHP''YE yazık olacak toplu istifalar Özgür özer''i yıkacak CHP İzmiri,Karşıyakayı kaybedecek. Özgür Özer bizim umutlarımızı yıktı kendisi de bu enkazın altında kalacak.NOKTA

Yorumu oyla      6      4  
Karşıyakalı 2 Şubat 2024 Cuma 20:29

İyi partiden önce de doğru yol partisinde ilde görev yapmış. Sanki Karşıyaka da hiç SOLCU veya CHP li kalmamış gibi bu bayanı seçtiler. Yakışıksız olmuş.

Yorumu oyla      10      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye aday eleştirisi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
AK Parti Selçuk adayı Bakıcı’dan Başkan Sengel’e yanıt: Daha yolun başındayız, bu ne öfke?
AK Parti Selçuk Belediye Başkanı adayı ve önceki dönem Selçuk Belediye ...
AK Parti'nin Manisa adayları belli oldu
AK Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan taksici cinayeti tepkisi!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu tüm ...
MHP'de 55 belediye başkan adayı daha belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ...
CHP Konak adayı Mutlu’dan eleştirilere yanıt: 2018’den bu yana parti üyesiyim
CHP Genel Merkezi tarafından Konak Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ...
 
CHP'den Can Atalay için AYM'e başvuru
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TİP'ten Hatay milletvekili seçilen ...
CHP'nin belediye başkan adayı adaylıktan çekildi!
CHP'nin Nazilli belediye başkanı adayı Gamze Yolcu Metin, adaylıktan çekildiğini bildirdi.
Erdoğan'ın pilotu Manisa'dan aday!
Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Daire Başkanlığı Uçuş Operasyon Şube Müdürü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva