HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2022 Pazartesi - 14:46

İsmini ilk kez duydu... Annesine sarıldı!

İzmir'de, Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.

İsmini ilk kez duydu... Annesine sarıldı!

Ülkesindeki savaştan kaçan Suriye uyruklu Salahaldin Alomar, 2014, eşi Hanadi Halabiye ise 2018 yılında Kilis üzerinden Türkiye'ye sığındı. İzmir'e yerleşen ve 'İzmir Geçici Koruma Başvuru Kimlik belgeleri' bulunan çiftin 3 yıl önce Buca Kadın Doğum Hastanesi'nde 'Aslan' ismini verdikleri erkek çocukları dünyaya geldi. Doğum sonrası yapılan işitme testine göre, çocuğun duyamadığı tespit edildi. Ailenin başvurusu üzerinde, bir dernek tarafından Aslan Alomar'a işitme cihazı temin edildi. Ancak cihaz etkili olmadı. Doktorlar işitme engelli Aslan'ın duyabilmesi için ameliyatla, işitmenin kulak fazının atlanarak elektronik olarak gerçekleşmesini ve iletinin direkt olarak akustik sinire aktarılmasını sağlayan koklear implant (biyonik kulak) takılması gerektiğini kaydetti.

İMPLANT TAKILDI
Bir markette çalışan baba Salahaldin Alomar, işitme engeli nedeniyle agresif tavırlar sergileyen ve sürekli ağlayan çocuklarının tedavisi için Dünya Doktorları Derneği'ne başvurdu. Aslan'ın duyabilmesi için harekete geçen dernek üyeleri, başarı şansının yüksek olması için 5 yaşından önce ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Dernek üyeleri ameliyatla kulak içerisine yerleştirilecek 'koklear implant' cihazını 6 bin 500 euroya temin etti. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. İbrahim Çukurova, Doç. Dr. Gül Caner Mercan ve Doç. Dr. İlker Burak Arslan'dan oluşan ekip, 15 Eylül'de Aslan'ın iç kulak ameliyatını gerçekleştirilip implantı taktı.



HEYECANDAN ANNESİNE SARILDI
Alsancak Semt Polikliniği'nde bugün cihazın kulak arkasında duran kısmı da takıldı. Hastanede uzman, minik Aslan'a ismiyle seslendi. İlk kez bir ses duyan Aslan, heyecanla annesine sarıldı. O anlarda baba Salahaldin Alomar ve eşi Hanadi Halabiye gözyaşlarını tutamadı. Küçük çocuğun ailesi, duygu dolu anlar yaşadı. Doç. Dr. Gül Caner Mercan, implanttan sonra çocuğun güzel tepkiler verdiğini belirterek, "Bundan sonra çok önemli bir eğitim süreci var. Bu sadece okullarda verilecek bir eğitim değil, aile içerisinde de yapılması gerekenler var. Ailesinin bir süre tüm yaşantısını bu duruma göre organize etmesi gerekiyor ki yaptığımız işlem boşa gitmesin. Çok yoğun bir eğitim gerekiyor. Geç ameliyat olan çocuklarda yoğun eğitim gerekiyor. Burada annenin evde eğitime devam etmesi önemli. Belki okula 1 sene geç gidebilir. Ama sonunda akranlarına yaklaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANNE VE BABASI MUTLU
Çocuğun babası Salahaldin Alomar, "Çok memnun olduk. İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. İnşallah bundan sonra konuşacak. Eşim de oğlumun konuşmasını bekliyor. O da çok mutlu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.

Dünya Doktorları Derneği Koruma Sorumlusu Kübra Hazal Şen ise "Ameliyat başarılı şekilde gerçekleşti. Bugün de ilk duyma anı gerçekleşti. Mutluyuz" diye konuştu. (DHA)

 
Aydın'ın 'Zeyna'sı başarıyla mezun oldu
 
CHP'li Yücel'den Vali Köşger'e 'foto' tepki: Devletin itibarı zedelendi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
s 24 Ekim 2022 Pazartesi 15:03

doğumdan sonra ilk 30 gün içinde yapılan işitme tarama testleri işte bu yüzden önemli. eğer önlem erken alınsaydı çocukta dil gelişimi geriliği bu şekilde olmayacaktı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'ye yönelik operasyonda 219 kişi tutuklandı
FETÖ üyelerine para transfer yöntemlerini deşifre eden Gazi Turgut Aslan ...
İstek parça gecikti... Öldüresiye dövdüler!
Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek şarkı çalmadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ...
Hemşireye saldırdı... Platonik aşk kurşunu!
Kadına yönelik ardı arkası kesilmeyen şiddet bu kez Karaman'da ortaya ...
 
821 düzensiz göçmen operasyonlarda yakalandı!
Van'da ekipler göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlarını hız kesmeden ...
Satıcı ve dilencilere denetim: 421 kişi yakalandı!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye ...
21 aracın lastiklerini kesen şüpheli yakalandı
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir kişinin 21 aracın lastiklerini kestiği ...
 
Bakan Bozdağ'dan başörtüsü mesajı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili olarak, "Tek ...
Bakan Akar, İngiliz ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüştü
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ...
Bakanlık askıya çıkardı… İzmir'in teknoloji üsleri büyüyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva