HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 17:49

İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş’nin satın aldığı Alsancak eski Tekel Fabrikası’nın alanına ait binlik imar planları Konak Belediyesi Meclisi’ne sunuldu. Planların onaylanmasından sonra şirket ruhsat için başvuracak. İstinaf alana ait yerel mahkemenin vermiş olduğu plan kararını bozmuştu.

İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu  Artı Üç Yapı A.Ş’ye ait Konak Alsancak’ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine yönelik açılan davada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin açmış olduğu dava sonucu İzmir 5’inci İdaresi Mahkemesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Şubat 2021 tarihinde onadığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ni iptal etmişti.

Ancak istinafa taşınan yerel mahkemenin kararını Bölge İdare Mahkemesi bozmuştu. Bölge İdare Mahkemesinin kararının ardından Konak Belediyesi’ne başvuran şirket 1/1000 ölçekli imar planlarında da Büyükşehir'in kararına uyumlu değişiklik yapılmasını talep etti.

Şirketin plan değişikliği talebi bugün gerçekleşen Konak Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerine sunuldu. Plan değişikliği  İmar Komisyon’una gönderildi.  Plan değişikliğinin meclisten onaylanması durumunda şirket ruhsat alarak inşaata başlayabilecek.

Gündem önerisi şu şekilde idi:

Parsel malikleri vekili tarafından Mimar Sinan Mahallesi, 1823 ada, 17 parselin Ticaret+Turizm+Konut Alanı (TİCTK) ve Park Alanı olarak belirlenmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.02.2021 tarihli ve 05.174 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda talep edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi hk

2009 YILINDA SATILMIŞTI
Özgener ile İzmir iş dünyasının önde gelen ailelerinden Gürel ve Alibertiler'in kurduğu Artı Üç Yapı A.Ş., 2009'da ÖİB'ten Alsancak'taki 7 bin 699 metrekarelik eski tütün deposu arsasını 14 milyon 750 bin liraya almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni planında yükseklik 8 kata düşürülüp inşaat yoğunluğu da yüzde 20-25 azaltıldı.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri tarafından açılan davalarda, planın yargı kararlarına ve mekânsal planlar yapım yönetmeliğine aykırı bir şekilde onama yapıldığı iddia edilirken, parselin 'ticaret-turizm-konut alanı" olarak belirlenmesinin üst ölçekli plan hükümleriyle uyumsuz olduğu ifade edildi. İzmir 5. İdare Mahkemesinin iptal kararını Artı Üç Yapı A.Ş. Bölge İdare Mahkemesi'nde temyize götürdü. Temyizde İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı bozuldu. Kararda, "Yakın çevresinde çok sayıda hastane, okul, dini tesis alanı, resmi tesis alanı, otopark, park ve yeşil alan kullanımları mevcut. İdare mahkemesi kararında hukuki isabet görülmemiştir" denildi. Kararın Danıştay’a taşınması bekleniyor.

KİMLER ORTAK?
Ticaret sicil kayıtlarına göre 2009 yılında kurulan Artıüç Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ortakları arasında İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener ile birlikte İzmir Fiat Bayisi Rikardo Aliberti, Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. ortaklarından İlhan Feyzi Gürel, Gürel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahru Gürel Ağdanlı ile Kütaş-Teekanne Şirketi Genel Müdürü Mehmet Gürel Kapani yer alıyor.

 
Müstehcen yayın yapmıştı... Serbest bırakıldı!
 
İzmir'de feci kaza... Motosiklet sürücüsü öldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclisten karar çıktı... Narlıdere'ye Arnavutluk’tan kardeş!
Narlıdere Belediyesi, mecliste alınan kararla Arnavutluk’un Elbasan Belediyesi ...
'100 Yıllık Hasret Sergisi' kapılarını açtı
Mübadelenin 100. Yılında Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle ...
Başkan Yılmazlar'dan Lider'e ziyaret!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
 
Konak’taki çürüyen seyir terasları sökülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunun etkisiyle çürüyerek yurttaşların ...
Seferihisar AgroExpo fuarında yerini aldı
Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AgroExpo ...
Mübadelenin 100'üncü yılında kadın sempozyumu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mübadelenin 100'üncü yıldönümünde ...
 
Büyükşehir'de Macaristan zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Macaristan İstanbul Başkonsolosu ...
İzmir'de zam gelmeyen tek şey!
İzmir'de, ortalama her yıl 24 bin kişi hayatını kaybederken, kent merkezindeki ...
Sünger Kent'e Bornova'da yoğun ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kuraklıkla mücadele vizyonuyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva