HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2023 Pazartesi - 20:45

İstifa yorumu: Kayda değer bir kaybımız olmadı!

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinde bazı istifalar yaşansa da yeni üye katılımlarının da olduğunu belirterek, "Bunları bir bütün içinde değerlendirdiğimizde kayda değer bir kaybımız olmadı." dedi

İstifa yorumu: Kayda değer bir kaybımız olmadı!

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğluna 21. ölüm yılında rahmet diledi ve partisinin bu tür suikastların karşısında olduğunu belirtti.

Asgari Ücret Komisyonunun bugün ikinci toplantısını yaptığını anımsatan Zorlu, kendilerinin 2024 yılı net asgari ücreti için tekliflerinin yılın ilk yarısı için en az 17 bin, ikinci yarısında en az 20 bin 500 lira olduğunu belirtti.

Zorlu, "Ancak yaşam maliyeti o kadar yükseldi ki bu miktarlar da büyük haneler için bir anlam ifade etmeyebiliyor. Diğer taraftan, düşüyor dense de hala yüksek olan enflasyon nedeniyle birkaç ay sonra zammın bir anlamının kalmadığını konuşacağız." diye konuştu.

"KAYDA DEĞER BİR KAYBIMIZ OLMADI"
Konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu ve bazı üyeler ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 5 meclis üyesinin partiden istifasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Partimize yönelik çok ciddi manipülatif, bütünleşik, yer yer planlı bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum. Diyarbakırda 11 bin 179 kayıtlı üyemiz vardı. Son bir haftada 525 üye istifası gerçekleşti. Ama şu teknik detayı da bilmenizi isterim bu üye sayımıza karşın son seçimde orada 20 bin oy aldık."

Zorlu, ülke genelinde 617 binin üzerinde üyeleri bulunduğunu bildirerek, "Son 10 gün içerisinde bir kısım istifalar yaşandı bu söylediğim ölçekteki oran üzerinden ama bize yeni üye katılımları da oldu. Bunları bir bütün içinde değerlendirdiğimizde kayda değer bir kaybımız olmadı." dedi.

"BUNUN ADI OPERASYON SİYASETİDİR"
Zorlu, partilerinden istifa edenler arasında yer alan bir kişiye ilişkin şu iddialarda bulundu:

"Bugün İstanbul dışında yakın bir ilin bir Belediye Meclis üyemizi arıyor. Diyor ki Biz bu akşam bir televizyon kanalında bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi Meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de bulunduğunuz ilde istifa edin ve Cumhuriyet Halk Partili bir başka kişinin ismini vererek Size onunla bir görüşme ayarlayalım hemen diyor. Bunun adı operasyon siyasetidir."

Zorlu, bir başka soru üzerine Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde aday belirlemenin özel bir çalışmayı gerektirdiğini, olgunlaştığında paylaşacaklarını söyledi.

"BU ARKADAŞLARIMIZIN BAZILARI ACABA HANGİ GÖREVLERE TALİP OLACAKLAR"
İstifaların parti içinde çözülüşe sebep olup olmayacağını sorusu üzerine Zorlu, istifayı bir tercih olarak değerlendirdiklerini, ancak partilerine yakışmayacak şekilde farklı yollarla partiye zarar vermeye çalışan anlayışa karşı olduklarını dile getirdi.

Zorlu, "Seçim sürecinde hep birlikte göreceğiz bu arkadaşlarımızın bazıları acaba ilerde hangi görevlere talip olacaklar, bunları da milletimizin takdirine sunuyorum." diye konuştu.

Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçokun ardından başka görev değişikliği olup olmayacağı sorusuna Zorlu, "Başkanlık Divanımız, Genel Başkanımız tüzüğümüzün verdiği yetki çerçevesinde bu süreçte çalışma arkadaşlarını belirliyor. Dolayısıyla Sayın Üçok, Başkanlık Divanı üyesi değil, Genel İdare Kurulu üyesi olarak görevine devam edecek. Bunu farklı süreçlere çekmek doğru değil." yanıtını verdi.

 
İsrail Hizbullah'a ait hedefleri vurdu!
 
Ece Ronay adli kontrolle serbest!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Iyi insan 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:27

Büyük umutlar ile kurduğunuz iyi parti kartopu gibi eriyor,çünkü size kumpaslar kurdular ve başarılı oldular size geçmiş olsun...

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifalar Manisa'ya sıçradı... İlçe yönetimi görevi bıraktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
Obran'dan Erdoğan'a at hediyesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
‘Adayı kim belirleyecek?’ sorusuna Kocaoğlu’ndan yanıt: İzmir’e ‘Özel’ ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel ...
 
Erbakan duyurdu: İzmir'de ittifak yapılacak!
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan yerel seçimlerde ittifakın ...
Babacan'dan 'yerelde iş birliği' mesajı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlere kendi adaylarıyla ...
Yaldız ‘ilçelerde durum yerlerde’ dedi: CHP’de sıfır numara tıraş yapılırsa kimse şaşırmasın!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, aday ...
 
Aday adayı Atila'dan ortak akıl vurgusu: İzmir'i birlikte yöneteceğiz!
‘İzmir Bizim Evimiz’ sloganıyla kentin tüm ilçelerinde seçim çalışmalarına ...
Özgür Özel, İzmir’e geliyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, devrim şehidi Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarını ...
AK Partili İnan’dan Soyer’e ‘Alsancak Limanı’ yanıtı: Senin çapını aşar!
İzmir Limanı’ndan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli firmanın hisse alacağına ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva